FOOD
Το ψάρι outsider που κάνει τον σολομό να χάνει το χρώμα του
Μικρό, ταπεινό και φουλ στα Ω3 λιπαρά οξέα.
Αγαπώ πολύ τον σολομό, αυτή τη λιπαρή υφή του και τη βελούδινη γεύση του. Αυτό που δεν αγαπώ στον σολομό είναι η τιμή του, που πλέον μου φαντάζει απαγορευτική. Προτιμώ δηλαδή να τον απολαύσω μια στο τόσο σε ένα εστιατόριο και να τον πληρώσω λίγο παραπάνω από όσο θα τον πλήρωνα στο ιχθυοπωλείο της γειτονιάς μου.
Γιατί όμως να στερηθώ τα πολύτιμα για την υγεία μου Ω3 λιπαρά οξέα; Γιατί να μην τρώω ψάρι δύο φορές την εβδομάδα όπως πρέπει να κάνω εάν θέλω να προσέχω την υγεία μου;
Έτσι βρήκα την εναλλακτική λύση: σαρδελίτσες. Μικρές, ταπεινές, φτηνές και γίνονται μούρλια στον φούρνο. Το ξέρεις ότι ανήκουν στην ενδεκάδα των ψαριών με την μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε Ω3 λιπαρά; Μάλιστα.
Για δες ποια είναι η διατροφική αξία της σαρδέλας, και θα τρέξεις στη λαϊκή να ψωνίσεις:
- Εάν τη φας με το κόκαλο αποτελεί εξαιρετική πηγή ασβεστίου, φωσφόρου και βιταμίνης D.
- Περιέχει βιταμίνη Β12, σελήνιο και σίδηρο.
- Εάν θηλάζεις, μάθε ότι 100 γραμμάρια σαρδέλας 2-3 φορές την εβδομάδα, έχουν ως αποτέλεσμα την αύξηση της περιεκτικότητας του μητρικού γάλακτος σε ω-3 λιπαρά οξέα.
Σαρδελίτσα, λοιπόν, ψητή ή στον φούρνο και εάν τη φας σωστά χωρίς πολλές σάλτσες κάνει καλό και στη δίαιτά σου. Σολομέ, έχεις κάτι να προσθέσεις ή ψάρωσες εντελώς;
SELECTIONS
- Η Kurt Geiger παρουσιάζει την πολύχρωμη συλλογή της για τη σεζόν Spring/Summer 2024
- 6 fashion items που πρέπει οπωσδήποτε να πάρεις μαζί σου στις Πασχαλινές διακοπές κοντά στη φύση
- Τρία βασικά dos και τρία don’ts για τη φροντίδα του δέρματος με ακμή
- Το στιλιστικό τρικ που θα σε «σώσει» τις άστατες ημέρες της άνοιξης