Οργασμός στην εγκυμοσύνη; Εννοείται! - AllYou.gr

Search

Οργασμός στην εγκυμοσύνη; Εννοείται!

Οι ειδικοί είναι σαφείς: ο οργασμός δεν προκαλεί πρόωρο τοκετό! 

05 Σεπτεμβρίου 2014

Οι έγκυες γυναίκες, ιδίως εκείνες που γίνονται μητέρες για πρώτη φορά συχνά ανησυχούν για το σεξ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Ακόμα μεγαλύτερη είναι η ανησυχία τους για τον οργασμό κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Αυτό συμβαίνει επειδή πολλοί άνθρωποι έχουν την εσφαλμένη εντύπωση ότι ο οργασμός μπορεί να προκαλέσει πρόωρο τοκετό.

Όμως, όσο μια γυναίκα έχει υγιή εγκυμοσύνη, είναι απόλυτα ασφαλές να έχει τόσο σεξουαλική επαφή, όσο και οργασμό.

Εάν μια γυναίκα δεν αντιμετωπίζει δύσκολη εγκυμοσύνη ή εγκυμοσύνη με επιπλοκές, τότε ούτε το σεξ, ούτε ο οργασμός μπορούν να βλάψουν το έμβρυο, ούτε βεβαίως θα υπάρξει πρόωρος τοκετός εξαιτίας τους.

Όταν μια γυναίκα έχει οργασμό, το σώμα της ιδρώνει, ο καρδιακός ρυθμός αυξάνεται, ο κόλπος και η μήτρα χαλαρώνουν και αρχίζουν συσπάσεις. Αυτό συμβαίνει τόσο στις έγκυες όσο και στις μη έγκυες γυναίκες. Οι συσπάσεις της μήτρας και του κόλπου κατά τη διάρκεια του οργασμού αφήνουν κάποια ανησυχία όταν η γυναίκα είναι έγκυος. Ο τύπος των μυϊκών συσπάσεων που συμβαίνουν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι ίδιος για όλες τις γυναίκες, περιλαμβανομένων και εκείνων που είναι έγκυες και αυτό το είδος συσπάσεων δεν ενεργοποιούν τον τοκετό.

Ένας οργασμός στη διάρκεια της εγκυμοσύνης δεν προκαλεί διαστολή του τραχήλου της μήτρας μιας υγιούς γυναίκας, γεγονός που καθιστά ασφαλές το σεξ και τον οργασμό, τόσο για τη μητέρα όσο και για το μωρό.

Μερικές γυναίκες, ακόμα κι εκείνες που δεν είναι έγκυες, αισθάνονται συχνά μυϊκές κράμπες στην κοιλιακή περιοχή, μετά από έναν οργασμό. Συνήθως τις αγνοούν όταν δεν είναι έγκυες. Όταν όμως αυτές οι κράμπες συμβούν στη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να τρομάξουν μια γυναίκα. Εφόσον οι κράμπες σταματήσουν μέσα σε μία ώρα μετά από την σεξουαλική δραστηριότητα που είναι και το πιο πιθανό, δεν χρειάζεται να ανησυχούν για τίποτα.

Μια άλλη ανησυχία για κάποιες μέλλουσες μητέρες είναι μήπως το έμβρυο αντιλαμβάνεται ότι λαμβάνει χώρα σεξουαλική επαφή. Δεν υπάρχει, όμως, κανένας τρόπος να γνωρίζει το μωρό αν η μητέρα του έχει σεξουαλική επαφή. Το μόνο που μπορεί ένα μωρό να αισθανθεί, όταν μια γυναίκα έχει οργασμό κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, είναι ένα αίσθημα ευφορίας που προέρχεται από την απελευθέρωση ενδορφινών. Αυτό δεν είναι επικίνδυνο για το μωρό, είναι το ίδιο αίσθημα ευφορίας που βιώνει όταν η μητέρα του γυμνάζεται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή απολαμβάνει ένα επιδόρπιο σοκολάτας.

Το σεξ και οι οργασμοί κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι φυσικό και υγιές γεγονός για τις περισσότερες γυναίκες.

Σε μερικές οι γιατροί συνιστούν την αποφυγή της σεξουαλικής δραστηριότητας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Αυτό, όμως, μπορεί να αφορά τις γυναίκες που έχουν κολπική αιμορραγία, ή ζητήματα του τραχήλου της μήτρας, ή υψηλό κίνδυνο για πρόωρο τοκετό ή διαρροή αμνιακού υγρού. Όλα αυτά τα θέματα μπορούν να εντοπιστούν, κατά τη διάρκεια ενός συνηθισμένου τσεκ απ εγκυμοσύνης.

Μια γυναίκα που δεν είναι σίγουρη ότι μπορεί να έχει σεξουαλική επαφή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της, θα πρέπει να επισκεφτεί το γιατρό της για αξιολόγηση της ατομικής της κατάστασης.

Πηγή: http://familylife.gr/

Συντάκτης

Hot αυτή τη στιγμή!

ΣΧΕΣΕΙΣ

Μίνι οδηγός για να ξεπεράσεις ακόμα έναν καβγά με τον καλό σου

Προτού υψώσεις λευκή σημαία ή προδιαγράψεις το μέλλον της σχέσης σου, δοκίμασε αυτά τα τρικ.
STAR STYLE

5 μυστικά για να ντυθείς και εσύ σαν την αγαπημένη σου σταρ

Αρκεί να «κλέψεις» τα στιλιστικά τους μυστικά για να αποκτήσεις και εσύ μια άψογη εμφάνιση!
ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ

Τα πιο ωραία τατουάζ που έχουμε δει σε μοντέλα

Ψάχνεις ποιο θα είναι το επόμενο σχέδιο που θα "χτυπήσεις"; Πάρε έμπνευση!
ΔΙΑΤΡΟΦΗ

«Πως να σταματήσω την ακατανίκητη επιθυμία μου για γλυκό;»

Υπάρχουν αρκετοί τρόποι να βάλεις στοπ στα γλυκά και είναι όλοι νόστιμοι.
STAR STYLE

Οι 6 καλύτερες εμφανίσεις της Michelle Pfeiffer στην μεγάλη οθόνη

Η γνωστή ηθοποιός αποδεικνύει ότι μπορεί να υποστηρίξει άψογα όχι μόνο τους ρόλους που τις δίνονται, αλλά και τα τρελά outfits τους!
BEAUTY TIPS

Όλη η αλήθεια για την τριχόπτωση του φθινοπώρου

Δεν είναι μύθος, αλλά πραγματικότητα – και σήμερα μαθαίνεις πώς θα αντιμετωπίσουμε την… πτώση.