Skip to main content

SINGLES

3 συμπεριφορές που "διώχνουν" μακρυά τους συναδέρφους σου

Αν  αναρωτιέσαι γιατί δε σε πλησιάζουν στο γραφείο, τσέκαρε μήπως τα μηνύματα που στέλνεις φωνάζουν "μην ενοχλείτε".


Μαριέτα Χριστοπούλου

Είσαι αρκετό καιρό στη δουλειά αλλά ακόμα δεν έχεις καταφέρει να δέσεις. Ακούς γύρω σου να κανονίζουν εξόδους, δραστηριότητες αλλά εσύ σχεδόν ποτέ δεν είσαι καλεσμένη. Τι μπορεί να φταίει; Ίσως εσύ. Μερικές συμπεριφορές σου περνάνε το μήνυμα ότι δεν θες και πολλά πολλά. Οι 3 παρακάτω ας πούμε..

#1. Φοράς συνέχεια ακουστικά

Το να ακούς μουσική όταν δουλεύεις, μπορεί να σε βοηθήσει να συγκεντρωθείς. Αλλά επίσης, καθιστά δύσκολη την επικοινωνία με τους γύρω σου. Είναι σημαντικό να είσαι αποδοτική αλλά σκέψου το ενδεχόμενο να κάνεις κάποια διαλείμματα και να βγάζεις τα ακουστικά σου, ώστε να δείξεις ότι είσαι ανοιχτή στην κουβέντα. Κι αν δεν ανοίγει, ξεκίνα εσύ! Αυτόματα θα στείλεις το σωστό σήμα στον περίγυρο σου: δεν είσαι απρόσιτη, απλώς σε βοηθάει να δουλεύεις με ακουστικά.

#2. Σπάνια ασχολείσαι με τη "ζωή του γραφείου"

Αν δουλεύεις σε open space ξέρεις πολύ καλά τι θα πει ζωή γραφείου. Τα πειράγματα των συναδέρφων, τα ταπεράκια, τα σχόλια για την επικαιρότητα. Μπορεί να είσαι εσωστρεφής αλλά θα πρέπει  - αν θες να αλλάξει η κατάσταση - να κάνεις προσπάθεια να προσεγγίσεις τους περισσότερο εξωστρεφείς συναδέρφους σου. Δε χρειάζεται να μπεις κατευθείας σε μια κουβέντα που συμμετέχει όλο το γραφείο, γιατί μπορεί να νιώσεις άβολα. Αντ' αυτού, ξεκίνα από καφέδες με όσους συμπαθείς ώστε να νιώσεις πιο οικεία και την επόμενη φορά να μη φανεί περίεργο που θα συμμετέχεις σε κάποια κουβέντα. Μια τέτοια πρωτοβουλία θα δείξει ότι ενδιαφέρεσαι για τους ανθρώπους και όχι μόνο για τη δουλειά και το μισθό σου.

#3. Πάντα βιάζεσαι

Περπατάς γρήγορα - από την πόρτα στο γραφείο, από το γραφείο στο μπάνιο κοκ. Μπορεί για εσένα να φαίνεται φυσιολογικό αλλά οι γύρω σου το εκλαμβάνουν ως πραγματική βιασύνη και είναι πολύ πιο δύσκολο να σε "διακόψουν". Αντίθετα, αν περπατάς με το στιλ "κάνω διάλειμμα" είναι πολύ πιο πιθανό να ανταλλάξεις κάποια κουβέντα και να νιώσεις πιο οικεία με τους συναδέρφους σου.

*Με πληροφορίες από το Business Insider

Διαβάστε επίσης

SINGLES

11 ενδείξεις ότι υπερασπίζεστε τον εαυτό σας και δεν ανέχεστε τις αηδίες των άλλων

Δεν συμβιβάζεστε με τίποτα λιγότερο απ’ αυτό που είναι επιλογή σας

SINGLES

16 σημάδια ότι αναζητάτε την ευτυχία σε όλα τα λανθασμένα μέρη

Πώς να σταματήσετε να ψάχνετε την ευτυχία εκεί που δεν θα την βρείτε

SINGLES

Πώς να καταλάβεις αν σε θέλει από τα μηνύματά του

Αποκωδικοποιώντας τη γραπτή σας επικοινωνία

Προτεινόμενα

BEAUTY TIPS

Τρία βασικά dos και τρία don’ts για τη φροντίδα του δέρματος με ακμή

Συμβουλές για το τι να κάνεις και τι να αποφύγεις αν πάσχεις κι εσύ από ακμή στην εφηβεία ή στην ενήλικη ζωή σου

CELEBS

Αμαλία Κωστοπούλου: Για σαφάρι στη Νότια Αφρική με το αγόρι της!

Οι φωτογραφίες που ανέβασε στο Instagram «κόβουν» την ανάσα