Τις βρήκαμε και τις αποκαλύπτουμε: Αυτές οι τροφές ΔΕΝ περιέχουν λαχανικά - AllYou.gr

Search

Τις βρήκαμε και τις αποκαλύπτουμε: Αυτές οι τροφές ΔΕΝ περιέχουν λαχανικά

...παρότι αυτό δηλώνουν!

04 Ιουλίου 2016

Κι όμως, υπάρχουν τροφές που μπορεί να σε ξεγελάσουν με την επίφαση ότι περιέχουν λαχανικά. Διάβασε παρακάτω και δες ποιες τροφές προσπαθούν να σε πείσουν ότι είναι πιο αθώες από ό,τι είναι στην πραγματικότητα.

Έτοιμα σάντουιτς με λιαστή ντομάτα: Στην προκειμένη περίπτωση, οι ντομάτες δεν κάνουν και τίποτε παραπάνω από το να δίνουν χρώμα στο φαγητό. Επίσης, σε αυτήν την περίπτωση, καλό είναι να προσέχεις την περιεκτικότητά τους σε αλάτι, γιατί μπορεί να είναι πολύ υψηλή. Αν θέλεις λαχανικά, φρόντισε να γεμίσεις το σάντουιτς σου με αυτά. Μην περιμένεις ότι θα βρίσκονται σε αφθονία στα ήδη έτοιμα γεύματα.

Τσιπς με λαχανικά: Μη σε ξεγελούν οι εικόνες της συσκευασίας. Καλό είναι να ελέγχεις αν τα λαχανικά  που διατείνονται ότι περιέχουν βρίσκονται πράγματι στην κορυφή της λίστας των συστατικών, πράγμα που σημαίνει ότι όντως υπάρχουν σε ικανή ποσότητα ώστε να επωφεληθείς από τα θρεπτικά συστατικά τους.

Πίτσα: Παρότι σε κάποιες χώρες θεωρείται και με το νόμο λαχανικό (ναι, εννοούμε την Αμερική) αυτό επειδή περιέχει 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας ανά κομμάτι, το ψωμί και το τυρί αποτελούν τα κύρια συστατικά, που συμπληρώνουν τη χαρακτηριστική γεύση κι εμφάνισή αυτής της λατρεμένης λιχουδιάς. Έτσι, οι περισσότερες πίτσες -αν και θρεπτικές- δεν σε βοηθούν αποτελεσματικά να βάλεις τα λαχανικά στο τραπέζι σου.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!