Η φαντασία... θεραπεύει - AllYou.gr

Search

Η φαντασία... θεραπεύει

Η επιστήμη μάς δίνει έναν ακόμα λόγο για να την αφήσουμε ελεύθερη!

> ΕΓΩ ::
23 Ιουλίου 2016

Κορίτσια ξεχάστε τα depon, τα ponstan, τις ασπιρίνες και τα λοιπά παυσίπονα. Γιατί μία νέα έρευνα έρχεται να υποστηρίξει ότι το μυαλό μας, και συγκεκριμένα οι κόσμοι που είναι σε θέση να δημιουργήσει δια της φαντασίας, είναι αρκετό για να κάνει ακόμα και τον πιο ισχυρό σωματικό πόνο να ξεθωριάσει. 

Η διαδικασία που ακολούθησαν οι επιστήμονες από την Κοπεγχάγη είναι απλή: Εξέτασαν συνολικά 76 ασθενείς που χρησιμοποίησαν μία τέτοια τεχνική «χαλάρωσης».

Οι επιστήμονες εξέτασαν, επίσης, σε αντίστοιχες συνθήκες άλλους 71 ασθενείς, οι οποίοι ακολούθησαν την κλασική διαδικασία, αποκλειστικά με φάρμακα και παυσίπονα.

Η όλη διαδικασία διήρκεσε περίπου 2 ώρες σε κάθε ασθενή και οι 147 ασθενείς είχαν λάβει ενέσεις τοπικής αναισθησίας. Κάθε 15’ τους ρωτούσαν πώς νιώθουν και πόσο έντονα πονούν.

Στους ασθενείς που χρησιμοποίησαν την τεχνική της «φαντασίας» για να χαλαρώσουν ζητήθηκε να περιγράψουν στους γιατρούς ένα όμορφο και ασφαλές μέρος που θα ήθελαν να βρίσκονται την ώρα της επέμβασης. Ανά τακτά διαστήματα -και κυρίως τις στιγμές που ένιωθαν περισσότερο πόνο- μια νοσοκόμα τους μίλαγε ήρεμα και τους ζητούσε να «πάνε» πάλι νοερά στο αγαπημένο τους μέρος.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι αυτή η μέθοδος βοήθησε τους συγκεκριμένους ασθενείς να αισθανθούν λιγότερες φορές έντονο πόνο, όπως προέκυψε από τις φορές που πίεσαν το ειδικό κουμπί χορήγησης παυσίπονων κατά τη διάρκεια της επέμβασης.

Οπότε, την επόμενη φορά που θα υποφέρεις από ισχυρό πονοκέφαλο ξέρεις τι πρέπει να κάνεις...Ακολούθησε το allyou στο Instagram!