Ακόμη ένας λόγος να ξεχάσεις το κάπνισμα - AllYou.gr

Search

Ακόμη ένας λόγος να ξεχάσεις το κάπνισμα

Να τι συνέπειες έχει ένα... πρόγραμμα νικοτίνης στον εγκέφαλο σου.

> ΕΓΩ ::
26 Σεπτεμβρίου 2016

Ναι, ναι, ξέρουμε ότι ξέρεις πολύ καλά ότι πρέπει να κόψεις το κάπνισμα για τους «γνωστούς» λόγους. Σήμερα όμως, ερχόμαστε να προσθέσουμε έναν ακόμα στην ήδη υπάρχουσα λίστα με την ελπίδα να σε μεταπείσουμε. Κι αυτό γιατί σύμφωνα με νέα έρευνα, αν κάνεις το…  μεγάλο βήμα να βάλεις στοπ στο τσιγάρο, θα δεις τη μνήμη σου να βελτιώνεται σημαντικά και μάλιστα άμεσα!

Αυτό υποστηρίζουν Βρετανοί επιστήμονες σε νέα μελέτη τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό έντυπο «Drug and Alcohol Dependance», οι οποίοι υποστηρίζουν ότι μέσα στα πρώτα 2 χρόνια  μετά την παραίτηση από τον καπνό, θα εξασφαλίσεις έως και 25% αύξηση των μνημονικών σου ικανοτήτων.

Οι ερευνητές επισημαίνουν ότι η διακοπή του καπνίσματος βελτιώνει κατά πολύ τις νοητικές λειτουργίες (και ιδιαίτερα την ικανότητα απομνημόνευσης), εκτός φυσικά από όλες τις γνωστές, θετικές επιπτώσεις που έχει στην υγεία σου. Όσοι μάλιστα δεν έχουν καπνίσει ποτέ, έχουν κατά 37% καλύτερες επιδόσεις στη μνήμη ανάκτησης (θυμούνται καλύτερα πληροφορίες που έχουν από καιρό λάβει), αλλά και στην προοπτική μνήμη (θυμούνται να φέρουν σε πέρας κάτι που τους έχει ανατεθεί στο παρελθόν).

Hot αυτή τη στιγμή!

ΜΟΔΑ

Η νέα συλλογή matis υμνεί το σύγχρονο urban glam

Αυτή τη σεζόν, η matis προσεγγίζει τις πιο θηλυκές πτυχές του μπαρόκ και τις μετατρέπει σε υπέροχα κομμάτια και σύνολα.
INTERVIEW

Χάρις Αλεξίου: «Το συναίσθημα φυλακίζουμε μέσα μας, όχι τα γεγονότα»

Η δική μας, η μοναδική Χαρούλα. Των τραγουδιών, του έρωτα, της αγάπης, του γλεντιού, της συγκίνησης, της καρδιάς μας, της ζωής μας. Η Χάρις Αλεξίου στο allyou.
ΣΧΕΣΕΙΣ

3 λόγοι που οι άντρες οδηγούνται στην απιστία

Τα πιθανά σενάρια πίσω από την απόφαση του να κοιτάξει άλλη ενώ είσαστε μαζί.
ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Ένας πολύ καλός λόγος να παραγγέλνεις συχνότερα sushi

Αν έψαχνες δικαιολογίες τις έχεις με τη σφραγίδα της επιστήμης.
STAR STYLE

Οι εμφανίσεις της Michelle Obama που δε γίνεται να ξεχάσουμε

Ενώ η αντίστροφη μέτρηση μέχρι την εκλογή του επόμενου Προέδρου της Αμερικής έχει ξεκινήσει, εμείς κάνουμε μια αναδρομή στις εμφανίσεις της πιο αγαπημένης Πρώτης Κυρίας!
ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ

6 φθινοπωρινές αποχρώσεις μανό που πρέπει να δοκιμάσεις

Μην υποδεχτείς το Φθινόπωρο μόνο στην ντουλάπα σου, αλλά και στα νύχια σου!