ΑΥΤΑ τα ρούχα θα σε βοηθήσουν να αποδώσεις περισσότερο σε μια εργασία - AllYou.gr

Search

ΑΥΤΑ τα ρούχα θα σε βοηθήσουν να αποδώσεις περισσότερο σε μια εργασία

Κι όμως, και σε αυτή την περίπτωση παίζει ρόλο το τι φοράμε.

> ΕΓΩ ::
31 Μαρτίου 2016

Η γκαρνταρόμπα σου επηρεάζει την επιτυχία σου, όχι μόνο σε μια προφορική συνέντευξη αλλά και... στις γραπτές εξετάσεις. Πραγματικά, μια νέα έρευνα έδειξε ότι διαφορετικά στιλ ντυσίματος, μας βοηθούν να αποδώσουμε καλύτερα σε διαφορετικές επιστήμες.

Σε ένα πείραμα του 2015, τα αποτελέσματα του οποίου δημοσιεύτηκαν στην επιθεώρηση Social Psychological and Personality Science, μια ομάδα Αμερικανών φοιτητών κλήθηκαν να συμμετάσχουν σε ένα τεστ, επιλέγοντας ανάμεσα σε δύο απαντήσεις. Καμία από τις απαντήσεις δεν ήταν λανθασμένη, απλώς η μια εξέφραζε έναν πιο αφηρημένο τρόπο σκέψης ενώ η άλλη ένα πιο πρακτικό πνεύμα. Όπως ανακάλυψαν οι ερευνητές, οι φοιτητές που είχαν ντυθεί πιο επίσημα επέλεξαν την αφηρημένη απάντηση, ενώ εκείνοι που εμφανίστηκαν στην αίθουσα με τα τζιν και τα sneakers τους, διάλεξαν την πρακτική απάντηση.

Ίσως, λοιπόν, το πιο «καλό» ντύσιμο συνδέεται με καλύτερες επιδόσεις σε επιστήμες όπως η φιλοσοφία και η γλωσσολογία, ενώ το casual με τα μαθηματικά και τη φυσική, όπως υποθέτουν οι ειδικοί.

Οι ίδιοι βέβαια σπεύδουν να τονίσουν ότι το συγκεκριμένο πείραμα δείχνει απλώς έναν συσχετισμό και όχι μια σχέση αιτίας-αποτελέσματος. Μην περιμένεις, λοιπόν, από την pencil φούστα σου να σε ξελασπώσει στην επόμενη εξεταστική. Ακολούθησε το allyou στο Instagram!