Skip to main content

SINGLES

Κορίτσια, ΑΥΤΟ είναι το σημείο του σώματος που μας προκαλεί μεγαλύτερη ανασφάλεια

...και οι επιπτώσεις του στην ψυχολογία μας!



Δεν είναι μυστικό ότι οι περισσότερες γυναίκες εκεί έξω έχουν μεγάλη ανασφάλεια με το στήθος τους, περισσότερο σχεδόν από κάθε άλλο σημείο του σώματός της.

Τώρα οι επιστήμονες έρχονται να επιβεβαιώσουν αυτή την θεωρία, δίνοντας μας όμως και μία πληροφορία που δεν την γνωρίζαμε. Σύμφωνα, λοιπόν, με νέα έρευνα το ασύμμετρο ή το πολύ μεγάλο στήθος μπορεί να οδηγήσει τη γυναίκα σε προβλήματα ψυχικής υγείας, χαμηλότερη αυτοεκτίμηση και διατροφικές διαταραχές.

Οι δύο μαστοί στο στήθος της γυναίκας έχουν συχνά διαφορετικό μέγεθος και σχήμα, ειδικά κατά την εφηβεία. Αυτό είναι γνωστό ως ασυμμετρία του μαστού και αφορά στις περισσότερες από τις μισές γυναίκες. Οι επιστήμονες, όμως, υποστηρίζουν πως η ασυμμετρία του μαστού είναι κάτι περισσότερο από ένα «απλό θέμα εμφάνισης» και ότι μπορεί να έχει αρνητικές ψυχολογικές και συναισθηματικές συνέπειες για τις γυναίκες.

Για να αναλύσουν τις επιπτώσεις της ψυχικής υγείας της εμφάνισης και του μεγέθους του στήθους στη γυναίκα, οι μελετητές εξέτασαν τις περιπτώσεις 59 γυναικών, ηλικίας 12-21 ετών, οι οποίες είχαν ασύμμετρο ή πολύ μεγάλο στήθος, με μια ομάδα γυναικών ίδιας ηλικίας, που δεν παρουσίαζαν κάποιο "εμφανές" πρόβλημα στην εμφάνιση του στήθους τους.

Διαπίστωσαν, έτσι, ότι οι γυναίκες με ασύμμετρο ή πολύ μεγάλο στήθος είχαν μειωμένη αυτοεκτίμηση και προβλήματα στην κοινωνική λειτουργία, αλλά και τις διατροφικές τους συμπεριφορές.

Διαβάστε επίσης

SINGLES

11 ενδείξεις ότι υπερασπίζεστε τον εαυτό σας και δεν ανέχεστε τις αηδίες των άλλων

Δεν συμβιβάζεστε με τίποτα λιγότερο απ’ αυτό που είναι επιλογή σας

SINGLES

16 σημάδια ότι αναζητάτε την ευτυχία σε όλα τα λανθασμένα μέρη

Πώς να σταματήσετε να ψάχνετε την ευτυχία εκεί που δεν θα την βρείτε

SINGLES

Πώς να καταλάβεις αν σε θέλει από τα μηνύματά του

Αποκωδικοποιώντας τη γραπτή σας επικοινωνία

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 27 Απριλίου

Προσπεράστε με άνεση ό,τι δεν σας πάει καλά

VIRAL

Η Taylor Swift παρουσιάζει το video της για το “Fortnight”, στο οποίο συνεργάζεται με τον Post Malone

Ethan Hawke και Josh Charles συμπρωταγωνιστούν μαζί με τους Swift και Malone στο πρώτο μουσικό video του Tortured Poets Department