Ξέρεις κάτι; Δεν είσαι η super woman  - AllYou.gr

Search

Ξέρεις κάτι; Δεν είσαι η super woman 

Το σύνδρομο που βασανίζει τις γυναίκες είναι εδώ.

> ΕΓΩ ::
15 Οκτωβρίου 2018
Συντάκτης : Αλεξάνδρα Παπαδάκη

Αν είχαμε ονομάσει εδώ στην Ελλάδα αυτό το σύνδρομο θα το λέγαμε σίγουρα σύνδρομο Μαίρη Παναγιωταρά. Ξέρεις, μια εργαζόμενη γυναίκα, μια καλή νοικοκυρά (από το γνωστό τραγούδι).

Και για να εξηγηθώ. Πόσα να προλάβουμε πια εμείς οι εργαζόμενες μάνες; Να είμαστε καλές μητέρες, σύζυγοι, επαγγελματίες, να φροντίσουμε το σπίτι, να δούμε και κανέναν φίλο, να περιποιηθούμε και τον εαυτό μας. Φτάνουν οι ώρες;

Σίγουρα όχι. Νομίζουμε όμως ότι μπορούμε να αντέξουμε τα πάντα. Να θυσιάσουμε από δω, να συμβιβαστούμε από κει, να τρέξουμε ακόμα περισσότερο, γιατί αντέχουμε.

Μέχρι που μια μέρα πέφτουμε κάτω από υπερκόπωση. Έρχεται το ίδιο μας το σώμα να χτυπήσει το καμπανάκι και να πει: Δεν αντέχω άλλο. Ινάφ!

Και σνιφ. Οι περισσότερες από εμάς το ζουν έτσι ακριβώς. Αλλά η αλήθεια είναι πως της μάνας ο ζυγός δεν μπορεί να υπομένει τα πάντα. 

Εάν νιώθεις κι εσύ ότι είσαι η super woman, χωρίς την ηλίθια κάπα και το κολάν, θα σου πω μια αλήθεια: Δεν είσαι. Η ζωή δεν είναι κόμικ. 

Για αυτό, βάλε προτεραιότητες, ζήτα βοήθεια, μην είσαι τελειομανής, μην μοιράζεσαι παντού και σε όλους, και πάνω απ’ όλα φρόντιζε τον εαυτό σου. Έτσι κι αλλιώς, το ξέρεις, χωρίς εσένα τίποτα δεν θα λειτουργεί το ίδιο.  Ακολούθησε το allyou στο Instagram!