FOOD
Φάε αργά, χάσε περισσότερο!
Νέα μελέτη το επιβεβαιώνει.
Μια νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Journal of the Academy of Nutrition and Dietetics έρχεται να επιβεβαιώσει την πάγια οδηγία των διαιτολόγων για να τρώμε αργά.
Πιο συγκεκριμένα, 70 άτομα, εκ των οποίων 35 ήταν φυσιολογικού σωματικού βάρους και 35 υπέρβαρα και παχύσαρκα, κλήθηκαν να καταναλώσουν σε δυο ημέρες γεύματα κάτω από διαφορετικές συνθήκες.
Μερικά από αυτά ήταν με αργό ρυθμό, άνω των 22 λεπτών, και τα υπόλοιπα με πιο γρήγορο ρυθμό, της τάξεως δηλαδή των εννέα λεπτών. Από τα αποτελέσματα της μελέτης φάνηκε ότι στα «αργά» γεύματα υπήρξε μείωση των θερμίδων που καταναλώθηκαν. Η μείωση αυτή ήταν κατά 88 θερμίδες στα άτομα φυσιολογικού βάρους και κατά 58 θερμίδες στα άτομα μη φυσιολογικού βάρους.
Σύμφωνα με τους ερευνητές ένας πιθανός λόγος μπορεί να είναι το ότι η πιο «αργή» διατροφή επιτρέπει στους ανθρώπους να αντιλαμβάνονται καλύτερα τα συναισθήματά της πείνας και της πληρότητας. Επίσης, το αργό φαγητό φάνηκε να οδηγεί σε αύξηση της κατανάλωσης νερού και πιο γρήγορο αίσθημα κορεσμού στο στομάχι.
SELECTIONS
- Η Kurt Geiger παρουσιάζει την πολύχρωμη συλλογή της για τη σεζόν Spring/Summer 2024
- 6 fashion items που πρέπει οπωσδήποτε να πάρεις μαζί σου στις Πασχαλινές διακοπές κοντά στη φύση
- Τρία βασικά dos και τρία don’ts για τη φροντίδα του δέρματος με ακμή
- Το στιλιστικό τρικ που θα σε «σώσει» τις άστατες ημέρες της άνοιξης