Αυτή είναι η πιο βολική (και ανώδυνη) στάση για το θηλασμό! - AllYou.gr

Search

Αυτή είναι η πιο βολική (και ανώδυνη) στάση για το θηλασμό!

Τέλος στον πόνο. 

26 Οκτωβρίου 2014

Η κλασσική στάση του θηλασμού, μπορεί να μοιάζει ειδυλλιακή- τουλάχιστον για τις «αρχάριες» μητέρες- αλλά απέχει κατά πολύ από την ιδανική Γιατί; Είναι δύσκολο να ελέγξεις το κεφάλι του βρέφους με τον λυγισμένο αγκώνα σου. Και ο ανεπαρκής έλεγχος είναι καθοριστικής σημασίας στο να του επιτρέψει να έχει σωστή επαφή με το στήθος σου κι επομένως να καταφέρει να θηλάσει σωστά. Άλλωστε η λανθασμένη στάση του μωρού κατά τη διάρκεια του θηλασμού είναι η πρωταρχική αιτία για το μάτωμα της θηλής.

Πώς μπορείς να το αποτρέψεις; Δοκίμασε τις παρακάτω στάσεις- τοποθετώντας το λαιμό και το κάτω μέρος του κεφαλιού του μωρού στο χέρι σου-  που είναι πιο βολικές:  

1. Γύρισε το μωρό στο πλάι και ακούμπησέ το σε ένα μαξιλάρι, πάνω στο στομάχι σου, φροντίζοντας το χέρι του να βρίσκεται πίσω από την πλάτη σου. Για να το θηλάσεις από το αριστερό στήθος, το δεξί σου χέρι να στηρίζει τον αυχένα και το κάτω μέρος του κεφαλιού του, ενώ ο δεξιός σου αντίχειρας και δείκτης να σχηματίζουν ορθή γωνία στο στήθος σου. 

2. Τοποθέτησε το μωρό πάνω σε ένα μαξιλάρι, γυρισμένο μπρούμυτα προς την πλευρά σου. Για να το θηλάσεις από το αριστερό στήθος, φρόντισε ώστε το αριστερό σου χέρι να στηρίζει τον αυχένα και το κεφάλι του, ο δεξιός σου αντίχειρας να ακουμπά στο στήθος και τα υπόλοιπα δάχτυλα να βρίσκονται κάτω από αυτά. Περίμενε μέχρι το μωρό να ανοίξει καλά το στόμα του και τότε φέρ' το κοντά στο στήθος σου. 

Συντάκτης

Hot αυτή τη στιγμή!

ΠΑΙΔΙ

To τάισμα αλεσμένων με το κουτάλι, οδηγεί σε παχυσαρκία!

Μια ενδιαφέρουσα έρευνα που πρέπει να διαβάσει κάθε νέα μαμά.
ΣΠΙΤΙ

Αυτό το κρεβάτι είναι μόνο για το κινητό σου

Εσύ έχεις ένα αναπαυτικό στρώμα να ξεκουραστείς τη νύχτα. Το κινητό σου;
ΠΑΙΔΙ

Υπάρχει οστεοπόρωση στα παιδιά;

Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για τη χαμηλή οστική πυκνότητα-μάζα στα παιδιά.
ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Έτσι θα κρατήσεις φρέσκα τα κομμένα φρούτα

'Ενα απλό τρικ για να παρατείνεις τη ζωή των αγαπημένων φρούτων που έχεις ήδη κόψει!
FASHION NEWS
BEAUTY NEWS

Τα 10 καλύτερα hairstyles από το φαντασμαγορικό show της Victoria's Secret

Όταν ζηλέψαμε τα αψεγάδιαστα χτενίσματα που είχαν τα "αγγελάκια"...