Κορίτσια, ΑΥΤΟ είναι το σημείο του σώματος που μας προκαλεί μεγαλύτερη ανασφάλεια - AllYou.gr

Search

Κορίτσια, ΑΥΤΟ είναι το σημείο του σώματος που μας προκαλεί μεγαλύτερη ανασφάλεια

...και οι επιπτώσεις του στην ψυχολογία μας!

> ΕΓΩ ::
15 Νοεμβρίου 2015

Δεν είναι μυστικό ότι οι περισσότερες γυναίκες εκεί έξω έχουν μεγάλη ανασφάλεια με το στήθος τους, περισσότερο σχεδόν από κάθε άλλο σημείο του σώματός της.

Τώρα οι επιστήμονες έρχονται να επιβεβαιώσουν αυτή την θεωρία, δίνοντας μας όμως και μία πληροφορία που δεν την γνωρίζαμε. Σύμφωνα, λοιπόν, με νέα έρευνα το ασύμμετρο ή το πολύ μεγάλο στήθος μπορεί να οδηγήσει τη γυναίκα σε προβλήματα ψυχικής υγείας, χαμηλότερη αυτοεκτίμηση και διατροφικές διαταραχές.

Οι δύο μαστοί στο στήθος της γυναίκας έχουν συχνά διαφορετικό μέγεθος και σχήμα, ειδικά κατά την εφηβεία. Αυτό είναι γνωστό ως ασυμμετρία του μαστού και αφορά στις περισσότερες από τις μισές γυναίκες. Οι επιστήμονες, όμως, υποστηρίζουν πως η ασυμμετρία του μαστού είναι κάτι περισσότερο από ένα «απλό θέμα εμφάνισης» και ότι μπορεί να έχει αρνητικές ψυχολογικές και συναισθηματικές συνέπειες για τις γυναίκες.

Για να αναλύσουν τις επιπτώσεις της ψυχικής υγείας της εμφάνισης και του μεγέθους του στήθους στη γυναίκα, οι μελετητές εξέτασαν τις περιπτώσεις 59 γυναικών, ηλικίας 12-21 ετών, οι οποίες είχαν ασύμμετρο ή πολύ μεγάλο στήθος, με μια ομάδα γυναικών ίδιας ηλικίας, που δεν παρουσίαζαν κάποιο "εμφανές" πρόβλημα στην εμφάνιση του στήθους τους.

Διαπίστωσαν, έτσι, ότι οι γυναίκες με ασύμμετρο ή πολύ μεγάλο στήθος είχαν μειωμένη αυτοεκτίμηση και προβλήματα στην κοινωνική λειτουργία, αλλά και τις διατροφικές τους συμπεριφορές.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!