Ανοίγει η μύτη σου όταν κάνεις ντους; Πρόσεξε ΑΥΤΑ - AllYou.gr

Search

Ανοίγει η μύτη σου όταν κάνεις ντους; Πρόσεξε ΑΥΤΑ

Είναι φυσιολογικό (;).

> ΥΓΕΙΑ ::
20 Ιουλίου 2016

Το σκηνικό εξελίσσεται κάπως έτσι: κάθε φορά που μπαίνεις για μπάνιο μετά από τη δουλειά, το γυμναστήριο ή την έξοδο, η μύτη σου «ανοίγει». Αν αυτό που μόλις που περιγράψαμε αποτελεί για εσένα συχνό ή καθημερινό –πλέον- περιστατικό, τότε πρέπει να σε ενημερώσουμε ότι δεν είναι απόλυτα φυσιολογικό - εκτός κι αν συνηθίζεις να κάνεις ντους με καυτό νερό και σκύβεις το κεφάλι σου.

Ωστόσο, αν η μύτη σου επιμένει να «ανοίγει» κάθε φορά που έρχεσαι σε επαφή με το νερό, τότε αυτό μπορεί να αποτελεί σημάδι ότι μπορεί να υπάρχει κάποια τοπική παθολογία, όπως αλλεργική ρινίτιδα, πολύποδες, χρόνια ιγμορίτιδα ή διαταραχές της αρτηριακής πίεσης.

Άλλος ένας λόγος που μπορεί να σου συμβαίνει αυτό είναι η έντονη ηλιοφάνεια, ιδιαίτερα όταν κάνει ζέστη. Σε αυτήν την περίπτωση, φρόντισε να αποφεύγεις την έκθεση στον ήλιο μεταξύ 12-4 μ.μ.-όχι μόνο για να αποφύγεις τις αρνητικές συνέπειες που έχει η ηλιακή ακτινοβολία για την υγεία της επιδερμίδας σου, αλλά και για αντιμετωπίσεις την πιθανότητα αιμορραγίας από την μύτη.

Τέλος, αν αυτή η κατάσταση επιμένει, καλό θα ήταν να κάνεις ένα γενικότερο αιματολογικό έλεγχο που αφορά σε άλλες διαταραχές (π.χ. σακχαρώδης διαβήτης).Ακολούθησε το allyou στο Instagram!