Είσαι μόνη; ΑΥΤΕΣ οι συνήθειες μπορούν να σε προδώσουν μέσω Facebook - AllYou.gr

Search

Είσαι μόνη; ΑΥΤΕΣ οι συνήθειες μπορούν να σε προδώσουν μέσω Facebook

Προσοχή στη συμπεριφορά σου...

> ΕΓΩ ::
18 Απριλίου 2016

Η έντονη ασχολία με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχει αποδειχθεί στο παρελθόν από τους επιστήμονες ως ένδειξη καταθλιπτικής συμπεριφοράς και τώρα οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι ξέρουν ποιες συγκεκριμένα είναι εκείνες οι συμπεριφορές μέσω Facebook που μαρτυρούν πότε ένα άτομο βιώνει έντονα συναισθήματα μοναξιάς και πολύ κακής ψυχολογίας.

Η νέα αυτή μελέτη έγινε από Αυστραλούς επιστήμονες, οι οποίοι μελέτησαν τη διαδικτυακή δραστηριότητα 600 γυναικών, ώστε να καταλήξουν στο παραπάνω συμπέρασμα.

Το δείγμα περιελάμβανε 616 γυναίκες, οι μισές από τις οποίες είχαν δηλώσει ότι βιώνουν μοναξιά και των οποίων το προφίλ στο Facebook ήταν «ανοιχτό» προς όλους τους χρήστες του δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου.

Η έντονη δραστηριότητα στα κοινωνικά δίκτυα, όταν δηλαδή ο χρήστης κάνει συνεχώς κοινοποιήσεις και σχόλια ή ενημερώνει την κατάστασή του, φάνηκε να συνδέεται με το αυξημένο αίσθημα μοναξιάς, αλλά και με συμπτώματα κατάθλιψης,

Οι ερευνητές παρατήρησαν ότι οι γυναίκες που ένιωθαν μοναξιά ήταν επίσης πιο πιθανό να μοιράζονται την προσωπική τους κατάσταση (σε σχέση, ελεύθερη, it's complicated κτλ) με χρήστες εκτός των φίλων τους, αλλά και να μοιράζονται προσωπικές πληροφορίες, όπως τη διεύθυνσή τους.

Οι επικεφαλής της έρευνας, πάντως, εξηγούν ότι δεν είναι παράλογο για ένα άτομο που νιώθει μοναξιά να μοιράζεται τέτοιου είδους πληροφορίες, καθώς γι' αυτούς είναι ένας τρόπος να γνωρίσουν κόσμο και ενδεχομένως να απαλλαγούν μελλοντικά από τη μοναξιά τους.

Hot αυτή τη στιγμή!

ΠΑΙΔΙ

16 παγίδες που πρέπει να αποφύγεις στο παιδικό φαγητό

Αν το "φάε, φάε" έχει γίνει ρουτίνα, πρέπει να πατήσεις φρένο.
FASHION NEWS

H Emma Stone κλέβει τις εντυπώσεις στο εξώφυλλο της Vogue

Η γνωστή ηθοποιός εμφανώς αλλαγμένη στο εξώφυλλο του πιο σημαντικού περιοδικού μόδας!
DO IT YOURSELF

Τι να προσέχεις όταν φοράς ψεύτικες βλεφαρίδες

4 τρικ που θα κάνουν την εφαρμογή πιο εύκολη!
INTERVIEW

Μιχάλης Τζουγανάκης: «Τα λάθη για κάθε άνθρωπο είναι η προίκα του»

Λένε ότι τα μάτια είναι ο καθρέφτης της ψυχής… Έτσι λοιπόν, όποιος θέλει να μπει στα άδυτα της ψυχής του Μιχάλη Τζουγανάκη, δεν έχει παρά να κοιτάξει τα μάτια του, την ώρα που κρατάει στα χέρια του το αγαπημένο του λαούτο.
ΣΧΕΣΕΙΣ

4 πράγματα που σου λέει με το σώμα του

Καμιά φορά τα πιο σημαντικά πράγματα σου τα λέει με το κορμί του, τονίζουν οι ειδικοί.
ΑΣΚΗΣΗ

Η λιχουδιά που θα σε βοηθήσει να αποδίδεις καλύτερα στις προπονήσεις

Υπάρχει κάτι γευστικό που μπορεί να βοηθήσει τα πόδια σου να τρέχουν γρηγορότερα!