Ποια καθημερινή συνήθεια σε ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ από τον καρκίνο; - AllYou.gr

Search

Ποια καθημερινή συνήθεια σε ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ από τον καρκίνο;

Τρίξε (του) τα δόντια!

> ΥΓΕΙΑ ::
25 Μαϊου 2016

Όπως όλα τα μέρη του σώματός σου έχουν κάτι να σου πουν για την υγεία σου, έτσι και τα δόντια σου μπορούν να σε απαλλάξουν από πολλά προβλήματα, αρκεί να τα φροντίζεις σωστά!

Οι μελετητές του Ιατρικού Κέντρου Λανγκόν του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης ανακάλυψαν ότι συγκεκριμένα βακτήρια που «κατοικούν» στην περιοχή των ούλων και τα οποία συνδέονται άμεσα με την περιοδοντίτιδα, μπορεί να υποδεικνύουν αυξημένες πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου του παγκρέατος, ο οποίος αποτελεί έναν από τους πιο δύσκολα ιάσιμους καρκίνους.

Οι ερευνητές κατέληξαν στα παραπάνω συμπεράσματα έπειτα από 10ετή μελέτη σε δείγμα 700 άτομων. Σε αυτήν, βρέθηκε ότι το βακτήριο Porphyromonas gingivalis συσχετίζεται με 59% αυξημένο κίνδυνο για καρκίνο στο πάγκρεας, ενώ το βακτήριο Aggregatibacter actinomycetemcomitans συσχετίστηκε με τουλάχιστον 50% αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης της νόσου. 

Με άλλα λόγια, μην ξεχνάς να βουρτσίζεις καθημερινά τα δόντια σου και να επισκέπτεσαι τον οδοντίατρό σου κάθε εξάμηνο, ώστε να τα διατηρείς σε καλή κατάσταση και να κρατάς τους ... (επι)κινδύνους μακριά!

Summer in the city

Πώς να προστατέψεις τα πλούσια μαλλιά σου από το θαλασσινό νερό

Χωρίς να περιορίσεις τις βουτιές σου στην θάλασσα!

Βουτιές με στιλ! Αυτά είναι τα πιο hot μπικίνι της αγοράς

Φέτος, το καλοκαίρι θα είσαι η πιο stylish της παραλίας!

Οι 5+1 καλύτερες παραλίες της Αττικής

Είναι δυο (ή και τρία) βήματα από την Αθήνα και θα σε κάνουν να νιώσεις ότι είσαι ήδη διακοπές!