Skip to main content

SINGLES

Η ερώτηση που πρέπει να απαντήσεις πριν πας για συνέντευξη

Η καλύτερη πρόβα πριν πας να διεκδικήσεις μια θέση εργασίας.


Μαριέτα Χριστοπούλου

Οι συνεντεύξεις για δουλειά στην Ελλάδα του 2017, είναι προς εξαφάνιση, αλλά ξέρουμε ότι υπάρχουν εκεί έξω περιστατικά προσλήψεων! Απίστευτο, αληθινό, χειροκροτούμε και συμβουλεύουμε, λοιπόν. Γιατί, αν όντως έχεις την τύχη να διεκδικήσεις μια θέση εργασίας, τότε πρέπει να πας με ευφράδεια και αποφασιστικότητα.

Σίγουρα, πρέπει να έχεις στο μυαλό σου την απάντηση του γιατί θες αυτή τη δουλειά. Εννοείται, πρέπει να θυμάσαι με λεπτομέρειες το βιογραφικό σου. Όμως, αν θες όντως να είσαι πανέτοιμη, μπορείς να κάνεις και μια συγκεκριμένη ερώτηση στον εαυτό σου πριν βάλεις τα καλά σου και πας στο πολυπόθητο ραντεβού. 

"Τι κάνεις την καλύτερη σου μέρα;"

Αυτή είναι μια ερώτηση που, σύμφωνα με όσα μαθαίνει το Business Insider, συνηθίζουν να ακούνε όσοι διεκδικούν μια θέση στη Facebook. Γιατί είναι σημαντικό να την απευθύνεις στον εαυτό σου; Πολύ απλά, επειδή σου δείχνει αυτό που αναζητάς από τη δουλειά που διεκδικείς ή ψάχνεις ευρύτερα. 

"Ηρέμησε και σκέψου όλα αυτά που απολαμβάνεις να κάνεις. Την καλύτερη σου μέρα, όταν γυρίζεις σπίτι και λες ότι έχεις την καλύτερη δουλειά που θα μπορούσες, τι έκανες; Ποιες ήταν οι πραγματικές δραστηριότητες με τις οποίες ασχολήθηκες εκείνη την ημέρα; Αυτά τα πράγματα θα είναι αυτά για τα οποία θα πρέπει να κοιτάξεις στην επόμενη ευκαιρία σου" σημειώνει η Lori Goler από το HR του κολοσσού. 

"Αν βρούμε την καλύτερη σου μέρα, μπορούμε να την αποδομήσουμε και να βρούμε πραγματικά τι σε οδηγεί και ποιο είναι το κίνητρο σου. Είτε είναι συναντήσεις με πελάτες, ήταν coding, θα είναι διαφορετικό για τον καθένα" προσθέτει η Miranda Kalinowksi επικεφαλής σε όλο τον κόσμο στο HR. 

Εσύ... δοκίμασε το. Αν μη τι άλλο, θα καταλάβεις τι θες πραγματικά. Ακόμα και αν δε στο δώσει αυτή η δουλειά που μπορεί να έχεις ανάγκη για χρηματικούς λόγους, είναι σημαντικό να ξέρεις τους στόχους σου. 

Διαβάστε επίσης

SINGLES

11 ενδείξεις ότι υπερασπίζεστε τον εαυτό σας και δεν ανέχεστε τις αηδίες των άλλων

Δεν συμβιβάζεστε με τίποτα λιγότερο απ’ αυτό που είναι επιλογή σας

SINGLES

16 σημάδια ότι αναζητάτε την ευτυχία σε όλα τα λανθασμένα μέρη

Πώς να σταματήσετε να ψάχνετε την ευτυχία εκεί που δεν θα την βρείτε

SINGLES

Πώς να καταλάβεις αν σε θέλει από τα μηνύματά του

Αποκωδικοποιώντας τη γραπτή σας επικοινωνία

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 27 Απριλίου

Προσπεράστε με άνεση ό,τι δεν σας πάει καλά

VIRAL

Η Taylor Swift παρουσιάζει το video της για το “Fortnight”, στο οποίο συνεργάζεται με τον Post Malone

Ethan Hawke και Josh Charles συμπρωταγωνιστούν μαζί με τους Swift και Malone στο πρώτο μουσικό video του Tortured Poets Department