"Μελανιάζω πολύ εύκολα. Μπορώ να αντιμετωπίσω αυτό το πρόβλημα φυσικά;" - AllYou.gr

Search

"Μελανιάζω πολύ εύκολα. Μπορώ να αντιμετωπίσω αυτό το πρόβλημα φυσικά;"

Φυσικά... και μπορείς!

> ΥΓΕΙΑ ::
25 Ιουλίου 2016

Οι μελανιές εμφανίζονται ως αποτέλεσμα μικροτραυματισμών που προκαλούν διαρροή σε μικρά τριχοειδή αγγεία, τα οποία είναι τοποθετημένα κοντά στην επιφάνεια της επιδερμίδας. Σταδιακά, ξεθωριάζουν και, εντέλει, εξαφανίζονται γιατί ο οργανισμός σου «επιδιορθώνει» αυτή τη μικρή βλάβη στο κυκλοφορικό σύστημα. Φυσικά, αυτή η φυσική διαδικασία μπορεί να διαρκέσει από λίγες μέρες μέχρι και μερικούς μήνες, ανάλογα με την έκταση και τη βαρύτητα του τραυματισμού.

Υπάρχουν πολλές εναλλακτικές θεραπευτικές αγωγές που μπορούν να σε βοηθήσουν να ενδυναμώσεις τα αγγεία σου και, έτσι, να εμποδίσουν την εμφάνιση μελανών σημαδιών στο κορμί σου.

* Βάλ’ τους εμπόδια. Αν θέλεις να αντιμετωπίσεις αποτελεσματικά τις μελανιές, μάλλον ήρθε η ώρα να ξεκινήσεις τη βιταμίνη C. Ξεκίνα, λαμβάνοντας περίπου 200 mg ημερησίως. Αυτή η θρεπτική ουσία είναι βασική για τη παραγωγή του κολλαγόνου, το οποίο ενισχύει και προστατεύει την επιδερμίδα κατά των τραυματισμών και των κακώσεων, τα οποία προκαλούν τις μελανιές. Επιπλέον, η πυκνογενόλη (εκχύλισμα από φλοιό κωνοφόρων δέντρων) αποτελεί μία χημική ένωση με ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες, η οποία ενδυναμώνει τα τοιχώματα των αγγείων και, παράλληλα, αυξάνει την ελαστικότητα του δέρματος. Ωστόσο, επειδή η περιεκτικότητα της πυκνογενόλης διαφέρει ανά σκεύασμα, καλό θα ήταν να συμβουλευτείς κάποιον ειδικό προκειμένου να σου υποδείξει τη σωστή δοσολογία. 

* Θες να πεις αντίο; Αν δεν κατάφερες να εμποδίσεις τη δημιουργία τους, μπορείς να απλώσεις λίγο gel άρνικας στην τραυματισμένη περιοχή, αποφεύγοντας -όμως- τις πληγές. Η άρνικα αποτελεί μία μοναδική χημική ένωση, που προέρχεται από το ομώνυμο φυτό της οικογένειας των μαργαριτών και η οποία είναι ιδανική για την ανακούφιση του πόνου και του πρηξίματος που προκαλούν οι μελανιές. 

* Μπες στη γραμμή για το γιατρό. Ειδικά αν οι μελανιές έχουν γίνει σύνηθες φαινόμενο και, ενίοτε, συνοδεύονται από μικρή αιμορραγία (π.χ. στη μύτη ή τα ούλα σου), καλό θα ήταν να επισκεφθείς το γιατρό σου προκειμένου να εξετάσει το ενδεχόμενο να πάσχεις από αναιμία, λευχαιμία ή κάποια άλλη αιματολογική ασθένεια. Τέλος, είναι σημαντικό να γνωρίζεις τα αιμοδιαλυτικά φάρμακα (όπως είναι η ασπιρίνη, η βαρφαρίνη και η κλοπιδογρέλη) ευνοούν την εμφάνιση μελανιών.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!