Skip to main content

SINGLES

ΑΥΤΑ τα ρούχα θα σε βοηθήσουν να αποδώσεις περισσότερο σε μια εργασία

Κι όμως, και σε αυτή την περίπτωση παίζει ρόλο το τι φοράμε.


Γεωργία Κοντού

Η γκαρνταρόμπα σου επηρεάζει την επιτυχία σου, όχι μόνο σε μια προφορική συνέντευξη αλλά και... στις γραπτές εξετάσεις. Πραγματικά, μια νέα έρευνα έδειξε ότι διαφορετικά στιλ ντυσίματος, μας βοηθούν να αποδώσουμε καλύτερα σε διαφορετικές επιστήμες.

Σε ένα πείραμα του 2015, τα αποτελέσματα του οποίου δημοσιεύτηκαν στην επιθεώρηση Social Psychological and Personality Science, μια ομάδα Αμερικανών φοιτητών κλήθηκαν να συμμετάσχουν σε ένα τεστ, επιλέγοντας ανάμεσα σε δύο απαντήσεις. Καμία από τις απαντήσεις δεν ήταν λανθασμένη, απλώς η μια εξέφραζε έναν πιο αφηρημένο τρόπο σκέψης ενώ η άλλη ένα πιο πρακτικό πνεύμα. Όπως ανακάλυψαν οι ερευνητές, οι φοιτητές που είχαν ντυθεί πιο επίσημα επέλεξαν την αφηρημένη απάντηση, ενώ εκείνοι που εμφανίστηκαν στην αίθουσα με τα τζιν και τα sneakers τους, διάλεξαν την πρακτική απάντηση.

Ίσως, λοιπόν, το πιο «καλό» ντύσιμο συνδέεται με καλύτερες επιδόσεις σε επιστήμες όπως η φιλοσοφία και η γλωσσολογία, ενώ το casual με τα μαθηματικά και τη φυσική, όπως υποθέτουν οι ειδικοί.

Οι ίδιοι βέβαια σπεύδουν να τονίσουν ότι το συγκεκριμένο πείραμα δείχνει απλώς έναν συσχετισμό και όχι μια σχέση αιτίας-αποτελέσματος. Μην περιμένεις, λοιπόν, από την pencil φούστα σου να σε ξελασπώσει στην επόμενη εξεταστική. 

Διαβάστε επίσης

SINGLES

11 ενδείξεις ότι υπερασπίζεστε τον εαυτό σας και δεν ανέχεστε τις αηδίες των άλλων

Δεν συμβιβάζεστε με τίποτα λιγότερο απ’ αυτό που είναι επιλογή σας

SINGLES

16 σημάδια ότι αναζητάτε την ευτυχία σε όλα τα λανθασμένα μέρη

Πώς να σταματήσετε να ψάχνετε την ευτυχία εκεί που δεν θα την βρείτε

SINGLES

Πώς να καταλάβεις αν σε θέλει από τα μηνύματά του

Αποκωδικοποιώντας τη γραπτή σας επικοινωνία

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 27 Απριλίου

Προσπεράστε με άνεση ό,τι δεν σας πάει καλά

VIRAL

Η Taylor Swift παρουσιάζει το video της για το “Fortnight”, στο οποίο συνεργάζεται με τον Post Malone

Ethan Hawke και Josh Charles συμπρωταγωνιστούν μαζί με τους Swift και Malone στο πρώτο μουσικό video του Tortured Poets Department