Κολλημένη με τις τηλεοπτικές σειρές; Διάβασε τι λένε οι επιστήμονες! - AllYou.gr

Search

Κολλημένη με τις τηλεοπτικές σειρές; Διάβασε τι λένε οι επιστήμονες!

Οι κίνδυνοι του binge watching.

> ΕΓΩ ::
02 Φεβρουαρίου 2015

Μόλις ανακάλυψες το Girls/House of Cards/Breaking Bad/Orange is the New Black, έχεις γίνει ένα με τον καναπέ και καταβροχθίζεις το ένα επεισόδιο μετά το άλλο; Δεν είσαι η μόνη. Όμως μια ομάδα ειδικών σε προειδοποιούν ότι το πάθος σου για μια τηλεοπτική σειρά μπορεί να μην είναι τόσο αθώο όσο νομίζεις.

Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Τέξας αφού παρακολούθησαν τη συμπεριφορά 319 ατόμων 18-29 ετών διαπίστωσαν ότι όσο πιο μοναχικός και θλιμμένος είναι κάποιος, τόσο πιθανότερο είναι να κολλάει με τηλεοπτικές σειρές. "Παρόλο που ορισμένοι υποστηρίζουν ότι το binge-watching [όπως ονομάζεται η συνήθεια κάποιου να παρακολουθεί πολλά επεισόδια το ένα μετά το άλλο] είναι ακίνδυνο, τα ευρήματά μας δείχνουν ότι πρέπει να πάψει να αντιμετωπίζεται έτσι", δήλωσαν. "Η σωματική κόπωση και προβλήματα όπως η παχυσαρκία και άλλες διαταραχές υγείας συνδέονται με το binge-watching, το οποίο συνιστά λόγο ανησυχίας. Όταν το binge-watching γίνεται ανεξέλεγκτο, οι θεατές μπορεί να αρχίσουν να παραμελούν την εργασία και τις προσωπικές σχέσεις τους". 

Σίγουρα οποιαδήποτε μανία θα μπορούσε να κρύβει κάποια παθολογική κατάσταση. Φαντάσου όμως τον εαυτό σου ένα βροχερό χειμωνιάτικο βράδυ, στον καναπέ, κουρασμένη μετά τη δουλειά. Δεν είναι ό,τι πιο απολαυστικό, τουλάχιστον κάτω από αυτές τις συνθήκες, να αράξεις και να παρακολουθήσεις τις έρευνες του Μάθιου Μακόναχι στο True Detective; Και, σοβαρά τώρα, όλες αυτές οι σειρές είναι τόσο καλοφτιαγμένες και συναρπαστικές, που κανένας δεν μπορεί να παρακολουθήσει μόνο ένα επεισόδιο τη φορά. Ακολούθησε το allyou στο Instagram!