Νιώθεις κόπωση; 6 τρόποι να την νικήσεις ΤΩΡΑ - AllYou.gr

Search

Νιώθεις κόπωση; 6 τρόποι να την νικήσεις ΤΩΡΑ

Έχουν αποτέλεσμα! 

26 Ιουλίου 2015

Έρχονται στιγμές που δεν έχετε όρεξη για τίποτα. Νιώθετε καταβεβλημένη και χωρίς ενέργεια. Άραγε με ποιους τρόπους μπορείτε να νιώσετε ευεξία;

Σωστό πρωινό: όσο πιο ποιοτικό και υγιεινό είναι το πρωινό, τόσο μεγαλύτερη ενέργεια θα νιώσετε τις επόμενες ώρες. Για περισσότερες λεπτομέρειες, δείτε με προσοχή το βιντεάκι στην ενότητα mother.gr multimedia.

Νερό: πολλές φορές αμελείτε να ενυδατώνετε τον οργανισμό σας και αυτό έχει ως φυσικό επακόλουθο το αίσθημα εξάντλησης που νιώθετε συχνά-πυκνά. Φροντίστε να πίνετε τουλάχιστον 8 ποτήρια νερό ημερησίως και τους καλοκαιρινούς μήνες 10.

Μασάζ: μπορεί το μασάζ να θεωρείται χαλαρωτικό, όμως ταυτόχρονα δίνει και μια αίσθηση ευεξίας και ψυχικής ανάτασης. Μη χάνετε λοιπόν την ευκαιρία να αφεθείτε στα χέρια του συντρόφου σας!

Βγείτε από το σπίτι: είναι δυνατόν να μη νιώθετε εξάντληση όταν δεν πηγαίνετε για περπάτημα, ιδιαίτερα τώρα που είναι καλοκαίρι; Το φως του ήλιου αφυπνίζει τον οργανισμό και βελτιώνει την ψυχολογία. Περιττό βέβαια να αναφέρουμε ότι δεν πρέπει να έρχεστε σε επαφή με τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου κατά τις μεσημεριανές ώρες.

Υγιεινή διατροφή: να αποφεύγετε τα βαριά γεύματα, τις μεγάλες ποσότητες φαγητού και τα ανθυγιεινά σνακ. Μπορεί αυτά που είναι πλούσια σε ζάχαρη να σας αρέσουν και να προσφέρουν μια προσωρινή ευεξία, όμως δε συγκρίνονται με τα υγιεινά.

Ύπνος: αν δεν κοιμάστε αρκετές ώρες και ποιοτικά, οτιδήποτε από τα παραπάνω κι αν εφαρμόσετε, το αποτέλεσμα δε θα είναι το επιθυμητό. Φροντίστε λοιπόν να «χορταίνετε» ύπνο, ακόμα και αν χρειαστεί να συμπληρώσετε μέσα στη μέρα. 

Πηγή: http://mother.gr/



Ακολούθησε το allyou στο Instagram!