Αυτά τα 3 βήματα θα σε προστατέψουν από το συχνότερο... παρατράγουδο του φθινοπώρου! - AllYou.gr

Search

Αυτά τα 3 βήματα θα σε προστατέψουν από το συχνότερο... παρατράγουδο του φθινοπώρου!

Ξεγέλασε τη γρίπη.

> ΥΓΕΙΑ ::
26 Οκτωβρίου 2014

Μπορεί να αποφάσισες να αποφύγεις το αντιγριπικό εμβόλιο, αλλά παράλληλα θέλεις να εξασφαλίσεις ότι ο ιός της γρίπης δεν θα σε ρίξει και φέτος στο κρεβάτι. Τι μπορείς να κάνεις; Τα παρακάτω βήματα αυτο-προστασίας, μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο:

1. Κοιμήσου καλά, φάε καλά, μείωσε το στρες! Το άγχος μας κάνει πιο επιρρεπείς, εξηγούν οι ειδικοί. Κι αυτό γιατί, οι ορμόνες του στρες καταστέλλουν το ανοσοποιητικό. Για να ενισχύσεις τη φυσική άμυνα του οργανισμού σου,ένας καλός ύπνος και μια προσεγμένη διατροφή είναι ό,τι χρειάζεσαι. 

2. Πλένε καλά τα χέρια σου. Πρέπει να είσαι ιδιαίτερα προσεκτική με την υγιεινή των χεριών σου. Να τα πλένεις πριν από κάθε γεύμα ή μετά από οποιαδήποτε επαφή σου με άλλα πρόσωπα ―ή με τα πράγματά τους. Καλό θα ήταν να έχεις πάντα μαζί σου ειδικά υγρά μαντηλάκια, σε περίπτωση που δεν μπορείς να έχεις άμεση πρόσβαση σε… νιπτήρα. 

3. Απόφυγε να αγγίζεις τα μάτια, τη μύτη και το στόμα σου. Μ’ αυτό τον τρόπο θα αποφύγεις και τη μεταφορά του ιού.

Extra tip: Αν δεν κατάφερες να τη γλιτώσεις και έχεις ήδη πέσει στο κρεβάτι με εξάντληση, πυρετό, βήχα και πόνους στο σώμα, το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να μείνεις σπίτι και… σε απόσταση από τους υπόλοιπους. Ζήτησε τη βοήθεια του γιατρού σου. Αν το κρίνει απαραίτητο, μπορεί να σου χορηγήσει κάποιο αντιβιοτικό, που θα μειώσει τα ενοχλητικά συμπτώματα και θα επιταχύνει τη θεραπεία της ίωσης.  Ακολούθησε το allyou στο Instagram!