Τι πραγματικά συμβαίνει στη μύτη μας όταν λέμε ψέματα - AllYou.gr

Search

Τι πραγματικά συμβαίνει στη μύτη μας όταν λέμε ψέματα

Κι όμως μεγαλώνει… αλλά λίγο διαφορετικά από του Πινόκιο.

> ΕΓΩ ::
31 Οκτωβρίου 2016

Στο διάσημο παραμύθι και την εμβληματική ταινία της Disney, ο πρωταγωνιστής Πινόκιο ήταν υποχρεωμένος να λέει αλήθεια γιατί η μύτη του μεγάλωνε. Αλλά ακόμα και ως παιδιά οι γονείς να μας να προειδοποιούσαν ότι θα συμβεί το ίδιο και σε εμάς αν επιχειρήσουμε να παραλλάξουμε την αλήθεια.

Οι ψυχολόγοι του Πανεπιστημίου της Γρανάδας λοιπόν αποφάσισαν να μελετήσουν αν υπάρχει πραγματική βάση σε αυτόν τον «μύθο» που έδωσε τροφή για παραμύθια, αποτέλεσε μέθοδο διαπαιδαγώγησης και, εν τέλει, χάρισε το όνομά του στο σύνδρομο που χαρακτηρίζει τους παθολογικούς ψεύτες.  Για τους σκοπούς της έρευνας, οι μελετητές κατέγραψαν τους συμμετέχοντες με θερμογραφικές κάμερες, οι οποίες καταγράφουν τις μεταβολές στη θερμοκρασία του σώματος.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνάς τους, υπάρχει κάποια βάση στο μύθο του Πινόκιο μιας και όταν λέμε ψέματα η μύτη μας μπορεί να μη μεγαλώνει αλλά διαστέλλεται. Γιατί;  Πολύ απλά γιατί τα ψέματα μας προκαλούν άγχος και όταν αγχωνόμαστε αυξάνεται σημαντικά η θερμοκρασία στην περιοχή.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!