Η έρευνα που πρέπει οπωσδήποτε να έχει υπόψη κάθε τεμπέλα - AllYou.gr

Search

Η έρευνα που πρέπει οπωσδήποτε να έχει υπόψη κάθε τεμπέλα

Οι επιστήμονες έρχονται να δικαιώσουν τους… φυγόπονους και να μιλήσουν με στοιχεία για το δικαίωμα στην τεμπελιά.

27 Οκτωβρίου 2016

Ορκισμένα παιδιά του καναπέ, ενωθείτε… και ετοιμαστείτε να πανηγυρίσετε! Και αυτό γιατί Αμερικανοί επιστήμονες υποστηρίζουν ότι η τεμπελιά αποτελεί ένδειξη υψηλής νοημοσύνης.

Συγκεκριμένα, σε πρόσφατη έρευνα του Πανεπιστημίου Φλόριντα Γκαλφ Κόουστ φάνηκε ότι τα άτομα που έχουν υψηλό δείκτη νοημοσύνης προτιμούν να περνούν το χρόνο τους χαμένοι στη σκέψη τους παρά να «ξοδεύουν» την ενέργειά τους σε διάφορες φυσικές δραστηριότητες. Η ίδια έρευνα κατέδειξε ότι, αντίθετα με τους αμετανόητους τεμπέληδες, τα άτομα με φυσιολογικό και χαμηλό δείκτη νοημοσύνης φαίνεται να βαριούνται πιο εύκολα τη σκέψη με αποτέλεσμα να αναζητούν «αντίδοτο» σε διάφορες αθλητικές δραστηριότητες.

Για τους σκοπούς της μελέτης, οι ερευνητές μοίρασαν ένα ψυχομετρικό τεστ στους 60 συμμετέχοντες προκειμένου να αξιολογήσουν ποιοι από αυτούς ήταν αναλυτικοί και φαν της πολλής σκέψης και ποιοι δήλωναν υπέρμαχοι της δράσης. Στη συνέχεια, και με τη βοήθεια ενός βηματομετρητή, παρακολούθησαν την φυσική δραστηριότητά των συμμετεχόντων για 7 ημέρες. Τα αποτελέσματά έδειξαν ότι τα άτομα που έχουν κοφτερή σκέψη και υψηλό IQ δεν ήταν σχεδόν καθόλου δραστήρια κατά τη διάρκεια της εβδομάδας.

Προτού προβάλεις να απενοχοποιήσεις πλήρως την τεμπελιά σου οφείλουμε να σε ενημερώσουμε ότι ο επικεφαλής της έρευνας Δρ. Todd McElroy υποστηρίζει ότι  «χρειάζεται περαιτέρω έρευνα προκειμένου να επιβεβαιώσουμε αυτή τη συσχέτιση σε μεγαλύτερα δείγματα» και τονίζει ότι «οι επόμενες μελέτες μας θα στοχεύσουν στο να κατανοήσουμε καλύτερα και βαθύτερα τη σχέση ανάμεσα στην τεμπελιά και την ευφυΐα.»Ακολούθησε το allyou στο Instagram!