Skip to main content

ΥΓΕΙΑ

7 λόγοι για να κλείσεις το συντομότερο εκείνο το ραντεβού στον οδοντίατρο που αναβάλεις

Η τακτική επίσκεψη στον οδοντίατρο μπορεί να παίξει κεντρικό ρόλο στη συνολική σου υγεία.



Η τακτική επίσκεψη στον οδοντίατρο είναι απαραίτητη για τη διατήρηση της καλής στοματικής υγείας, που παίζει κεντρικό ρόλο στη συνολική υγεία του οργανισμού μας, αλλά και στην ίδια μας την εικόνα. Ακολουθούν μερικοί λόγοι για τους οποίους πρέπει να προγραμματίζεις τακτικό οδοντιατρικό έλεγχο.

Προληπτική φροντίδα

Οι τακτικές επισκέψεις στον οδοντίατρο είναι ζωτικής σημασίας για την προληπτική φροντίδα του οργανισμού μας. Οι οδοντίατροι μπορούν να εντοπίσουν πιθανά προβλήματα από νωρίς, όπως τερηδόνα, ουλίτιδα ή καρκίνους της στοματικής κοιλότητας και να τα αντιμετωπίσουν πριν την επιδείνωσή τους.

Επαγγελματικός καθαρισμός

Οι οδοντίατροι μπορούν να παρέχουν διεξοδικούς καθαρισμούς που απομακρύνουν τη συσσώρευση πλάκας και πέτρας, καταστάσεις που είναι δύσκολο να εξαλειφθούν με τακτικό βούρτσισμα και χρήση οδοντικού νήματος. Αυτό βοηθά στην πρόληψη της τερηδόνας και της ουλίτιδας.

Ακτινογραφίες για κρυφά ζητήματα

Οι οδοντίατροι μπορούν να κάνουν ακτινογραφίες κατά τη διάρκεια των τυπικών εξετάσεων για να εντοπίσουν ζητήματα που μπορεί να μην είναι ορατά κατά τη διάρκεια μιας οπτικής εξέτασης, όπως κύστες ή προβλήματα στα οστά της γνάθου.

Συμβουλές για στοματική υγιεινή

Οι οδοντίατροι μπορούν να παρέχουν εξατομικευμένες συμβουλές σχετικά με τις πρακτικές στοματικής υγιεινής που είναι καλό να ακολουθούμε. Μπορούν να προτείνουν τις καλύτερες τεχνικές χρήσης οδοντόβουρτσας, οδοντόκρεμας και οδοντικού νήματος για συγκεκριμένες ανάγκες κάθε ασθενούς.

Αντιμετώπιση κακών συνηθειών

Οι οδοντίατροι μπορούν να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση κακών στοματικών συνηθειών, όπως το τρίξιμο των δοντιών ή το δάγκωμα των νυχιών, που μπορεί να συμβάλλουν σε οδοντικά προβλήματα.

Διατήρηση της συνολικής υγείας

Υπάρχει μια ισχυρή σύνδεση μεταξύ της στοματικής υγείας και της συνολικής υγείας. Οι τακτικοί οδοντιατρικοί έλεγχοι μπορούν να συμβάλουν στη συνολική ευεξία μας βοηθώντας στην πρόληψη συστηματικών προβλημάτων υγείας που σχετίζονται με κακή στοματική υγεία.

Διατήρηση υγιούς χαμόγελου

Η τακτική οδοντιατρική φροντίδα βοηθά στη διατήρηση των δοντιών και των ούλων μας υγιή, οδηγώντας σε ένα πιο λαμπερό, πιο ελκυστικό χαμόγελο. Αυτό μπορεί να επηρεάσει θετικά την αυτοεκτίμηση και την αυτοπεποίθησή μας.

Διαβάστε επίσης

ΥΓΕΙΑ

6 καθημερινές συνήθειες που αυξάνουν εκθετικά το ρίσκο απόκτησης καρκίνου

Όλα εκείνα που πρέπει να αποφεύγεις για την προστασία της υγείας σου

ΥΓΕΙΑ

Δυσκολεύεσαι να κοιμηθείς, αυτή η ρουτίνα θα σε βάλει για ύπνο

H ρουτίνα ύπνου ενός κλινικού ψυχολόγου μπορεί να σε βοηθήσει να κοιμηθείς ένα γεμάτο 8ωρο

ΥΓΕΙΑ

Έξυπνα tips για να προστατέψεις τα μάτια σου από τα αλλεργιογόνα

Τι να κάνεις για να αποφύγεις το τσούξιμο και τη δυσφορία αυτή την εποχή του χρόνου

Προτεινόμενα

ASK THE EDITOR

Σε ποια ηλικία πρέπει να ξεκινήσω τη χρήση κρέμας ματιών και για ποιους λόγους;

Αν κι εσύ αναρωτιέσαι αν θα έπρεπε να χρησιμοποιείς κρέμα ματιών στην καθημερινότητά σου, ιδού οι απαντήσεις που χρειάζεσαι.

CELEBS

Έλενα Τσαγκρινού – Dj Stephan: Αυτό είναι το όνομα που θα δώσουν στον γιο τους

Ανυπομονούν να κρατήσουν στην αγκαλιά τους τον μωράκι τους

SINGLES

Η ψυχολογική ανάγνωση της Εβδομάδας των Παθών

Τα δέκα συναισθήματα του Πάσχα και πώς θα σε οδηγήσουν στην αυτογνωσία