Κόψε τα νεύρα και θα (μας) θυμηθείς! - AllYou.gr

Search

Κόψε τα νεύρα και θα (μας) θυμηθείς!

Ένα ακόμα λόγος για να βλέπεις τα πράγματα... χαλαρά. 

> ΥΓΕΙΑ ::
08 Οκτωβρίου 2014

Οι αγχωμένες, ζηλιάρες, κυκλοθυμικές και σε κατάσταση μόνιμου στρες γυναίκες μπορεί να διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο να εκδηλώσουν νόσο Αλτσχάιμερ, σύμφωνα με μία νέα, 38ετή μελέτη. Η μελέτη, που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Neurology», διεξήχθη σε 800 γυναίκες, οι οποίες είχαν ηλικία 38 έως 54 ετών το 1968 όταν δήλωσαν συμμετοχή σε αυτήν. Οι ερευνητές τις υπέβαλαν σε τεστ προσωπικότητας και μνήμης, ενώ σε τακτά χρονικά διαστήματα επικοινωνούσαν μαζί τους για επανάληψη διαφόρων τεστ.

Έως το τέλος της περιόδου παρακολούθησης, οι 153 από αυτές είχαν εκδηλώσει άνοια, με τις 104 να έχουν νόσο Αλτσχάιμερ - και οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ανεξάρτητος παράγοντας κινδύνου γι’ αυτό ήταν ορισμένα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας.

Στην πραγματικότητα, όσες είχαν την πιο νευρωτική προσωπικότητα είχαν σχεδόν διπλάσιες πιθανότητες να εκδηλώσουν Αλτσχάιμερ - με εκείνες που ήταν νευρωτικές και ταυτοχρόνως ντροπαλές και εσωστρεφείς να κινδυνεύουν περισσότερο απ’ όλες. Ωστόσο αυτό ίσχυε για τις γυναίκες οι οποίες στα ενδιάμεσα τεστ δήλωσαν ότι βιώνουν καθημερινά έντονο στρες.

«Οι περισσότερες έρευνες για τους παράγοντες κινδύνου για Αλτσχάιμερ επικεντρώνονται σε παραμέτρους, όπως το μορφωτικό επίπεδο, οι καρδιαγγειακοί κίνδυνοι, οι τραυματισμοί στο κεφάλι και το οικογενειακό ιστορικό», δήλωσε η επικεφαλής ερευνήτρια δρ Λένα Γιόχανσον, από το Πανεπιστήμιο του Γκότενμπουργκ στη Σουηδία. «Η προσωπικότητα, όμως, επίσης παίζει ρόλο, διότι επηρεάζει τη συμπεριφορά, τον τρόπο ζωής και τις αντιδράσεις μας στο στρες».

Συντάκτης

Hot αυτή τη στιγμή!

ΜΟΔΑ

Η νέα συλλογή matis υμνεί το σύγχρονο urban glam

Αυτή τη σεζόν, η matis προσεγγίζει τις πιο θηλυκές πτυχές του μπαρόκ και τις μετατρέπει σε υπέροχα κομμάτια και σύνολα.
INTERVIEW

Χάρις Αλεξίου: «Το συναίσθημα φυλακίζουμε μέσα μας, όχι τα γεγονότα»

Η δική μας, η μοναδική Χαρούλα. Των τραγουδιών, του έρωτα, της αγάπης, του γλεντιού, της συγκίνησης, της καρδιάς μας, της ζωής μας. Η Χάρις Αλεξίου στο allyou.
ΣΧΕΣΕΙΣ

3 λόγοι που οι άντρες οδηγούνται στην απιστία

Τα πιθανά σενάρια πίσω από την απόφαση του να κοιτάξει άλλη ενώ είσαστε μαζί.
ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Ένας πολύ καλός λόγος να παραγγέλνεις συχνότερα sushi

Αν έψαχνες δικαιολογίες τις έχεις με τη σφραγίδα της επιστήμης.
STAR STYLE

Οι εμφανίσεις της Michelle Obama που δε γίνεται να ξεχάσουμε

Ενώ η αντίστροφη μέτρηση μέχρι την εκλογή του επόμενου Προέδρου της Αμερικής έχει ξεκινήσει, εμείς κάνουμε μια αναδρομή στις εμφανίσεις της πιο αγαπημένης Πρώτης Κυρίας!
ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ

6 φθινοπωρινές αποχρώσεις μανό που πρέπει να δοκιμάσεις

Μην υποδεχτείς το Φθινόπωρο μόνο στην ντουλάπα σου, αλλά και στα νύχια σου!