Skip to main content

ΥΓΕΙΑ

Ανοίγει η μύτη σου όταν κάνεις ντους; Πρόσεξε ΑΥΤΑ

Είναι φυσιολογικό (;).


Φύλλις Νικολάου

Το σκηνικό εξελίσσεται κάπως έτσι: κάθε φορά που μπαίνεις για μπάνιο μετά από τη δουλειά, το γυμναστήριο ή την έξοδο, η μύτη σου «ανοίγει». Αν αυτό που μόλις που περιγράψαμε αποτελεί για εσένα συχνό ή καθημερινό –πλέον- περιστατικό, τότε πρέπει να σε ενημερώσουμε ότι δεν είναι απόλυτα φυσιολογικό - εκτός κι αν συνηθίζεις να κάνεις ντους με καυτό νερό και σκύβεις το κεφάλι σου.

Ωστόσο, αν η μύτη σου επιμένει να «ανοίγει» κάθε φορά που έρχεσαι σε επαφή με το νερό, τότε αυτό μπορεί να αποτελεί σημάδι ότι μπορεί να υπάρχει κάποια τοπική παθολογία, όπως αλλεργική ρινίτιδα, πολύποδες, χρόνια ιγμορίτιδα ή διαταραχές της αρτηριακής πίεσης.

Άλλος ένας λόγος που μπορεί να σου συμβαίνει αυτό είναι η έντονη ηλιοφάνεια, ιδιαίτερα όταν κάνει ζέστη. Σε αυτήν την περίπτωση, φρόντισε να αποφεύγεις την έκθεση στον ήλιο μεταξύ 12-4 μ.μ.-όχι μόνο για να αποφύγεις τις αρνητικές συνέπειες που έχει η ηλιακή ακτινοβολία για την υγεία της επιδερμίδας σου, αλλά και για αντιμετωπίσεις την πιθανότητα αιμορραγίας από την μύτη.

Τέλος, αν αυτή η κατάσταση επιμένει, καλό θα ήταν να κάνεις ένα γενικότερο αιματολογικό έλεγχο που αφορά σε άλλες διαταραχές (π.χ. σακχαρώδης διαβήτης).

Διαβάστε επίσης

ΥΓΕΙΑ

6 καθημερινές συνήθειες που αυξάνουν εκθετικά το ρίσκο απόκτησης καρκίνου

Όλα εκείνα που πρέπει να αποφεύγεις για την προστασία της υγείας σου

ΥΓΕΙΑ

Δυσκολεύεσαι να κοιμηθείς, αυτή η ρουτίνα θα σε βάλει για ύπνο

H ρουτίνα ύπνου ενός κλινικού ψυχολόγου μπορεί να σε βοηθήσει να κοιμηθείς ένα γεμάτο 8ωρο

ΥΓΕΙΑ

Έξυπνα tips για να προστατέψεις τα μάτια σου από τα αλλεργιογόνα

Τι να κάνεις για να αποφύγεις το τσούξιμο και τη δυσφορία αυτή την εποχή του χρόνου

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 27 Απριλίου

Προσπεράστε με άνεση ό,τι δεν σας πάει καλά

VIRAL

Η Taylor Swift παρουσιάζει το video της για το “Fortnight”, στο οποίο συνεργάζεται με τον Post Malone

Ethan Hawke και Josh Charles συμπρωταγωνιστούν μαζί με τους Swift και Malone στο πρώτο μουσικό video του Tortured Poets Department