"Μην σηκώνεις βάρη". Το ακούς συνέχεια. Πόσο ισχύει τελικά; - AllYou.gr

Search

"Μην σηκώνεις βάρη". Το ακούς συνέχεια. Πόσο ισχύει τελικά;

Οι ειδικοί απαντούν. 

23 Ιουνίου 2015

Το πρώτο πράγμα που ίσως ακούει μία γυναίκα όταν είναι έγκυος είναι «Μην σηκώνεις βάρη!». Τελικά, τι ισχύει; Πόσο επικίνδυνα είναι τα βάρη για την εγκυμοσύνη; Ο Dr. Νικόλαος Ναούμ Μ.D. Μαιευτήρας Χειρουργός – Γυναικολόγος δίνει όλες τις απαντήσεις στις μέλλουσες μανούλες:

Σε πολλές περιπτώσεις, υπάρχει πάντα μια δόση υπερβολής. Μία έγκυος δεν θα αποβάλλει επειδή για παράδειγμα σήκωσε μία τσάντα του super market, αλλά σε γενικές γραμμές καλό είναι να αποφεύγει το μεγάλο βάρος. Οι βασικοί λόγοι που οι γιατροί συστήνουν κάτι τέτοιο είναι πρώτον, επειδή μπορεί να υπάρξει κάποιος τραυματισμός κυρίως της μέσης με το απότομο σήκωμα βάρους και δεύτερον, σε περιπτώσεις που κάνετε μία επαναλαμβανόμενη κίνηση σηκώνοντας κάποιο βάρος (π.χ. στη δουλειά σας) μπορεί να τραυματίσετε κάποιο σπόνδυλο ή να επιβαρύνετε πολύ το σώμα σας. Επίσης, το σκύψιμο για να σηκώσετε ένα βάρος και το απότομο σήκωμα μπορεί να δημιουργήσει μία στιγμιαία ζαλάδα, γεγονός που θα σας δημιουργήσει δυσφορία ή ακόμα χειρότερα και λιποθυμική τάση.

Οι επιστήμονες πάντως, προσπαθούν τα τελευταία χρόνια να ανακαλύψουν αν οι γυναίκες που σηκώνουν βάρη στην καθημερινότητά τους, έχουν περισσότερες πιθανότητες να γεννήσουν πρόωρα. Προς το παρόν υπάρχουν κάποιες μικρές ενδείξεις, αλλά η θεωρία δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Σε κάθε περίπτωση, ο κάθε οργανισμός είναι διαφορετικός. Εάν έχετε μία δίδυμη κύηση ή μία κύηση υψηλού κινδύνου, τα βάρη απαγορεύονται, ειδικά κατά το πρώτο τρίμηνο. Εάν όμως, πριν την εγκυμοσύνη σας είχατε συνήθεια να γυμνάζεστε με βάρη ή ο γιατρός σας έχει επιτρέψει την ελαφριά άσκηση, τότε σίγουρα δεν έχετε να φοβηθείτε κάτι.

Πηγή: http://www.infokids.gr/

Συντάκτης

Hot αυτή τη στιγμή!

ΕΓΩ

Μόλις βρήκες ακόμα ένα τέλειο λόγο να φύγεις για εκδρομή

Η φύση δεν σε ηρεμεί απλά: σε κάνει και καλύτερο άνθρωπο, λένε οι ειδικοί.
ΠΑΙΔΙ

Πως η διατροφή επηρεάζει τη συμπεριφορά των παιδιών

Ήξερες ότι τα θεμέλια για ψυχολογικές διαταραχές απο τη νηπιακή ήδη ηλικία, μπαίνουν... στο πιάτο;
ΕΓΩ

Αυτή είναι η δυσκολότερη ηλικία να είσαι γυναίκα

Η Wendy McCarthy ξέρει ποιες χρονιές είναι οι χειρότερες στη ζωή ενός θηλυκού. Και εξηγείται.
DO IT YOURSELF

Πώς να φτιάξεις το δικό σου serum από βιταμίνη C

Ετοίμασε με τα χεράκια σου, το προϊόν που δεν πρέπει να λείπει από το ντουλάπι σου.
ΠΑΙΔΙ

Ο μπόμπιρας με σύνδρομο Down που ευαισθητοποιεί με τις υπέροχες πόζες του

Μια μαμά πήρε το "όχι" ως πρόκληση και έβαλε στόχο να αφυπνίσει σχετικά με τον αποκλεισμό των ατόμων με ειδικές ανάγκες από τις διαφημίσεις.
ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Τελικά πρέπει να πίνεις νερό κατά τη διάρκεια του φαγητού;

Ώρα να σου λυθεί η απορία και να ξέρεις αν πρέπει υπάρχουν λόγοι να αφήσεις κάτω το ποτήρι.