Skip to main content

ΥΓΕΙΑ

Πέφτουν τα μαλλιά σου; ΑΥΤΕΣ οι 3 φυσικές θεραπείες θα σε βοηθήσουν να μείνεις στην... τρίχα

Αναδάσωση τώρα!


Φύλλις Νικολάου

Βλέπεις τα μαλλιά σου να πέφτουν (ω)σαν τα φθινοπωρινά φύλλα στους δρόμους; Σύμφωνα με τους ειδικούς, η εποχική τριχόπτωση είναι unisex φαινόμενο με το 40% των ατόμων που χάνουν τα μαλλιά τους να είναι γυναίκες! Δες τι μπορείς να κάνεις για να μην γίνονται άλλο τα μαλλιά σου... κουβάρια!

1. Αρωματοθεραπεία
Τα αιθέρια έλαια διεισδύουν στα αιμοφόρα αγγεία και αυξάνουν την κυκλοφορία του αίματος και, κατ’ επέκταση, τη θρέψη της τρίχας. 
Πώς θα κρατήσεις τις τρίχες σου επί κεφαλής: Ρίξε σε ένα γυάλινο μπολ 2 σταγόνες αιθέριο έλαιο θυμαριού, 2 σταγόνες αιθέριο έλαιο κέδρου, 3 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας, 3 σταγόνες αιθέριο έλαιο δεντρολίβανου και 1/2 κ.γ. έλαιο jojoba και ανακάτεψε καλά. Άπλωσε το μείγμα στο κεφάλι σου, κάνοντας μασάζ για 2 λεπτά. Τύλιξε το κεφάλι σου με μια ζεστή πετσέτα μετά τη θεραπεία και άφησε το να δράσει για μερικά λεπτά προτού λουστείς.
Tip: Πριν ξεκινήσεις την αρωματοθεραπεία, καλό είναι να συμβουλευτείς έναν ειδικό. Γιατί; Η τριχόπτωση μπορεί να προκαλείται από κάποιο άλλο παθολογικό πρόβλημα.

2. Ομοιοπαθητική
Ο ομοιοπαθητικός γιατρός σου θα προτείνει μια εξατομικευμένη θεραπεία για την τριχόπτωση, με βάση τα συμπτώματά σου και την περίοδο που ξεκίνησε η... πτώση.
Πώς θα κρατήσεις τις τρίχες σου επί κεφαλής: Με βάσει τη διάγνωσή του, ο ομοιοπαθητικός θα επιλέξει τα φάρμακα που ταιριάζουν στα συμπτώματά και την περίοδο εμφάνισης της τριχόπτωσης. Για παράδειγμα, αν εμφανίστηκε μετά από τραυματισμό, θα σου δώσει άρνικα, αν εμφανίστηκε μετά από εγκυμοσύνη λυκοπόδιο ή αν εμφανίστηκε λόγω εποχής, αλόη βέρα.

3. Βελονισμός
Ο βελονισμός είναι μια απόλυτα ασφαλής και αποτελεσματική μέθοδος για τη βελτίωση της συνολικής υγείας του οργανισμού, μιας και προάγει την ικανότητα ανάρρωσης του, ενεργοποιώντας το ανοσοποιητικό σύστημα. Παράλληλα, βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και, σύμφωνα με ερευνητικά στοιχεία, μπορεί να αποτρέψει ή να αντιστρέψει την απώλεια μαλλιών. 
Πώς θα κρατήσεις τις τρίχες σου επί κεφαλής: Ένα κλασικό εργαλείο των βελονιστών είναι το σφυράκι plum-blossom, με το οποίο πιέζουν ελαφρά ορισμένες περιοχές του τριχωτού της κεφαλής, ώστε οι βελόνες του να διεγείρουν και να τονώσουν το τριχωτό της κεφαλής. Η καθημερινή του χρήση, μάλιστα, θεωρείται ότι καταπολεμά την τριχόπτωση.

Διαβάστε επίσης

ΥΓΕΙΑ

6 καθημερινές συνήθειες που αυξάνουν εκθετικά το ρίσκο απόκτησης καρκίνου

Όλα εκείνα που πρέπει να αποφεύγεις για την προστασία της υγείας σου

ΥΓΕΙΑ

Δυσκολεύεσαι να κοιμηθείς, αυτή η ρουτίνα θα σε βάλει για ύπνο

H ρουτίνα ύπνου ενός κλινικού ψυχολόγου μπορεί να σε βοηθήσει να κοιμηθείς ένα γεμάτο 8ωρο

ΥΓΕΙΑ

Έξυπνα tips για να προστατέψεις τα μάτια σου από τα αλλεργιογόνα

Τι να κάνεις για να αποφύγεις το τσούξιμο και τη δυσφορία αυτή την εποχή του χρόνου

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 27 Απριλίου

Προσπεράστε με άνεση ό,τι δεν σας πάει καλά

VIRAL

Η Taylor Swift παρουσιάζει το video της για το “Fortnight”, στο οποίο συνεργάζεται με τον Post Malone

Ethan Hawke και Josh Charles συμπρωταγωνιστούν μαζί με τους Swift και Malone στο πρώτο μουσικό video του Tortured Poets Department