9 πράγματα που πρέπει να κάνεις πριν επιλέξεις μαιευτήρα! - AllYou.gr

Search

9 πράγματα που πρέπει να κάνεις πριν επιλέξεις μαιευτήρα!

Δώσε προσοχή!

23 Νοεμβρίου 2014

Πριν επιλέξετε κάποιον, καλό είναι να λάβετε υπόψη τα παρακάτω:

1. Συζητήστε με φίλες, γυναίκες που είχαν την εμπειρία του τοκετού, για το τι και το πώς, τι ένιωσαν με τον γιατρό τους, πως τις αντιμετώπισε, πως στάθηκε στα δύσκολα, αν υπήρχαν!

2. Περιορίστε την λίστα σας σε κάποιους γιατρούς και στη συνέχεια να κάντε ένα αναγνωριστικό ραντεβού για να τους δείτε και να τους μιλήσετε από κοντά.

3. Βεβαιωθείτε ότι οι οικονομικές τους απαιτήσεις μπορούν να καλυφθούν από τον προϋπολογισμό σας.

4. Επισκεφτείτε δυο, τρεις γιατρούς που θα επιλέξετε έχοντας μια λίστα με σημαντικά ερωτήματα που θέλετε να ρωτήσετε. Συζήτηση στο προσωπικό γραφείο, όταν φτάσετε στο ραντεβού. Ρωτήστε αν απαντά ο ίδιος στα τηλέφωνα ή μεταφέρονται από κάποια γραμματέα η κάποια μαία, σχέδια διακοπών, μετεκπαιδευτικών σεμιναρίων, τα ασφαλιστικά προγράμματα, τις συνεργασίες με τα μαιευτήρια, και το βασικότερο απ' όλα πως βλέπει την γυναίκα, την εγκυμοσύνη, τον τοκετό, ζητήστε να μάθετε αν ο ίδιος είναι εκεί καθ' όλη την διάρκεια του τοκετού, ή καλύπτεται από κάποιες μαίες.

5. Αν υπάρχει χρόνος, να συνομιλήσετε με μέλλουσες μητέρες στην αίθουσα αναμονής για να πάρετε μια αίσθηση της φιλοσοφίας για τη γέννα του γιατρού.

6. Καθώς βγαίνετε από τη συνέντευξη, βεβαιωθείτε ότι είχατε μια πλήρη ενημέρωση και ότι δεν υπήρχαν σημεία που αμφιβάλετε. Θέλετε και πρέπει να ξέρετε πώς αυτός ο γιατρός προσεγγίζει τη γέννηση, καθώς και το πώς ο γιατρός διαχειρίζεται τη γέννηση. Είναι η γέννηση μια υγιή, φυσιολογική διαδικασία; Ή μήπως ο γιατρός είναι άκαμπτος και υπερβολικά τεχνικός ή ιατρικός στη συζήτηση και τη φιλοσοφία; Ψάξτε για μια ισορροπία μεταξύ των φυσικών μεθόδων ελέγχου του πόνου και την ιατρική διαχείριση, καθώς και υποστηρικτική παρουσία.

7. Να είστε ευέλικτες. Μερικές φορές, το απροσδόκητο συμβαίνει κατά τη διάρκεια της γέννας. Επιλέξτε ανθρώπους –γιατρούς, τολμηρούς αλλά και μετρημένους... ανθρώπινους αλλά και επιστημονικούς... γιατρούς που τα πτυχία τους είναι τα δικά τους σκαλοπάτια προς την επιστημονική τους ανέλιξη και όχι στρατιωτικά παράσημα προς επίδειξη.

8. Μάθετε για την εγκυμοσύνη και για τον τοκετό όσα μπορείτε παραπάνω, έτσι ώστε να έχετε θέση και άποψη, όχι στην ιατρική καθοδήγηση, αλλά στο συναισθηματικό κομμάτι και το κομμάτι διαχείρισης.

9. Η σχέση μαιευτήρα – εγκύου είναι ένα συμβόλαιο αμοιβαίας εμπιστοσύνης, και σαν τέτοιο πρέπει να το βλέπουν και τα δυο μέρη. Τέλος όταν επιλέξετε τον μαιευτήρα σας, εμπιστευτείτε τον! Όχι πάντα άκριτα, αλλά με πολλές ερωτήσεις, περιμένοντας πάντα μεγάλες ακούραστες απαντήσεις.

Από τον Άρη Χ. Τσιγκρή, μαιευτήρα-χειρούργο γυναικολόγο, www.aristsigkris.gr

Πηγή: http://familylife.gr/

Συντάκτης

Hot αυτή τη στιγμή!

ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Τελικά πρέπει να πίνεις νερό κατά τη διάρκεια του φαγητού;

Ώρα να σου λυθεί η απορία και να ξέρεις αν πρέπει υπάρχουν λόγοι να αφήσεις κάτω το ποτήρι.
FASHION TRENDS

5 τρόποι να συμπεριλάβεις το κέντημα στις εμφανίσεις σου

Τα κεντήματα δεν είναι μόνο για τις γιαγιάδες και να οι αποδείξεις!
BEAUTY TIPS

3 πολύτιμα hacks μακιγιάζ που είδαμε στο Pinterest

Η κοινωνική πλατφόρμα που λατρεύουμε, μας δείχνει πώς να κάνουμε το μακιγιάζ μας πιο γρήγορο!
ΣΧΕΣΕΙΣ

Ποιες μέρες του κύκλου σου σε βοηθούν να πεις αντίο στη single ζωή

Οι μέρες που είναι ευνοϊκές και αυτή που πρέπει οπωσδήποτε να μείνεις μακρυά από το αγόρι που σου αρέσει.
ΜΟΔΑ

Eυαισθητοποίησε για τον καρκίνο του μαστού μέσα από την εμφάνιση σου!

Μπορείς με ένα ντύσιμο ή αξεσουάρ, να θυμίσεις πόσο σημαντική είναι η πρόληψη.
DO IT YOURSELF

2 diy συνταγές για λαμπερά μαλλιά

Πώς να αποκτήσεις μεταξένια μαλλιά στο λεπτό!