Είσαι μόνη; ΑΥΤΕΣ οι συνήθειες μπορούν να σε προδώσουν μέσω Facebook - AllYou.gr

Search

Είσαι μόνη; ΑΥΤΕΣ οι συνήθειες μπορούν να σε προδώσουν μέσω Facebook

Προσοχή στη συμπεριφορά σου...

> ΕΓΩ ::
18 Απριλίου 2016

Η έντονη ασχολία με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχει αποδειχθεί στο παρελθόν από τους επιστήμονες ως ένδειξη καταθλιπτικής συμπεριφοράς και τώρα οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι ξέρουν ποιες συγκεκριμένα είναι εκείνες οι συμπεριφορές μέσω Facebook που μαρτυρούν πότε ένα άτομο βιώνει έντονα συναισθήματα μοναξιάς και πολύ κακής ψυχολογίας.

Η νέα αυτή μελέτη έγινε από Αυστραλούς επιστήμονες, οι οποίοι μελέτησαν τη διαδικτυακή δραστηριότητα 600 γυναικών, ώστε να καταλήξουν στο παραπάνω συμπέρασμα.

Το δείγμα περιελάμβανε 616 γυναίκες, οι μισές από τις οποίες είχαν δηλώσει ότι βιώνουν μοναξιά και των οποίων το προφίλ στο Facebook ήταν «ανοιχτό» προς όλους τους χρήστες του δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου.

Η έντονη δραστηριότητα στα κοινωνικά δίκτυα, όταν δηλαδή ο χρήστης κάνει συνεχώς κοινοποιήσεις και σχόλια ή ενημερώνει την κατάστασή του, φάνηκε να συνδέεται με το αυξημένο αίσθημα μοναξιάς, αλλά και με συμπτώματα κατάθλιψης,

Οι ερευνητές παρατήρησαν ότι οι γυναίκες που ένιωθαν μοναξιά ήταν επίσης πιο πιθανό να μοιράζονται την προσωπική τους κατάσταση (σε σχέση, ελεύθερη, it's complicated κτλ) με χρήστες εκτός των φίλων τους, αλλά και να μοιράζονται προσωπικές πληροφορίες, όπως τη διεύθυνσή τους.

Οι επικεφαλής της έρευνας, πάντως, εξηγούν ότι δεν είναι παράλογο για ένα άτομο που νιώθει μοναξιά να μοιράζεται τέτοιου είδους πληροφορίες, καθώς γι' αυτούς είναι ένας τρόπος να γνωρίσουν κόσμο και ενδεχομένως να απαλλαγούν μελλοντικά από τη μοναξιά τους.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!