Skip to main content

FOOD

Η πίτσα είναι καλύτερη από τα δημητριακά για πρωινό

Μια διατροφολόγος αποκαλύπτει τι λάθος κάνεις κάθε πρωί.



Δυσάρεστα τα νέα εάν κι εσύ κάθε πρωί γεμίζεις ένα χορταστικό μπολ με δημητριακά και ξεκινάς δυναμικά τη μέρα σου. Μήπως τελικά δεν είναι και τόσο υγιεινή αυτή η συνήθεια;

Οι ειδικοί λένε ότι η πλειονότητα των δημητριακών είναι φουλ στη ζάχαρη και προφανώς δεν είναι η καλύτερη επιλογή για healthy breakfast.

Οκ, και τι μου προτείνεις, θα με ρωτήσεις. Εγώ τίποτα, η Chelsey Amer όμως, μια διατροφολόγος στη Νέα Υόρκη έχει κάτι ενδιαφέρον να αντιπροτείνει: Πίτσα! 

«Ένα κομμάτι πίτσα περιέχει λιγότερα λιπαρά και πολύ λιγότερη ζάχαρη σε σχέση με τα περισσότερα δημητριακά» εξηγεί. 

Για παράδειγμα, ένα φλυντζάνι δημητριακών μπορεί να έχει 18 γραμμάρια ζάχαρης (πολύ κοντά στα 25 γραμμάρια που είναι η συνιστώμενη δόση σε καθημερινή βάση για μια γυναίκα) και καθόλου υγιεινά λιπαρά. 

Η διατροφολόγος επίσης επισημαίνει ότι η πίτσα έχει περισσότερη πρωτεϊνη, γεγονός που σε βοηθά να ικανοποιήσεις την πείνα σου για περισσότερη ώρα και να αποφύγεις το τσιμπολόγημα ανάμεσα στα γεύματά σου.

Πριν προλάβεις να παραγγείλεις, θυμήσου ότι μια πίτσα σίγουρα δεν ανήκει στις λεγόμενες υγιεινές επιλογές και η ειδικός μάς συστήνει να την αποφεύγουμε σε τακτική βάση. Απλώς, όπως λέει η ίδια, αποτελεί μια πιο ισορροπημένη επιλογή, και συνεχίζει:

Εάν θέλεις κάτι πραγματικά υγιεινό για να αρχίσεις τη μέρα σου, δοκίμασε ελληνικό γιαούρτι με φρούτα, που θα σου δώσει ασβέστιο και πρωτεϊνη ή βρώμη με κανέλα και φρούτα για τις φυτικές ίνες και τα αντιοξειδωτικά που χρειάζεσαι.

Τα ακούς; 
 

Διαβάστε επίσης

FOOD

Νέα μελέτη του εγκεφάλου συνδέει τη μοναξιά με τη λαχτάρα για ζάχαρη

Οι άνθρωποι που θεωρούν τους εαυτούς τους κοινωνικά απομονωμένους μπορεί επίσης να έχουν πιο έντονη λαχτάρα για ζαχαρούχα τρόφιμα

FOOD

Οι 10 τροφές πιο πλούσιες σε βιταμίνη Κ, που προτείνονται από διαιτολόγους

Αυτά τα φρούτα και λαχανικά γεμάτα βιταμίνη Κ και σας προσφέρουν σημαντικά οφέλη

FOOD

To top 15 των λαχανικών με χαμηλούς υδατάνθρακες που αγαπούν οι διατροφολόγοι

Μπορεί να είναι τα λαχανικά με τους χαμηλότερους υδατάνθρακες, αλλά είναι γεμάτα με θρεπτική πυκνότητα και υπέροχη γεύση

Προτεινόμενα

ΣΠΙΤΙ

5 έξυπνα tips για να κάνεις τον χώρο σου να φαίνεται μεγαλύτερος

Ακόμα και τα πιο μικρά σπίτια μπορούν να δείξουν πιο ευρύχωρα, αν ακολουθήσεις μερικές έξυπνες συμβουλές

FASHION NEWS

Η Kurt Geiger παρουσιάζει την πολύχρωμη συλλογή της για τη σεζόν Spring/Summer 2024

Με τους παστέλ χρωματισμούς της σειράς Quiet Sand και τα έντονα μοτίβα της Summer Nights να θυμίζουν τις ηλεκτρισμένες βραδιές των πόλεων

DO IT YOURSELF

6 fashion items που πρέπει οπωσδήποτε να πάρεις μαζί σου στις Πασχαλινές διακοπές κοντά στη φύση

Όλα όσα πρέπει να βάλεις στη βαλίτσα σου για τις διακοπές στο χωριό ή στο νησί αυτό το Πάσχα