Για να μην σου... ανεβαίνει η πίεση, μέτρησέ την σωστά! - AllYou.gr

Search

Για να μην σου... ανεβαίνει η πίεση, μέτρησέ την σωστά!

Σε 3 βήματα. 

> ΥΓΕΙΑ ::
25 Οκτωβρίου 2014

Ήξερες ότι η κατανάλωση συγκεκριμένων τροφών, κάποιες συνήθειες ή η λανθασμένη στάση σώματος μπορεί να δώσει παραπλανητικά αποτελέσματα στη μέτρηση της πίεσης; Για να διασφαλίσεις το σωστό αποτέλεσμα, φρόντισε να κάνεις τα παρακάτω: 

• Πριν: Απόφυγε την καφεΐνη και το κάπνισμα, τουλάχιστον, για 30 λεπτά πριν τη μέτρηση, γιατί μπορεί να ανεβάσουν την πίεση. Τα ίδια αποτελέσματα μπορεί να έχει και μια «φουσκωμένη» ουροδόχος κύστη, γι’ αυτό φρόντισε να επισκεφτείς την τουαλέτα. 

• Κατά τη διάρκεια: Φρόντισε η πλάτη σου να ακουμπά καλά στην καρέκλα (η έλλειψη στήριξης μπορεί να ανεβάσει την πίεση), τα πόδια να ακουμπούν στο πάτωμα και το χέρι σου να είναι σταθερά ακουμπισμένο σε ένα τραπέζι. Ο αγκώνας σου να είναι ευθυγραμμισμένος με το ύψος του στήθους. Μην σκύβεις προς τα μπρος και απόφυγε να κουβεντιάζεις. Ακόμα κι αν είσαι ακροάτρια, το αποτέλεσμα μπορεί να είναι λανθασμένο. 

• Μετά: Επανέλαβε, αν η πίεσή σου ήταν αδικαιολόγητα υψηλή ή χαμηλή. Μέτρα την πίεση και στο άλλο χέρι (τα αποτελέσματα μπορεί να μην είναι τα ίδια). Η υψηλότερη μέτρηση είναι η πιο ακριβής. Αν τα αποτελέσματα δεν είναι φυσιολογικά, ενημέρωσε το γιατρό σου. Προτίμησε η μέτρηση να γίνεται με κλασσικό μανόμετρο. 

Συντάκτης

Hot αυτή τη στιγμή!

DO IT YOURSELF

Να τι θα φορέσεις στην επόμενη βραδινή σου έξοδο

Ακόμη και αν ο καιρός γράφει… μείον, εσύ θα είσαι in style!
ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Τελικά υπάρχουν τρόφιμα με αρνητικές θερμίδες;

Ώρα να μάθεις αν όντως υπάρχουν τρόφιμα που αποδίδουν λιγότερες θερμίδες από αυτές που δαπανά ο οργανισμός για την πέψη τους.
FASHION TRENDS

Αυτή η τάση είναι η πιο chic εναλλακτική του νυφικού φορέματος

Γιατί μια λευκή ολόσωμη φόρμα πρέπει να είναι το ρούχο που θα φορέσεις την ημέρα του γάμου σου!
ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

"Καλησπέρα από το Χαλέπι. Διαβάζω για να ξεχάσω τον πόλεμο"

Η Bana Alabed είναι 7 χρονών και μαζί με τη μητέρα της, διατηρεί έναν από τους πιο καθηλωτικούς λογαριασμούς στο Twitter.
DO IT YOURSELF

To πιο εύκολο και κομψό μανικιούρ για να δοκιμάσεις τώρα

Πριν κλείσεις το επόμενο ραντεβού στην μανικιουρίστα σου δοκίμασε αυτό!
ΑΣΚΗΣΗ

«Αν και δεν έχω παχύνει, τα ρούχα μου με στενεύουν. Τι συμβαίνει;»

Το πρόβλημα είναι συνηθισμένο και –ευτυχώς- υπάρχει λύση υποστηρίζουν οι ειδικοί.