3 βήματα για να συγχωρέσεις τον εαυτό σου και να αγαπήσεις τα λάθη σου! - AllYou.gr

Search

3 βήματα για να συγχωρέσεις τον εαυτό σου και να αγαπήσεις τα λάθη σου!

Κανείς δεν είναι τέλειος.

> ΕΓΩ ::
09 Δεκεμβρίου 2014

Όλοι έχουμε μια πλευρά του εαυτού μας περισσότερο "σκοτεινή", που έχει πληγώσει εμάς και τους γύρω μας. Είναι η πτυχή που θέλουμε να κρύψουμε τόσο από τον ίδιο μας τον εαυτό, όσο και από τον κόσμο ολόκληρο. Αυτό όμως έχει και ένα μεγάλο θετικό: Σου δίνει τη δυνατότητα να δουλέψεις με τα συναισθήματα ενοχής και να αποκτήσεις το δικό σου οδηγό αυτοσυγχώρεσης και εκτίμησης, ώστε να αγαπήσεις τον εαυτό σου και τα λάθη σου

Ακολούθησε τα παρακάτω 3 βήματα και ξεκίνα την προσωπική σου... θεραπεία.

Βήμα 1ο: Αποδοχή

Είναι πολύ σημαντικό να κατανοήσεις πως τα λάθη ανήκουν στη φύση του ανθρώπου. Κανείς από εμάς δεν συμπεριφέρεται πάντοτε με τον πιο τέλειο τρόπο. Οι προσωπικές μας σχέσεις δομούνται σε αρχές και ηθικούς κανόνες, αλλά πολλές φορές πέφτουμε θύματα της αδυναμίας μας να τους τηρήσουμε. Η αποδοχή όμως είναι το παν, διότι ο χρόνος δε γυρίζει πίσω και το μόνο που κερδίζει κανείς από ένα λάθος είναι η μάθηση. Ζώντας με τις συνέπειες των λαθών μας, πορευόμαστε με ισχυρότερη άμυνα.

Βήμα 2ο: Κατανόησε πώς δεν είσαι εσύ το λάθος

Συνήθως ακούς τη φωνή της ντροπής, το υποσυνείδητό σου να σου υπενθυμίζει το λάθος σου και τον ανάξιο, κακό και απάνθρωπο χαρακτήρα σου. Αν αισθάνεσαι ότι μετά το σφάλμα σου είσαι ανεπιθύμητη στον υπόλοιπο κόσμο, προσπάθησε να διαχειριστείς ακόμα και αυτή την κατάσταση της μη αποδοχής. Να θυμάσαι πώς το λάθος σου δε σε καταδικάζει.

Βήμα 3ο: Νιώσε το κι έπειτα... συγχώρεσε το

Αντιμετώπισε πρόσωπο με πρόσωπο το αίσθημα ντροπής. Δείξε λίγη συμπόνια στον εαυτό σου και προστάτευσε τον, ενώ, παράλληλα δημιούργησε μια σχέση "φιλίας" με ότι σε ντροπιάζει. Τι εννοώ; Πλέον έχεις αποδεχτεί το λάθος σου, άρα είναι καιρός να ρίξεις τη μάσκα της τελειότητας και να πατήσεις στα πόδια σου, ακόμα και με αυτόν τον ευάλωτο σε σφάλματα χαρακτήρα. Ζήσε με τις ατέλειες και τα λάθη σου. Με το πέρασμα του χρόνου θα διαπιστώσεις πως έχεις αποκτήσει την ικανότητα να δέχεσαι, σχεδόν να καλωσορίζεις, συμπονετικά τα λάθη σου, τις κακές σου πράξεις και απόψεις σου, με αποτέλεσμα να μαθαίνεις μέσα από αυτά και να μην επαναλαμβάνεσαι. 

Hot αυτή τη στιγμή!

INTERVIEW

Χάρις Αλεξίου: «Το συναίσθημα φυλακίζουμε μέσα μας, όχι τα γεγονότα»

Η δική μας, η μοναδική Χαρούλα. Των τραγουδιών, του έρωτα, της αγάπης, του γλεντιού, της συγκίνησης, της καρδιάς μας, της ζωής μας. Η Χάρις Αλεξίου στο allyou.
BEAUTY TIPS

3+1 τρικ για να κάνεις το δέρμα σου να φαίνεται ξεκούραστο

Mάθε τι πρέπει να κάνεις εκείνες τις ημέρες που η επιδερμίδα χρειάζεται έξτρα προσοχή!
ΣΧΕΣΕΙΣ

3 λόγοι που οι άντρες οδηγούνται στην απιστία

Τα πιθανά σενάρια πίσω από την απόφαση του να κοιτάξει άλλη ενώ είσαστε μαζί.
ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Ένας πολύ καλός λόγος να παραγγέλνεις συχνότερα sushi

Αν έψαχνες δικαιολογίες τις έχεις με τη σφραγίδα της επιστήμης.
ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Η έρευνα που πρέπει οπωσδήποτε να έχει υπόψη κάθε τεμπέλα

Οι επιστήμονες έρχονται να δικαιώσουν τους… φυγόπονους και να μιλήσουν με στοιχεία για το δικαίωμα στην τεμπελιά.
STAR STYLE

Οι εμφανίσεις της Michelle Obama που δε γίνεται να ξεχάσουμε

Ενώ η αντίστροφη μέτρηση μέχρι την εκλογή του επόμενου Προέδρου της Αμερικής έχει ξεκινήσει, εμείς κάνουμε μια αναδρομή στις εμφανίσεις της πιο αγαπημένης Πρώτης Κυρίας!