Skip to main content

FITNESS

Τι να κάνεις για να αποφύγεις το αίσθημα εξάντλησης μετά τη γυμναστική σου

Μην αφήσεις ένα workout session να σου στερήσει την ενέργεια όλης της μέρας



Το αίσθημα εξάντλησης μετά από μια προπόνηση μπορεί να προκύψει για διάφορους λόγους, όμως υπάρχουν μια σειρά από στρατηγικές κινήσεις που μπορείς να δοκιμάσεις για να το ελαχιστοποιήσεις και να διατηρήσεις τα επίπεδα ενέργειάς σου στα ύψη. Να τι μπορείς να κάνεις για να μην αφήσεις ένα workout session να σου στερήσει την ενέργεια όλης της μέρας.

Μείνε ενυδατωμένη

Πίνε άφθονο νερό πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την προπόνησή σου για να αποτρέψεις την αφυδάτωση, η οποία μπορεί να συμβάλει στο αίσθημα κόπωσης.

Σωστή διατροφή

Βεβαιώσου ότι ακολουθείς μια ισορροπημένη διατροφή με επαρκείς υδατάνθρακες, πρωτεΐνες και υγιή λίπη για να τροφοδοτήσεις το σώμα σου για τις προπονήσεις σου και να υποστηρίξεις την αποκατάσταση μετά από αυτές. Η κατανάλωση ενός μικρού γεύματος ή σνακ που περιέχει υδατάνθρακες και πρωτεΐνες μέσα σε μία ώρα μετά την άσκηση μπορεί να βοηθήσει στην αναπλήρωση των αποθεμάτων γλυκόζης και στην αποκατάσταση του μυϊκού ιστού.

Προθέρμανση και ξεκούραση

Ξεκίνα την προπόνησή σου με μια σωστή προθέρμανση για να αυξήσεις σταδιακά τους καρδιακούς σου παλμούς και να προετοιμάσεις τους μύες σου για άσκηση. Ομοίως, ολοκλήρωσε με ξεκούραση.

Προσοχή στην ένταση

Δώσε προσοχή στην ένταση των προπονήσεών σου. Το να πιέζεις τον εαυτό σου πολύ συχνά μπορεί να οδηγήσει σε εξάντληση και υπερβολική κόπωση.

Ξεκουράσου επαρκώς

Δώσε προτεραιότητα στον επαρκή ύπνο κάθε βράδυ, καθώς αυτός είναι απαραίτητος για την αποκατάσταση των μυών και τα συνολικά επίπεδα ενέργειας στο σώμα σου. Επιδίωξε 7-9 ώρες ποιοτικού ύπνου κάθε νύχτα.

Άκου το σώμα σου

Εάν αισθάνεσαι υπερβολική εξάντληση μετά από μια προπόνηση, μπορεί να είναι σημάδι ότι πρέπει να προσαρμόσεις τη ρουτίνα σου διαφορετικά. Μη διστάσεις να τροποποιήσεις τις προπονήσεις σου, να πάρεις μερικές ημέρες για ανάπαυση όταν τις χρειάζεσαι ή να ζητήσεις συμβουλές από έναν επαγγελματία υγείας, εάν αισθάνεσαι συνεχώς κουρασμένη.

Μείνε συνεπής

Η συνέπεια είναι το κλειδί για την οικοδόμηση αντοχής και τη βελτίωση των επιπέδων της φυσικής σου κατάστασης με την πάροδο του χρόνου. Αυξάνοντας σταδιακά την ένταση και τη διάρκεια των προπονήσεών σου επιτρέπεις τη σωστή ξεκούραση και αποκατάσταση και μπορείς να αποτρέψεις την υπερβολική κόπωση και να διατηρήσεις τα επίπεδα της ενέργειάς σου.

Διαβάστε επίσης

FITNESS

5 ιδανικά είδη άσκησης για την περίοδο της εγκυμοσύνης

Για να διατηρηθείς ενεργή και γεμάτη ευεξία τους μήνες που περιμένεις το μωρό σου

FITNESS

6 τρόποι με τους οποίους η yoga ενισχύει τη σεξουαλική σου ζωή

Κι όμως, η ενασχόληση μαζί της μπορεί να βελτιώσει κατά πολύ και το σεξ στην καθημερινότητά σου

FITNESS

Οκτώ τρόποι για να χάσετε λίπος από την κοιλιά

Πώς να μειώσετε το σπλαχνικό λίπος

Προτεινόμενα

CELEBS

Μαρίνα Σάττι: Ξέσπασε σε λυγμούς στην εκπομπή Στούντιο 4

Όταν αναφέρθηκε στον θάνατο του πατέρα της

BEAUTY TIPS

Το καλύτερο tip ομορφιάς για να προλάβεις τις ρυτίδες

Βάζοντας αυτό το βήμα περιποίησης στην καθημερινότητα σου, έχεις αντιγηραντικά αποτελέσματα στην επιδερμίδα σου