Ποιοι είναι οι πιο ευτυχισμένοι άνθρωποι στον κόσμο; - AllYou.gr

Search

Ποιοι είναι οι πιο ευτυχισμένοι άνθρωποι στον κόσμο;

Οι Δανοί δεν είναι πλέον οι πιο ευτυχισμένοι άνθρωποι στον κόσμο. Oύτε οι Κοσταρικανοί που βρίσκονται στη 2η θέση. Οσο για τους Έλληνες...

> ΕΓΩ ::
26 Σεπτεμβρίου 2014

Όπως διαβάσαμε στο TheTOC

Οι εποχές που οι σκανδιναβικές χώρες με κυρίαρχη τη Δανία είχαν κατασκηνώσει στην κορυφή των πιο ευτυχισμένων χωρών του κόσμου, έχουν περάσει. Πλέον, υπάρχει άλλη χώρα στην κορυφή της λίστας με τους πιο ευτυχισμένους κατοίκους στον κόσμο και όσο και αν φαίνεται περίεργο, είναι ο Παναμάς. 

Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει παγκόσμια έρευνα της Gallup and Healthways, όπου συμμετείχαν 133.000 άνθρωποι από 135 χώρες. Εκεί τους ζητήθηκε να αξιολογήσουν την ευημερία τους.

Η χώρα της Κεντρικής Αμερικής κατέκτησε την κορυφή, ενώ δεύτερη ήρθε η Κόστα Ρίκα. Η Δανία, βρίσκεται στη τρίτη θέση. Και το ερώτημα που προκύπτει είναι το εξής: Τι κάνει τους ανθρώπους στον Παναμά τόσο ευδιάθετους;

Σύμφωνα με την Πολιτιστική Ακόλουθο του Παναμά, Λόρα Μοντενέγρο, οφείλεται στο γεγονός ότι η χώρα έχει μια ακμάζουσα οικονομία και έχει διατηρήσει τις παραδοσιακές αξίες της. «Η αξία της οικογένειας είναι πολύ ισχυρή, οι άνθρωποι συναντιούνται και τρώνε μαζί τις Κυριακές».

«Έτσι, ακόμα και όταν εκείνοι παλεύουν για την καθημερινότητά τους, δεν αισθάνονται μόνοι». Παράλληλα, η κ. Μοντενέγρο τονίζει ότι ο Παναμάς είναι μια όμορφη χώρα και πλέον έχει μια ακμάζουσα οικονομία και χρηματοπιστωτική σταθερότητα. «Όταν η παγκόσμια οικονομική κρίση χτύπησε τον Παναμά, η χώρα βγήκε από αυτό καλύτερη από ό, τι ήταν πριν, γιατί οι τράπεζες μας ήταν πολύ προσεκτικές» προσθέτει.

Διάβασε περισσότερα εδώ Ακολούθησε το allyou στο Instagram!