FOOD
Κι όμως, η σοκολάτα μπορεί να σου ρίξει το σάκχαρο
Νέα έρευνα υποστηρίζει ότι κάτι πολύ καλό βρίσκεται στο κακάο!
Ο διαβήτης έχει λάβει εκτάσεις πανδημίας, με τις εκτιμήσεις των γιατρών να κάνουν λόγο για 592 εκατ. ασθενείς μέχρι το 2035.
Έτσι, όπως είναι φυσικό, η επιστημονική κοινότητα ψάχνει τρόπους να προληφθεί το κακό. Και όπως φαίνεται, πετυχαίνει διάνα και έχει αποτελέσματα που πολύ μας ευχαριστούν.
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο The Journal of Nutritional Biochemistry, το κακάο - ναι, ναι, που βρίσκεται στη σοκολάτα- μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη του σακχαρώδη διαβήτη. Η χημική ένωση του, γνωστή ως επικατεχίνη, διαπιστώθηκε ότι ενισχύει την έκκριση ινσουλίνης από συγκεκριμένα κύτταρα.
Η έρευνα έγινε σε ζώα, αλλά οι επιστήμονες εκτιμούν ότι και οι άνθρωποι μπορούν να επωφεληθούν με το κακάο. Ίσως χρειαστούν μεγάλες ποσότητες, συγκριτικά με αυτές που δοκιμάστηκαν σε ζώα, αλλά φαίνεται ότι το κακάο κάνει καλό. Βέβαια, σε περίπτωση που καλοβλέπεις μια στοίβα σοκολάτες γάλακτος, να ξέρεις: "Ίσως χρειαστεί να φάτε πολύ κακάο αλλά δεν πρέπει να το συνδυάσετε με ζάχαρη. Την ένωση στο κακάο χρειάζεστε" σημειώνει ο επικεφαλής της μελέτης, καθηγητής στο BYU, Jeffery Tessem.
SELECTIONS
- Η Kurt Geiger παρουσιάζει την πολύχρωμη συλλογή της για τη σεζόν Spring/Summer 2024
- 6 fashion items που πρέπει οπωσδήποτε να πάρεις μαζί σου στις Πασχαλινές διακοπές κοντά στη φύση
- Τρία βασικά dos και τρία don’ts για τη φροντίδα του δέρματος με ακμή
- Το στιλιστικό τρικ που θα σε «σώσει» τις άστατες ημέρες της άνοιξης