Skip to main content

FOOD

Γιατί να κάνεις αποτοξίνωση εάν αγαπάς τα αλμυρά


Μήπως είσαι salt junkie και δεν το ξέρεις;



 
Μπα, όχι εγώ, θα σκεφτείς. Αφού βάζω ελάχιστο αλάτι στο φαγητό μου. Και πολύ καλά κάνεις αφού το αλάτι κάνει κατακράτηση υγρών, ανεβάζει την πίεση, και τελικά δεν είναι και τόσο αθώο όσο φαίνεται.

Και το χειρότερο; Βρίσκεται κρυμμένο εκεί που δεν το περιμένεις: στο ψωμί, στα αλλαντικά, στα τυριά, στα δημητριακά, στα φρούτα, στα λαχανικά, ακόμη και στα γλυκά. Αν είναι δυνατόν!

Οι ειδικοί προειδοποιούν: Κόψε το αλάτι γιατί προκαλεί υπέρταση η οποία οδηγεί αργά και ύπουλα σε σοβαρότερα προβλήματα όπως το εγκεφαλικό.

Και εάν ακόμα είσαι νέα, μην ξεχνάς πως η καλύτερη θεραπεία είναι η πρόληψη. Και εδώ μιλάμε για μια ουσία η οποία σε εθίζει.

Πόσο αλάτι όμως επιτρέπεται να τρως;
Η ποσότητα αλατιού που επιτρέπεται να καταναλώνεις σε καθημερινή βάση είναι μόλις ένα κουταλάκι του γλυκού, δηλαδή περίπου 6 γραμμάρια. Φυσικά και οι περισσότερες από μας τρώμε πολλά κουταλάκια παραπάνω.      

Τι να κάνεις:
Περιόρισέ το! Εκτός από το αλάτι στο μαγείρεμα που μπορείς να αντικαταστήσεις με μυρωδικά, έχε το νου σου στις ετικέτες των τροφίμων για τις λέξεις αλάτι, νάτριο, sodium. 

Διαβάστε επίσης

FOOD

5 συμβουλές αποτοξίνωσης για το συκώτι μας μετά το Πάσχα

Ποιες συμβουλές να ακολουθήσεις για την επαναφορά του ήπατος στην κατάστασή του πριν από το σύντομο, μα έντονο διάλειμμα των διακοπών του Πάσχα

FOOD

Νέα μελέτη του εγκεφάλου συνδέει τη μοναξιά με τη λαχτάρα για ζάχαρη

Οι άνθρωποι που θεωρούν τους εαυτούς τους κοινωνικά απομονωμένους μπορεί επίσης να έχουν πιο έντονη λαχτάρα για ζαχαρούχα τρόφιμα

FOOD

Οι 10 τροφές πιο πλούσιες σε βιταμίνη Κ, που προτείνονται από διαιτολόγους

Αυτά τα φρούτα και λαχανικά γεμάτα βιταμίνη Κ και σας προσφέρουν σημαντικά οφέλη

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Πέμπτης 9 Μαΐου

Διεκδικήστε ό,τι πιστεύετε ότι σας ανήκει

ΜΟΥΣΙΚΗ

Η Dua Lipa ερμηνεύει το “Illusion” και το “Happy for You” στο Saturday Night Live

Η ταλαντούχα pop star παρουσίασε το επεισόδιο της ιστορικής αμερικανικής τηλεοπτικής εκπομπής, στην οποία συμμετείχαν και οι Troye Sivan και Jerry Seinfeld

VIRAL

Airbnb: Μείνετε στο ιπτάμενο σπίτι της ταινίας Up

Μαζί με άλλες 11 απίθανες εμπειρίες και μέρη για να μείνετε, όπως αποκαλύφθηκαν στη νέα κατηγορία Icons.  Γράφει ο Μάνος Νομικός