Μικρό στήθος; Μάθε γιατί ήρθε η ώρα να το ΑΓΑΠΗΣΕΙΣ - AllYou.gr

Search

Μικρό στήθος; Μάθε γιατί ήρθε η ώρα να το ΑΓΑΠΗΣΕΙΣ

Στάσου στο ύψος σου.

> ΥΓΕΙΑ ::
20 Μαϊου 2016

Μήπως πάντα ζήλευες τα πλούσια προσόντα που διέθεταν οι φίλες και αισθανόσουν μειονεκτικά που η φύση δεν σε προίκισε με το μεγάλο στήθος που λατρεύουν οι άντρες; Αν ναι, σου έχουμε καλά νέα, μιας και δεν χρειάζεται να στεναχωριέσαι τόσο. Παρακάτω σου αποκαλύπτουμε δύο λόγους για τους οποίους πρέπει να είσαι χαρούμενη για το μικρό του μέγεθος!

Λόγος #1 Όσο μικρότερο είναι το στήθος σου τόσο λιγότερο υποφέρει η σπονδυλική σου στήλη.

Το συμπέρασμα αυτό προκύπτει μάλιστα από δύο διαφορετικές έρευνες: Η μία διεξήχθη από Τούρκους επιστήμονες και η άλλη από την Αμερικανική Ένωση Πλαστικών Χειρουργών. Και στις δύο περιπτώσεις οι ειδικοί κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τα μεγάλα στήθη μπορεί να τα αγαπούν περισσότερο οι άντρες και να δίνουν σέξι αέρα στις... κατόχους τους, συχνά όμως συνοδεύονται από προβλήματα όπως πόνοι στη μέση, την πλάτη και τους ώμους. 

Λόγος #2: Όσο μικρότερο στήθος, λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσεις καρκίνο του μαστού. 

Ειδικοί από το Πανεπιστήμιο του Xάρβαρντ αφού μελέτησαν πάνω από 89.000 γυναίκες, συμπέραναν ότι ο κίνδυνος να εκδηλώσουν καρκίνο του μαστού πριν από την κλιμακτήριο ήταν ιδιαίτερα αυξημένος για όσες είχαν μεγάλο στήθος από όταν ήταν νεαρές. Ο κίνδυνος μάλιστα ήταν κατά 49% υψηλότερος για τις πολύ αδύνατες γυναίκες με μεγάλο στήθος, από αυτόν που είχαν οι γυναίκες με φυσιολογικό βάρος και μικρό στήθος. Η ακριβής αιτία για την οποί το μεγάλο στήθος αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου δεν έχει εξακριβωθεί με σαφήνεια από τους ειδικούς. Οι τελευταίοι ωστόσο υποθέτουν ότι ενδέχεται να παίζουν κάποιο ρόλο τα κύτταρα που βρίσκονται στους μαστούς καθώς όσο πιο μεγάλο είναι το στήθος, τόσο περισσότερα  διαθέτει.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!