Υποψιάζεσαι ότι έχεις μύκητες στο στόμα; ΕΤΣΙ θα το καταλάβεις - AllYou.gr

Search

Υποψιάζεσαι ότι έχεις μύκητες στο στόμα; ΕΤΣΙ θα το καταλάβεις

Κάνε το τεστ! 

> ΥΓΕΙΑ ::
16 Μαρτίου 2016

Οι μύκητες δεν προκαλούν λοιμώξεις μόνο στα νύχια και τα γεννητικά όργανα. Οι μυκητιάσεις είναι αρκετά συχνές και στη στοματική κοιλότητα.

Το χρώμα και η υφή της γλώσσας μπορούν να αποκαλύψουν σημαντικές πληροφορίες για την υγεία, οπότε καλό θα είναι συχνά-πυκνά να ελέγχετε για πιθανές αλλοιώσεις με τη βοήθεια ενός καθρέφτη.

Η μυκητίαση του στόματος οφείλεται στις περισσότερες περιπτώσεις σε μύκητα του γένους Candida. Πρόκειται για το ίδιο γένος μυκήτων που ευθύνεται για την κολπική μυκητίαση (καντιτίαση).

Το λευκό επίχρισμα στη γλώσσα είναι χαρακτηριστικό σύμπτωμα της μυκητίασης της γλώσσας ή του στόματος γενικότερα. Το επίχρισμα αυτό δεν απομακρύνεται με το βούρτσισμα. Είναι επίσης πιθανό να εμφανιστούν λευκές κηλίδες εσωτερικά στα μάγουλα.

Η μυκητίαση στο στόμα είναι συχνότερη σε μωρά και σε άτομα με αδύναμο ανοσοποιητικό, μπορεί όμως να εκδηλωθεί και σε ενήλικες χωρίς προβλήματα υγείας.

Η μυκητίαση στο στόμα υποδεικνύει σχεδόν πάντα ότι υπάρχει κάποια ανισορροπία στο ανοσοποιητικό. Οτιδήποτε απορρυθμίζει το ανοσοποιητικό μπορεί να ωθήσει τους μύκητες του γένους Candida, οι οποίοι ζουν φυσιολογικά στον ανθρώπινο οργανισμό χωρίς να προκαλούν επιπλοκές, να αναπτυχθούν υπερβολικά και να προκαλέσουν λοίμωξη.

Πώς θα καταλάβετε λοιπόν εάν έχουν αναπτυχθεί υπερβολικά οι μύκητες στη στοματική κοιλότητα; Το μόνο που χρειάζεται είναι να κοιτάξετε καλά τη γλώσσα σας σε έναν καθρέφτη κάτω από δυνατό φως. Ελέγξτε εάν υπάρχει πάνω στη γλώσσα έστω και ανεπαίσθητη λευκή επίστρωση που δεν φεύγει με το βούρτσισμα. Είναι δύσκολο να αναγνωρίσουμε την αλλοίωση εάν η λοίμωξη δεν είναι σοβαρή.

Η ήπια λοίμωξη δεν είναι εύκολο να εντοπιστεί με αυτοεξέταση. Πέραν της λευκής επίστρωσης που δεν φεύγει μετά από μερικές ημέρες, ελέγξτε επίσης εάν υπάρχουν στη γλώσσα σχισμές ή μικροσκοπικά σφαιρικά εξογκώματα στο πίσω μέρος της.

Εάν η λοίμωξη είναι σοβαρή, υπάρχει στη γλώσσα εμφανές επίχρισμα που ως ένα βαθμό φεύγει με το βούρτσισμα και κάτω από αυτό υπάρχουν ίχνη αίματος. Σε μερικές περιπτώσεις η γλώσσα πονά ή είναι εξαιρετικά ευαίσθητη.

Πηγή: http://www.iatrikanea.gr/

Συντάκτης

Hot αυτή τη στιγμή!

BEAUTY TIPS

3 λάθη που κάνεις στα σγουρά μαλλιά σου όταν τα ισιώνεις

Έτσι θα κάνεις το ίσιωμα παιχνιδάκι.
ΕΓΩ

Το τρικ που θα σε απαλλάξει από τις ενοχές σου

Νέα έρευνα υποστηρίζει ότι μπορείς να διώξεις τις Ερινύες σε λιγότερο από 20 δευτερόλεπτα.
ΥΓΕΙΑ

Τι να κάνεις για να προλάβεις την υποθερμία

Μύθοι και αλήθειες για το κρύο! Ενημερώσου και απόφευγε την υποθερμία.
ΑΣΚΗΣΗ

Το τρικ που θα σε βοηθήσει να βρεις τη φόρμα σου

Νέα έρευνα αποκαλύπτει ποιο αντικείμενο σού δίνει το ιδανικό κίνητρο για να βάλεις τα αθλητικά σου και να μείνεις πιστή στο πρόγραμμα άσκησής σου.
ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ

Μπες σε εορταστικό mood με αυτά τα μακιγιάζ

Τα πιο εντυπωσιακά μακιγιάζ από τα πιο εντυπωσιακά μοντέλα.
ΕΓΩ

Ακόμη ένας πολύ καλός λόγος να σκάσεις ένα χαμόγελο

Αμερικανική έρευνα υποστηρίζει ότι το γέλιο σου δεν συνδέεται μόνο με το ταμπεραμέντο σου.