Πόσα λεπτά άσκησης την ημέρα χρειάζεσαι για πιο "καθαρό μυαλό"; - AllYou.gr

Search

Πόσα λεπτά άσκησης την ημέρα χρειάζεσαι για πιο "καθαρό μυαλό";

Έχουμε την απάντηση...

> ΕΓΩ ::
13 Ιανουαρίου 2016

Μια νέα έρευνα από το πανεπιστήμιο του Dartmouth έδειξε ότι 12 λεπτά σωματικής άσκησης την ημέρα είναι ικανά να αυξήσουν το επίπεδο προσοχής και το επίπεδο αντίληψης στην ανάγνωση γραπτού κειμένου, για όλους τους έφηβους και ειδικά για εκείνους που προέρχονται από οικονομικά φτωχότερο οικογενειακό και κοινωνικό περιβάλλον.

Στην έρευνα, οι επιστήμονες συνέκριναν τις επιδόσεις δύο ομάδων εφήβων, μιας προερχόμενης από υψηλότερα και μιας από χαμηλότερα κοινωνικο-οικονομικά στρώματα.

Και οι δύο ομάδες έδειξαν να παρουσιάζουν βελτίωση στην οπτική προσοχή για χρονικό διάστημα 45 λεπτών μετά την σωματική εξάσκηση των 12 λεπτών, ωστόσο τα μέλη της δεύτερης ομάδας παρουσίασαν αισθητά μεγαλύτερες επιδόσεις.

Όσον αφορά στα τεστ αντίληψης, στην ανάγνωση κειμένου, τα αποτελέσματα ήταν ακόμα πιο εντυπωσιακά υπέρ της δεύτερης ομάδας, αφού τα μέλη της παρουσίασαν και σε αυτή την περίπτωση αυξημένες επιδόσεις, ενώ τα μέλη της πρώτης ομάδας δεν παρουσίασαν καμία βελτίωση.

Οπότε κορίτσια αν... βαρυγγομάτε στο γυμναστήριο, σκεφτείτε τα παραπάνω, πιάστε το χρονόμετρο και κάντε υπομονή για τουλάχιστον 12 λεπτά.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!