Skip to main content

ΥΓΕΙΑ

"Μελανιάζω πολύ εύκολα. Μπορώ να αντιμετωπίσω αυτό το πρόβλημα φυσικά;"

Φυσικά... και μπορείς!


Φύλλις Νικολάου

Οι μελανιές εμφανίζονται ως αποτέλεσμα μικροτραυματισμών που προκαλούν διαρροή σε μικρά τριχοειδή αγγεία, τα οποία είναι τοποθετημένα κοντά στην επιφάνεια της επιδερμίδας. Σταδιακά, ξεθωριάζουν και, εντέλει, εξαφανίζονται γιατί ο οργανισμός σου «επιδιορθώνει» αυτή τη μικρή βλάβη στο κυκλοφορικό σύστημα. Φυσικά, αυτή η φυσική διαδικασία μπορεί να διαρκέσει από λίγες μέρες μέχρι και μερικούς μήνες, ανάλογα με την έκταση και τη βαρύτητα του τραυματισμού.

Υπάρχουν πολλές εναλλακτικές θεραπευτικές αγωγές που μπορούν να σε βοηθήσουν να ενδυναμώσεις τα αγγεία σου και, έτσι, να εμποδίσουν την εμφάνιση μελανών σημαδιών στο κορμί σου.

* Βάλ’ τους εμπόδια. Αν θέλεις να αντιμετωπίσεις αποτελεσματικά τις μελανιές, μάλλον ήρθε η ώρα να ξεκινήσεις τη βιταμίνη C. Ξεκίνα, λαμβάνοντας περίπου 200 mg ημερησίως. Αυτή η θρεπτική ουσία είναι βασική για τη παραγωγή του κολλαγόνου, το οποίο ενισχύει και προστατεύει την επιδερμίδα κατά των τραυματισμών και των κακώσεων, τα οποία προκαλούν τις μελανιές. Επιπλέον, η πυκνογενόλη (εκχύλισμα από φλοιό κωνοφόρων δέντρων) αποτελεί μία χημική ένωση με ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες, η οποία ενδυναμώνει τα τοιχώματα των αγγείων και, παράλληλα, αυξάνει την ελαστικότητα του δέρματος. Ωστόσο, επειδή η περιεκτικότητα της πυκνογενόλης διαφέρει ανά σκεύασμα, καλό θα ήταν να συμβουλευτείς κάποιον ειδικό προκειμένου να σου υποδείξει τη σωστή δοσολογία. 

* Θες να πεις αντίο; Αν δεν κατάφερες να εμποδίσεις τη δημιουργία τους, μπορείς να απλώσεις λίγο gel άρνικας στην τραυματισμένη περιοχή, αποφεύγοντας -όμως- τις πληγές. Η άρνικα αποτελεί μία μοναδική χημική ένωση, που προέρχεται από το ομώνυμο φυτό της οικογένειας των μαργαριτών και η οποία είναι ιδανική για την ανακούφιση του πόνου και του πρηξίματος που προκαλούν οι μελανιές. 

* Μπες στη γραμμή για το γιατρό. Ειδικά αν οι μελανιές έχουν γίνει σύνηθες φαινόμενο και, ενίοτε, συνοδεύονται από μικρή αιμορραγία (π.χ. στη μύτη ή τα ούλα σου), καλό θα ήταν να επισκεφθείς το γιατρό σου προκειμένου να εξετάσει το ενδεχόμενο να πάσχεις από αναιμία, λευχαιμία ή κάποια άλλη αιματολογική ασθένεια. Τέλος, είναι σημαντικό να γνωρίζεις τα αιμοδιαλυτικά φάρμακα (όπως είναι η ασπιρίνη, η βαρφαρίνη και η κλοπιδογρέλη) ευνοούν την εμφάνιση μελανιών.

Διαβάστε επίσης

ΥΓΕΙΑ

6 καθημερινές συνήθειες που αυξάνουν εκθετικά το ρίσκο απόκτησης καρκίνου

Όλα εκείνα που πρέπει να αποφεύγεις για την προστασία της υγείας σου

ΥΓΕΙΑ

Δυσκολεύεσαι να κοιμηθείς, αυτή η ρουτίνα θα σε βάλει για ύπνο

H ρουτίνα ύπνου ενός κλινικού ψυχολόγου μπορεί να σε βοηθήσει να κοιμηθείς ένα γεμάτο 8ωρο

ΥΓΕΙΑ

Έξυπνα tips για να προστατέψεις τα μάτια σου από τα αλλεργιογόνα

Τι να κάνεις για να αποφύγεις το τσούξιμο και τη δυσφορία αυτή την εποχή του χρόνου

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 27 Απριλίου

Προσπεράστε με άνεση ό,τι δεν σας πάει καλά

VIRAL

Η Taylor Swift παρουσιάζει το video της για το “Fortnight”, στο οποίο συνεργάζεται με τον Post Malone

Ethan Hawke και Josh Charles συμπρωταγωνιστούν μαζί με τους Swift και Malone στο πρώτο μουσικό video του Tortured Poets Department