Καλύτερο σεξ (από) απόψε; ΓΙΝΕΤΑΙ, με αυτές τις 6 τροφές - AllYou.gr

Search

Καλύτερο σεξ (από) απόψε; ΓΙΝΕΤΑΙ, με αυτές τις 6 τροφές

Στρώσε τραπέζι!

27 Νοεμβρίου 2015

Η κακή διατροφή, εκτός από τις γνωστές επιδράσεις στην υγεία, μπορεί να βλάψει και τη σεξουαλική ζωή μας. Τα βαριά και λιπαρά γεύματα, το αλκοόλ και το πολύ φαγητό αντενδείκνυνται, για δύο λόγους: Πρώτον, όλο το αίμα συγκεντρώνεται στο γαστρεντερικό σύστημα και το σώμα δεν είναι σε θέση να το διαθέσει για την ερωτική λειτουργία. Δεύτερον, λειτουργούν κατασταλτικά για τον οργανισμό και μας βοηθούν να κοιμηθούμε καλύτερα, όχι να αποδώσουμε στο κρεβάτι. 

Ποια τρόφιμα θεωρούνται αφροδισιακά; 

* Μέλι: Πλούσια πηγή βορίου, ενός ιχνοστοιχείου που βοηθάει τον οργανισμό να μεταβολίσει τα οιστρογόνα στις γυναίκες. Επιπλέον, ανεβάζει τα επίπεδα της τεστοστερόνης στους άντρες αλλά και τις γυναίκες (όπως προαναφέραμε, αυτή η ορμόνη υπάρχει και στα δύο φύλα και είναι υπεύθυνη για τη libido και τον οργασμό).

* Στρείδια-Οστρακοειδή (και γενικότερα τα θαλασσινά): Είναι πλούσια σε ιχνοστοιχεία, σημαντικά συστατικά των ορμονών του σεξ. 

* Αυγά: Πλούσια σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες διατηρούν τα επίπεδα των ορμονών σταθερά και την ενέργεια σε υψηλά επίπεδα στον οργανισμό. Επίσης, βοηθούν το σώμα να αντιμετωπίζει τις «επιθέσεις» του στρες, το οποίο είναι γνωστός ανασταλτικός παράγοντας της ερωτικής διάθεσης. 

* Σοκολάτα: Βελτιώνει τη διάθεση, τονώνει τις αισθήσεις και διεγείρει το νευρικό σύστημα. 

* Άπαχο κόκκινο κρέας (π.χ. φιλέτο): Λόγω του ψευδαργύρου που περιέχει σε μεγάλες ποσότητες, εμποδίζει την υπερβολική παραγωγή προλακτίνης, ουσία που σε υψηλά επίπεδα αναστέλλει την ερωτική διάθεση. 

* Μπαχαρικά (κάρι, κύμινο, πιπέρι καγιέν κ.λπ.): Θεωρούνται αφροδισιακά, όχι τόσο επειδή περιέχουν κάποια συγκεκριμένη ουσία, αλλά λόγω της αγγειοδιαστολής που προκαλούν στο σώμα. 

* Καφές: Ένας διαδεδομένος διατροφικός μύθος για τη libido αφορά στην καφεΐνη, η οποία είναι γνωστό πως διεγείρει τις αισθήσεις και «ξυπνά» το σώμα. Όμως, προτού σπεύσεις να… τιμήσεις δεόντως τον καφέ, το τσάι και τα αναψυκτικά τύπου κόλα, πρέπει να γνωρίζεις ότι η καφεΐνη σε μεγάλες δόσεις όχι μόνο δεν βοηθά, αλλά προκαλεί κυκλοφορικά προβλήματα και σεξουαλική δυσλειτουργία. Ακολούθησε το allyou στο Instagram!