Φακές με τυρί; Ποτέ ξανά! - AllYou.gr

Search

Φακές με τυρί; Ποτέ ξανά!

Γιατί μας νοιάζει τόσο πολύ ο σίδηρος;

23 Απριλίου 2018
Συντάκτης : Αλεξάνδρα Παπαδάκη

Εάν σιχαίνεσαι τις φακές και απεχθάνεσαι το τυρί, προφανώς δεν διαβάζεις τώρα αυτές τις γραμμές. Εάν όμως έχεις τη συνήθεια την οποία υιοθέτησες από τους γονείς σου, υπάρχει λόγος να αλλάξεις τώρα μυαλά και συνήθειες. Και να το πεις και στους γονείς σου, παρακαλώ. 

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά:

Το ξέρεις ότι 1 στις 10 γυναίκες εμφανίζει έλλειψη σιδήρου; Και γιατί αυτό να είναι τόσο σημαντικό; Γιατί ο σίδηρος μεταφέρει το οξυγόνο σε όλο το σώμα, επηρεάζει τα επίπεδα ενέργειας και την ικανότητα της συγκέντρωσης. 

Πού τον βρίσκεις;

- Στο κόκκινο κρέας (κυρίως στα άπαχα κομμάτια) και τα οστρακοειδή.

- Στα όσπρια, σε λαχανικά όπως το σπανάκι, στους ξηρούς καρπούς, στο ρύζι.

Θα σου πω όμως ένα μυστικό: Ο σίδηρος από τις φυτικές πηγές έχει ανάγκη από ένα όξινο περιβάλλον, το οποίο, ναι, καλά πήγε το μυαλό σου, δημιουργείται (και) από τη βιταμίνη C. 

Βάζε λεμόνι (ή ξύδι) στις φακές και πιπεριές στο ρύζι, και να είσαι σίγουρη ότι θα πάρεις όλον τον σίδηρο που χρειάζεσαι.

Αυτό που δεν πρέπει να κάνεις είναι:

Να τρως γαλακτοκομικά, λαχανικά και φρούτα και να πίνεις καφέ και τσάι με χρονική απόσταση μίας ή δύο ωρών από την κατανάλωση φαγητού με σίδηρο.  

Συνεπώς, εάν η οικογένειά σου είχε τη συνήθεια να τρώει φακές ή σπανάκι με τυρί, απλά ξέχνα το. Κράτησε όμως την παράδοση και φάε ένα πορτοκάλι λίγες ώρες μετά! Μικρά μυστικά που κάνουν τη διαφορά. Ακολούθησε το allyou στο Instagram!

Hot αυτή τη στιγμή!