5 λόγοι που δεν πρέπει να τρως στο γραφείο - AllYou.gr

Search

5 λόγοι που δεν πρέπει να τρως στο γραφείο

Να γιατί πρέπει να κάνεις διάλειμμα. Οπωσδήποτε.

25 Σεπτεμβρίου 2017
Συντάκτης : Μαριέτα Χριστοπούλου

Δεν είναι μυστικό ότι πολύς κόσμος που δουλεύει σε γραφείο, προτιμάει και συχνά τολμάει, να τρώει μπροστά από την οθόνη του υπολογιστή. Το κάνεις και εσύ σωστά; Και τα επιχειρήματά σου είναι πολλά: πρέπει να τελειώσεις αυτή τη δουλειά, δεν προλαβαίνεις κλπ κλπ. 

Όμως, η αλήθεια είναι, ότι είναι μια συνήθεια που μάλλον πρέπει να αλλάξεις. Παρακάτω σου λέμε το γιατί.

#1. Είναι πιο πιθανό να ξεφύγεις στις ποσότητες
Επειδή το μυαλό σου δεν είναι μόνο στο πιάτο αλλά και σε αυτά που περνάνε από την οθόνη σου, οι πιθανότητες να φας παραπάνω από όσο χρειάζεσαι και θέλεις, είναι αρκετές. Έχει διαπιστωθεί σε έρευνα, για παράδειγμα, ότι όσοι έβλεπαν τηλεόραση, έτρωγαν 36% περισσότερη πίτσα και 71% περισσότερα μακαρόνια. Δεν έχει σημασία το τι σε αποσπά, αλλά το ότι αποσπάσαι.

#2. Δεν αδειάζει το κεφάλι σου
Το διάλειμμα χρειάζεται και για να φρεσκάρεις το μυαλό σου. Μπορεί να σου φαίνεται καλή ιδέα ενώ τρως να κλείνεις μικρές εκρεμμότητες αλλά δεν είναι και τόσο. Το να είσαι κολλημένη στην οθόνη σου όλη μέρα, απλά θα σε κάνει να είσαι μονίμως στην τσίτα.

#3. Κάθεσαι, κάθεσαι...
Για μέτρα λίγο. Πόσες ώρες κάθεσαι τη μέρα; Μη βάλεις μόνο το γραφείο αλλά και την οδήγηση και την ξεκούραση το βράδυ. Πολλές ώρες ε; Προσπάθησε, λοιπόν, όσο μπορείς να τις μειώσεις. Ναι, ακόμα και η διαδρομή γραφείο-κουζίνα, μετράει. Γιατί ως γνωστόν η καθιστική ζωή πάει πακέτο με ένα σωρό άσχημα.

#4. Δεν κοινωνικοποιείσαι
Στην κουζίνα έχεις την ευκαιρία να γνωρίσεις λίγο καλύτερα τους συναδέρφους σου. Να θυμηθείς ότι είστε άνθρωποι, όχι απλά deadline και τίτλοι θέσεων. Και αυτό είναι σημαντικό για τη ψυχολογία σου και την καλύτερη απόδοσή σου. 

#5. Θέμα υγεινής
Το γραφείο έχει διαπιστωθεί ότι είναι 100 φορές λιγότερο καθαρό από ένα τραπέζι κουζίνας. Για σκέψου... το καθαρίζεις κάθε φορά πριν φας; Μάλλον όχι. 

 

 Ακολούθησε το allyou στο Instagram!