Από που αγοράζει γυαλιά ηλίου το 80% των ανθρώπων;   - AllYou.gr

Search

Από που αγοράζει γυαλιά ηλίου το 80% των ανθρώπων;  

Και ποιους κινδύνους κρύβει αυτή η... κακή συνήθεια; 

> ΥΓΕΙΑ ::
06 Ιουλίου 2016

Το 80% των πωλήσεων γυαλιών ηλίου γίνεται από οπουδήποτε αλλού μπορεί να φανταστεί κάποιος, εκτός από τα καταστήματα οπτικών“. Αυτή τη σοβαρή επισήμανση κάνει η Πανελλήνια Ένωση Οπτικών και Οπτομετρών, αναφέροντας ωστόσο, πως αυτό δεν σημαίνει ότι τα συγκεκριμένα γυαλιά είναι παράνομα ή ευτελούς αξίας, αλλά γυαλιά τα οποία δεν μπορούν να ελεγχθούν ως προς τις προδιαγραφές ασφαλείας που είναι απαραίτητες  για προϊόντα που σχετίζονται με την οφθαλμική υγεία.

Πέραν της μόδας, η οποία σαφώς και επιβάλλει τους δικούς της κανόνες, ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να επιδεικνύουν οι πλέον ευαίσθητες ομάδες του πληθυσμού, όπως οι ηλικιωμένοι και τα μικρά παιδιά, ομάδες που χρειάζονται τις γνώσεις των ειδικών, προκειμένου να αποκτήσουν ένα κατάλληλο ζευγάρι γυαλιών που θα προστατεύσουν την πολύτιμη υγεία των ματιών τους από την ηλιακή ακτινοβολία, φροντίδα η οποία σημειωτέον πρέπει να διαρκεί όλο το χρόνο και όχι μόνο το καλοκαίρι.

Συγκεκριμένες παθήσεις  στους υπερήλικες όπως ο καταρράκτης, διάφορες εκφυλιστικές παθήσεις της ωχράς κηλίδας, η μελανοχρωστική αμφιβληστροειδοπάθεια κλπ, αλλά και περιπτώσεις αλλεργιών όπου γίνεται λήψη αντισταμινικών φαρμάκων, ή σε ακόμα πιο σοβαρές περιπτώσεις χημειοθεραπευτικών πρωτοκόλλων, χρειάζονται ειδικά φίλτρα απορρόφησης της ηλιακής ακτινοβολίας, για τα οποία είναι απαραίτητη η συνδρομή του ειδικού οπτικού-οπτομέτρη.

Σε κάθε περίπτωση, οι καταναλωτές οφείλουν να είναι επιφυλακτικοί και προσεκτικοί στις διάφορες  “σειρήνες”  και να γνωρίζουν ότι οι μόνοι ειδικοί για τη φροντίδα των ματιών τους είναι ο οφθαλμίατρος και ο οπτικός – οπτομέτρης, τις συμβουλές των οποίων είναι σημαντικό να ακολουθούν και να εμπιστεύονται.

Πηγή: http://www.iatrikanea.gr/

Συντάκτης

Hot αυτή τη στιγμή!

DO IT YOURSELF

Να τι θα φορέσεις στην επόμενη βραδινή σου έξοδο

Ακόμη και αν ο καιρός γράφει… μείον, εσύ θα είσαι in style!
ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Τελικά υπάρχουν τρόφιμα με αρνητικές θερμίδες;

Ώρα να μάθεις αν όντως υπάρχουν τρόφιμα που αποδίδουν λιγότερες θερμίδες από αυτές που δαπανά ο οργανισμός για την πέψη τους.
FASHION TRENDS

Αυτή η τάση είναι η πιο chic εναλλακτική του νυφικού φορέματος

Γιατί μια λευκή ολόσωμη φόρμα πρέπει να είναι το ρούχο που θα φορέσεις την ημέρα του γάμου σου!
ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

"Καλησπέρα από το Χαλέπι. Διαβάζω για να ξεχάσω τον πόλεμο"

Η Bana Alabed είναι 7 χρονών και μαζί με τη μητέρα της, διατηρεί έναν από τους πιο καθηλωτικούς λογαριασμούς στο Twitter.
DO IT YOURSELF

To πιο εύκολο και κομψό μανικιούρ για να δοκιμάσεις τώρα

Πριν κλείσεις το επόμενο ραντεβού στην μανικιουρίστα σου δοκίμασε αυτό!
ΑΣΚΗΣΗ

«Αν και δεν έχω παχύνει, τα ρούχα μου με στενεύουν. Τι συμβαίνει;»

Το πρόβλημα είναι συνηθισμένο και –ευτυχώς- υπάρχει λύση υποστηρίζουν οι ειδικοί.