2 σαλάτες που δεν είναι τόσο light όσο νόμιζες - AllYou.gr

Search

2 σαλάτες που δεν είναι τόσο light όσο νόμιζες

Και τις παραγγέλνεις χρόνια τώρα.

09 Ιουλίου 2018
Συντάκτης : Αλεξάνδρα Παπαδάκη

Θα μου πεις τώρα, οκ, βάλε μας περιορισμό και στη σαλάτα. Δηλαδή, ήμαρτον. Κι όμως, βρε κορίτσια, ναι μεν η σαλάτα είναι μια σούπερ υγιεινή επιλογή, δεν είναι όμως όλες οι σαλάτες ίδιες. 

Που λίγο εάν το ψάξεις, το καταλαβαίνεις άνετα και μόνη σου, δεν θέλει να έχεις ιδιαίτερες γνώσεις.  

Μαντεύεις ποιες δύο σαλάτες, πολύ πολύ διάσημες, τις οποίες παραγγέλνουμε συνέχεια, χμ, δεν είναι τόσο ωφέλιμες για την υγεία μας όπως ίσως νόμιζες;

Ναι, σωστά. Η σαλάτα του σεφ, και η σαλάτα του Καίσαρα.

- Η αγαπημένη σου σαλάτα του σεφ περιέχει όλα αυτά τα αλλαντικά, τα οποία έχουν συνδεθεί με κίνδυνο για καρκίνο του παχέος εντέρου, και τα τυριά ενώ η σος της είναι πολύ παχιά.

Αυτό σημαίνει πολλές θερμίδες, πολλά λίπη, πολύ αλάτι αλλά και πολλή ζάχαρη. Και αυτά είναι που πρέπει να υπολογίσεις καθώς εάν σκεφτείς μόνο τις θερμίδες, 400 στο σύνολο, δεν τις λες και υπερβολικές. 

- Η σαλάτα του Καίσαρα με όλη αυτή τη σος που καλύπτει τα πάντα αλλά και το μπέικον που έχει ανήκει και αυτή στις όχι και τόσο έξυπνες επιλογές σου. 

Και ενώ οι θερμίδες της είναι γύρω στις 300, τα λιπαρά και το αλάτι της είναι αρκετά, τόσο ώστε την επόμενη φορά μάλλον θα σκεφτείς να την αφήσεις στον Καίσαρα να τη φάει μόνος του.  Ακολούθησε το allyou στο Instagram!