Skip to main content

SINGLES

12 πράγματα που κάνουν οι επιτυχημένοι άνθρωποι τις Κυριακές τα βράδια

Ώρα να αντιγράψεις συνήθειες που ξορκίζουν την Κυριακίλα.


Μαριέτα Χριστοπούλου

Δεν είναι νέο ότι η Κυριακή σε πολύ κόσμο πέφτει βαριά. Τα στοιχεία τουλάχιστον για τους Αμερικανούς, λένε ότι το 76% των εργαζομένων έχουν "Sunday-night blues". Φανταζόμαστε ότι αντίστοιχα ποσοστά υπάρχουν και στην Ελλάδα.Τι μπορούμε να κάνουμε, γι' αυτό άραγε; Το Business Insider διάβασε μερικά σχετικά βιβλία και κατέληξε σε μια ενδιαφέρουσα λίστα. Να τι κάνουν οι επιτυχημένοι άνθρωποι τις Κυριακές τα βράδια! 

1. Περνούν ποιοτικό χρόνο με τους αγαπημένους τους
Ξέρουν ότι μέσα στην εβδομάδα πολλές φορές δε θα έχουν πολύ χρόνο για να απολαύσουν τους αγαπημένους τους. Έτσι, περνούν τις Κυριακές με οικογένεια και φίλους.

2. Οργανώνουν κάτι διασκεδαστικό
Εστιάζουν στη μέρα και προσπαθούν να στρέψουν το μυαλό τους σε κάτι άλλο που έχουν κανονίσει. Πχ μια Κυριακή σε σπα ή bowling. 

3.Σχεδιάζουν τη εβδομάδα
Αρκετοί νιώθουν όμορφα με το να γράφουν τι έχουν να ολοκληρώσουν μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα. Βάζουν στόχους και deadlines. Αν το καταφέρεις χωρίς να αγχωθείς, θα δεις ότι μπορεί μέχρι και να σε ανακουφίσει!

4. Γυμνάζονται
Πήγαινε για περπάτημα, ρίξ' το στο παιχνίδι, στο γυμναστήριο. Η γιόγκα είναι επίσης μια πολύ καλή επιλογή για να σε "αποσυνδέσει" από την προηγούμενη εβδομάδα και να σε κάνει να εστιάσεις στο παρόν και το μέλλον.

5. Τρώνε κάτι υγιεινό
Μπορεί να μοιάζει λογικό και τέλειο σαν ιδέα να πιεις για να ξεχάσεις ότι έρχεται δύσκολη εβδομάδα, όμως οι επιτυχημένοι άνθρωποι δεν ακολουθούν τη δική σου τακτική. Ξέρουν ότι το αλκοόλ μπορεί να τους ρίξει και να τους "προσφέρει" ένα κακό ξεκίνημα εβδομάδας. Ψήφισε υγιεινές επιλογές.

6. Διαβάζουν
Ε ναι! Το διάβασμα είναι τέλειο για αυτές τις ώρες της εβδομάδας. Κάνει το μυαλό σου να ξεφύγει, σε ηρεμεί και την κατάλληλη ώρα σε νυστάζει.


7. Απαντάνε σε μηνύματα, τηλέφωνα, e-mails
Μηνύματα που δεν απαντήθηκαν, τηλέφωνα που ξέχασες να κάνεις. Η Κυριακή είναι η ευκαιρία για να επανορθώσεις, να μιλήσεις με όσους θέλεις αλλά δεν πρόλαβες και να μοιραστείς τους λόγους που η περίοδος σου είναι δύσκολη ή τα νέα σου γενικότερα.


8. Κλείνουν κινητό και υπολογιστή
Μόλις τελειώνουν με τις συνομιλίες, οι επιτυχημένοι άνθρωποι κλείνουν κινητά και υπολογιστές για λίγες ώρες. Ειδικά το βράδυ, προσπαθούν να μην τσεκάρουν οτιδήποτε έχει να κάνει με τη δουλειά. 

9. Χαλαρώνουν
Χρειάζεσαι χρόνο να ηρεμήσεις το σώμα και το πνεύμα. Η Κυριακή στον προσφέρει!


10. Το ρίχνουν στον εθελοντισμό
Ο εθελοντισμός είναι ένας μοναδικός τρόπος να επικοινωνήσεις ουσιαστικά με τους γύρω σου και να νιώσεις όμορφα. 


11. Γράφουν ημερολόγιο
Γράψε όσα νιώθεις ακόμα και αν αυτό είναι άσχημα πράγματα για την εβδομάδα που έρχεται. Θα σε βοηθήσει να κατανοήσεις καλύτερα τον εαυτό σου και να εκτονωθείς.


12. Κοιμούνται με χαμόγελο
Η Δευτέρα θα έρθει ανεξάρτητα με το πως νιώθεις, οπότε προσπάθησε να δεχτείς τα πράγματα και να τελειώσεις την Κυριακή με όμορφες στιγμές. 

Διαβάστε επίσης

SINGLES

11 ενδείξεις ότι υπερασπίζεστε τον εαυτό σας και δεν ανέχεστε τις αηδίες των άλλων

Δεν συμβιβάζεστε με τίποτα λιγότερο απ’ αυτό που είναι επιλογή σας

SINGLES

16 σημάδια ότι αναζητάτε την ευτυχία σε όλα τα λανθασμένα μέρη

Πώς να σταματήσετε να ψάχνετε την ευτυχία εκεί που δεν θα την βρείτε

SINGLES

Πώς να καταλάβεις αν σε θέλει από τα μηνύματά του

Αποκωδικοποιώντας τη γραπτή σας επικοινωνία

Προτεινόμενα

BEAUTY TIPS

Τρία βασικά dos και τρία don’ts για τη φροντίδα του δέρματος με ακμή

Συμβουλές για το τι να κάνεις και τι να αποφύγεις αν πάσχεις κι εσύ από ακμή στην εφηβεία ή στην ενήλικη ζωή σου

CELEBS

Αμαλία Κωστοπούλου: Για σαφάρι στη Νότια Αφρική με το αγόρι της!

Οι φωτογραφίες που ανέβασε στο Instagram «κόβουν» την ανάσα

FOOD

Νέα μελέτη του εγκεφάλου συνδέει τη μοναξιά με τη λαχτάρα για ζάχαρη

Οι άνθρωποι που θεωρούν τους εαυτούς τους κοινωνικά απομονωμένους μπορεί επίσης να έχουν πιο έντονη λαχτάρα για ζαχαρούχα τρόφιμα