Η φαντασία... θεραπεύει - AllYou.gr

Search

Η φαντασία... θεραπεύει

Η επιστήμη μάς δίνει έναν ακόμα λόγο για να την αφήσουμε ελεύθερη!

> ΕΓΩ ::
23 Ιουλίου 2016

Κορίτσια ξεχάστε τα depon, τα ponstan, τις ασπιρίνες και τα λοιπά παυσίπονα. Γιατί μία νέα έρευνα έρχεται να υποστηρίξει ότι το μυαλό μας, και συγκεκριμένα οι κόσμοι που είναι σε θέση να δημιουργήσει δια της φαντασίας, είναι αρκετό για να κάνει ακόμα και τον πιο ισχυρό σωματικό πόνο να ξεθωριάσει. 

Η διαδικασία που ακολούθησαν οι επιστήμονες από την Κοπεγχάγη είναι απλή: Εξέτασαν συνολικά 76 ασθενείς που χρησιμοποίησαν μία τέτοια τεχνική «χαλάρωσης».

Οι επιστήμονες εξέτασαν, επίσης, σε αντίστοιχες συνθήκες άλλους 71 ασθενείς, οι οποίοι ακολούθησαν την κλασική διαδικασία, αποκλειστικά με φάρμακα και παυσίπονα.

Η όλη διαδικασία διήρκεσε περίπου 2 ώρες σε κάθε ασθενή και οι 147 ασθενείς είχαν λάβει ενέσεις τοπικής αναισθησίας. Κάθε 15’ τους ρωτούσαν πώς νιώθουν και πόσο έντονα πονούν.

Στους ασθενείς που χρησιμοποίησαν την τεχνική της «φαντασίας» για να χαλαρώσουν ζητήθηκε να περιγράψουν στους γιατρούς ένα όμορφο και ασφαλές μέρος που θα ήθελαν να βρίσκονται την ώρα της επέμβασης. Ανά τακτά διαστήματα -και κυρίως τις στιγμές που ένιωθαν περισσότερο πόνο- μια νοσοκόμα τους μίλαγε ήρεμα και τους ζητούσε να «πάνε» πάλι νοερά στο αγαπημένο τους μέρος.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι αυτή η μέθοδος βοήθησε τους συγκεκριμένους ασθενείς να αισθανθούν λιγότερες φορές έντονο πόνο, όπως προέκυψε από τις φορές που πίεσαν το ειδικό κουμπί χορήγησης παυσίπονων κατά τη διάρκεια της επέμβασης.

Οπότε, την επόμενη φορά που θα υποφέρεις από ισχυρό πονοκέφαλο ξέρεις τι πρέπει να κάνεις...

Hot αυτή τη στιγμή!

ΜΟΔΑ

Η νέα συλλογή matis υμνεί το σύγχρονο urban glam

Αυτή τη σεζόν, η matis προσεγγίζει τις πιο θηλυκές πτυχές του μπαρόκ και τις μετατρέπει σε υπέροχα κομμάτια και σύνολα.
INTERVIEW

Χάρις Αλεξίου: «Το συναίσθημα φυλακίζουμε μέσα μας, όχι τα γεγονότα»

Η δική μας, η μοναδική Χαρούλα. Των τραγουδιών, του έρωτα, της αγάπης, του γλεντιού, της συγκίνησης, της καρδιάς μας, της ζωής μας. Η Χάρις Αλεξίου στο allyou.
ΣΧΕΣΕΙΣ

3 λόγοι που οι άντρες οδηγούνται στην απιστία

Τα πιθανά σενάρια πίσω από την απόφαση του να κοιτάξει άλλη ενώ είσαστε μαζί.
ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Ένας πολύ καλός λόγος να παραγγέλνεις συχνότερα sushi

Αν έψαχνες δικαιολογίες τις έχεις με τη σφραγίδα της επιστήμης.
STAR STYLE

Οι εμφανίσεις της Michelle Obama που δε γίνεται να ξεχάσουμε

Ενώ η αντίστροφη μέτρηση μέχρι την εκλογή του επόμενου Προέδρου της Αμερικής έχει ξεκινήσει, εμείς κάνουμε μια αναδρομή στις εμφανίσεις της πιο αγαπημένης Πρώτης Κυρίας!
ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ

6 φθινοπωρινές αποχρώσεις μανό που πρέπει να δοκιμάσεις

Μην υποδεχτείς το Φθινόπωρο μόνο στην ντουλάπα σου, αλλά και στα νύχια σου!