Μύρισε (την) ευτυχία - AllYou.gr

Search

Μύρισε (την) ευτυχία

Αυτές είναι οι 7 μυρωδιές που μας κάνουν ευτυχισμένους, σύμφωνα με τους επιστήμονες! 

> ΕΓΩ ::
20 Σεπτεμβρίου 2014

Ειδικοί επιστήμονες και το Reader's Digest -αποφασισμένοι να μας κάνουν ευτυχισμένους, βρήκαν τις 7 μυρωδιές που συνδέονται άμεσα με την ευτυχία!

Θέλεις να μάθεις ποιες είναι; 

1. Εσπεριδοειδή: Η μυρωδιά της βιταμίνης C, δίνει ενέργεια και αυξάνει την εγρήγορση, ενώ συγκεκριμένα η μυρωδιά του λεμονιού ελαττώνει το άγχος και δημιουργεί θετική διάθεση σε όσους το μυρίζουν. Εκτός αυτού, η σύνδεση του λεμονιού με την καθαριότητα και τα προϊόντα καθαρισμού, αυξάνει τη θετική του επίδραση και προκαλεί μια αίσθηση αναζωογόνησης. 

2. Πεύκο: Η μυρωδιά του πεύκου, που συχνά συνδέεται με τις χειμερινές διακοπές των Χριστουγέννων, βοηθά στην καταπολέμηση του άγχους. Σχετική μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Κιότο της Ιαπωνίας, έδειξε πως το δείγμα της έρευνας, τις μέρες που έκανε μια βόλτα στο δάσος, παρουσίαζε εμφανώς μειωμένα ποσοστά κατάθλιψης και άγχους, συγκριτικά με τις μέρες που δεν ερχόταν σε επαφή με τα πεύκα του δάσους.

3. Αντηλιακό: Στους περισσότερους, η μυρωδιά του αντηλιακού προκαλεί χαμόγελο στα χείλη καθώς θυμίζει την ανεμελιά και την καλή διάθεση των καλοκαιρινών διακοπών. 

4. Φρεσκοκομμένο γρασίδι: Η μυρωδιά που αναδύει το φρεσκοκομμένο γρασίδι είναι τόσο έντονη και ευεργετική που θεωρείται ότι εμποδίζει ακόμα και την πνευματική κατάπτωση και αδιαθεσία. Το χημικό που απελευθερώνεται από το κομμένο γρασίδι προκαλεί καλή διάθεση και ηρεμία σε όσους το μυρίζουν.

5. Λουλούδια: Συγκεκριμένα, η λεβάντα και το γιασεμί είναι οι καλύτερες επιλογές, καθώς η λεβάντα είναι γνωστή για τις ηρεμιστικές και χαλαρωτικές της ιδιότητες, βοηθώντας ακόμα και στην καταπολέμηση της αϋπνίας και της κατάθλιψης, ενώ το γιασεμί ανεβάζει τη διάθεση.

6. Δεντρολίβανο: Ενισχύει τις εγκεφαλικές λειτουργίες, ενώ σχετικές έρευνες έχουν δείξει τη θετική επίδρασή του στις λειτουργίες της μνήμης. Ειδικοί επιστήμονες μάλιστα, αναφέρουν πως περαιτέρω αξιοποίηση και έρευνα πάνω στο δεντρολίβανο θα μπορέσει να προωθήσει και να ωφελήσει στη θεραπεία της αμνησίας.

7. Μέντα: Το λάδι της μέντας ανεβάζει τη διάθεση και διεγείρει πνεύμα και σώμα. Σύμφωνα με σχετικές έρευνες, αθλητές που μύριζαν φύλλα μέντας είχαν βελτιωμένη απόδοση και καλύτερη αναπνοή κατά τον αγώνα και τις προπονήσεις τους.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!