Skip to main content

SINGLES

3 βήματα για να συγχωρέσεις τον εαυτό σου και να αγαπήσεις τα λάθη σου!

Κανείς δεν είναι τέλειος.



Όλοι έχουμε μια πλευρά του εαυτού μας περισσότερο "σκοτεινή", που έχει πληγώσει εμάς και τους γύρω μας. Είναι η πτυχή που θέλουμε να κρύψουμε τόσο από τον ίδιο μας τον εαυτό, όσο και από τον κόσμο ολόκληρο. Αυτό όμως έχει και ένα μεγάλο θετικό: Σου δίνει τη δυνατότητα να δουλέψεις με τα συναισθήματα ενοχής και να αποκτήσεις το δικό σου οδηγό αυτοσυγχώρεσης και εκτίμησης, ώστε να αγαπήσεις τον εαυτό σου και τα λάθη σου

Ακολούθησε τα παρακάτω 3 βήματα και ξεκίνα την προσωπική σου... θεραπεία.

Βήμα 1ο: Αποδοχή

Είναι πολύ σημαντικό να κατανοήσεις πως τα λάθη ανήκουν στη φύση του ανθρώπου. Κανείς από εμάς δεν συμπεριφέρεται πάντοτε με τον πιο τέλειο τρόπο. Οι προσωπικές μας σχέσεις δομούνται σε αρχές και ηθικούς κανόνες, αλλά πολλές φορές πέφτουμε θύματα της αδυναμίας μας να τους τηρήσουμε. Η αποδοχή όμως είναι το παν, διότι ο χρόνος δε γυρίζει πίσω και το μόνο που κερδίζει κανείς από ένα λάθος είναι η μάθηση. Ζώντας με τις συνέπειες των λαθών μας, πορευόμαστε με ισχυρότερη άμυνα.

Βήμα 2ο: Κατανόησε πώς δεν είσαι εσύ το λάθος

Συνήθως ακούς τη φωνή της ντροπής, το υποσυνείδητό σου να σου υπενθυμίζει το λάθος σου και τον ανάξιο, κακό και απάνθρωπο χαρακτήρα σου. Αν αισθάνεσαι ότι μετά το σφάλμα σου είσαι ανεπιθύμητη στον υπόλοιπο κόσμο, προσπάθησε να διαχειριστείς ακόμα και αυτή την κατάσταση της μη αποδοχής. Να θυμάσαι πώς το λάθος σου δε σε καταδικάζει.

Βήμα 3ο: Νιώσε το κι έπειτα... συγχώρεσε το

Αντιμετώπισε πρόσωπο με πρόσωπο το αίσθημα ντροπής. Δείξε λίγη συμπόνια στον εαυτό σου και προστάτευσε τον, ενώ, παράλληλα δημιούργησε μια σχέση "φιλίας" με ότι σε ντροπιάζει. Τι εννοώ; Πλέον έχεις αποδεχτεί το λάθος σου, άρα είναι καιρός να ρίξεις τη μάσκα της τελειότητας και να πατήσεις στα πόδια σου, ακόμα και με αυτόν τον ευάλωτο σε σφάλματα χαρακτήρα. Ζήσε με τις ατέλειες και τα λάθη σου. Με το πέρασμα του χρόνου θα διαπιστώσεις πως έχεις αποκτήσει την ικανότητα να δέχεσαι, σχεδόν να καλωσορίζεις, συμπονετικά τα λάθη σου, τις κακές σου πράξεις και απόψεις σου, με αποτέλεσμα να μαθαίνεις μέσα από αυτά και να μην επαναλαμβάνεσαι. 

Διαβάστε επίσης

SINGLES

11 ενδείξεις ότι υπερασπίζεστε τον εαυτό σας και δεν ανέχεστε τις αηδίες των άλλων

Δεν συμβιβάζεστε με τίποτα λιγότερο απ’ αυτό που είναι επιλογή σας

SINGLES

16 σημάδια ότι αναζητάτε την ευτυχία σε όλα τα λανθασμένα μέρη

Πώς να σταματήσετε να ψάχνετε την ευτυχία εκεί που δεν θα την βρείτε

SINGLES

Πώς να καταλάβεις αν σε θέλει από τα μηνύματά του

Αποκωδικοποιώντας τη γραπτή σας επικοινωνία

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 27 Απριλίου

Προσπεράστε με άνεση ό,τι δεν σας πάει καλά

VIRAL

Η Taylor Swift παρουσιάζει το video της για το “Fortnight”, στο οποίο συνεργάζεται με τον Post Malone

Ethan Hawke και Josh Charles συμπρωταγωνιστούν μαζί με τους Swift και Malone στο πρώτο μουσικό video του Tortured Poets Department