Skip to main content

SINGLES

If I was a rich girl: 10 μύθοι για τις γυναίκες και τα χρήματα

Τα κορίτσια ξέρουν από χρήμα...



Υπάρχει ακόμη και στις μέρες μας το - όχι και τόσο κολακευτικό - στερεότυπο που θέλει τις γυναίκες να μην τα πηγαίνουν καλά με τα χρήματα. Η αντίληψη όμως του ότι επειδή είσαι γυναίκα σημαίνει αυτόματα ότι δεν έχεις ιδέα για το πώς να διαχειριστείς τα οικονομικά σου έχει αρχίσει να αμφισβητείται όλο και περισσότερο από τα στατιστικά και τις μελέτες. Ορίστε η απόδειξη...

1. Οι γυναίκες βγάζουν λιγότερα χρήματα από τους άντρες: Πολλές γυναίκες κερδίζουν λιγότερα χρήματα από τους άντρες κάνοντας ακριβώς την ίδια δουλειά και αυτό είναι εκνευριστικό. Ωστόσο, μια έρευνα διαπίστωσε ότι οι γυναίκες ηλικίας 22 έως 30 βγάζουν περισσότερα χρήματα από τους άντρες της ίδιας ηλικιακής ομάδας σε μεγάλες μητροπολιτικές περιοχές. Το μόνο θέμα όμως είναι ότι αυτές οι γυναίκες είναι single και δεν έχουν παιδιά. Δυστυχώς, δεν ισχύει το ίδιο για τις μητέρες, αφού όταν μία γυναίκα αποφασίζει να κάνει οικογένεια, καλείται να βρει τη δύσκολη ισορροπία ανάμεσα σε παιδιά και καριέρα.

2. Οι γυναίκες δεν έχουν συναίσθηση του χρήματος: Μπορεί η εικόνα μίας γυναίκας που δεν μπορεί να διαχειριστεί το καρνέ με τις επιταγές της να είναι καλή για μία ταινία όπως το Sex and the City, αλλά η πραγματικότητα είναι διαφορετική. Πολλές είναι οι γυναίκες που χειρίζονται πολύ καλύτερα τα οικονομικά τους από τους άντρες.

3. Οι γυναίκες έχουν λιγότερες πιθανότητες να αποκτήσουν σπίτι μόνες τους: Μπορεί το αμερικάνικο όνειρο να απαρτιζόταν από ένα χαρούμενο ζευγάρι που αγόραζε ένα μεγάλο σπίτι με αυλή για να παίζουν τα παιδιά και ο σκύλος, αλλά μία έρευνα που έγινε το 2013 έδειξε ότι το ποσοστό των γυναικών που αγοράζουν σπίτι μόνες τους στην Αμερική είναι διπλάσιο από αυτό των αντρών.

4. Οι γυναίκες δεν είναι τόσο υπεύθυνες με τα φορολογικά τους όσο οι άντρες: Σύμφωνα με μια μελέτη που κυκλοφόρησε από την Αμερικανική Ένωση του Πανεπιστημίου Γυναικών, οι γυναίκες έχουν λιγότερο συνολικό χρέος από ότι οι άντρες, οι οποίοι είναι πιο πιθανό να πληρώσουν με καθυστέρηση σε σχέση με τις γυναίκες.

5. Οι γυναίκες φοβούνται να είναι τα αφεντικά: Παρά το γεγονός ότι ο τομέας των επιχειρήσεων συνεχίζει να θεωρείται ένας ανδροκρατούμενος χώρος, στην πραγματικότητα οι γυναίκες ξεκινούν περισσότερες επιχειρήσεις από ότι οι άντρες. Σύμφωνα με το Forbes, οι γυναίκες επιχειρηματίες αναμένεται να δημιουργήσουν περισσότερες από τις μισές από τις 9.72 θέσεις εργασίας από τώρα κι έως το 2018.

6. Οι γυναίκες είναι λιγότερο φιλόδοξες από τους άντρες: Σύμφωνα με αμερικανικά απογραφικά στοιχεία του 2011, οι γυναίκες ξεπέρασαν επίσημα τους άντρες στην απόκτηση πτυχίου. Σήμερα, οι γυναίκες καταλαμβάνουν πάνω από το μισό των τάξεων σε μεγάλες Σχολές Νομικής και το 2003 οι γυναίκες υποψήφιες ξεπέρασαν για πρώτη φορά τους άντρες στην Ιατρική Σχολή.

7. Οι γυναίκες είναι «κακές» στα μαθηματικά: Όπως αποδείχτηκε σε μία μελέτη από το University of Wisconsin, τα κορίτσια δεν τα πάνε καλά στα μαθηματικά, επειδή θεωρούν ότι τα αγόρια είναι καλύτερα σε αυτόν τον τομέα. Αυτό αναφέρεται σαν «στερεότυπη απειλή», αφού τα κορίτσια αναγκάζονται να δεχτούν ότι τα μαθηματικά δεν είναι το φόρτε τους, κουβαλώντας το στην υπόλοιπη ζωή τους.

8. Οι γυναίκες δεν είναι επικεφαλής σε νοικοκυριά. Σύμφωνα με μία έρευνα, το 53% από περίπου 1,400 γυναίκες που πήραν μέρος, έχει αναλάβει τα οικονομικά του νοικοκυριού. Το ένα τέταρτο από αυτές τις γυναίκες, ήταν παντρεμένες και κέρδιζαν περισσότερα χρήματα από τους συζύγους τους.

9. Οι γυναίκες ψωνίζουν περισσότερο από τους άντρες.Το CNBC ανέφερε ότι ο ρυθμός αύξησης των online αγορών από άντρες έχει ξεπεράσει τις γυναίκες από 20 έως 30% ανά συναλλαγή. Εν τω μεταξύ, μια ανάλυση του 2011 από το Παγκόσμιο Πρόγραμμα Internet διαπίστωσε ότι στην Αυστραλία, οι άντρες ξόδεψαν 46% περισσότερο από ότι οι γυναίκες σε αγορές μέσω διαδικτύου.

10. Οι γυναίκες δεν ξέρουν από επενδύσεις. Έρευνες έχουν δείξει ότι οι γυναίκες είναι τόσο καλές στις επενδύσεις που ενέπνευσαν τη δημιουργία ενός ολόκληρου βιβλίου: Warren Buffett Invests Like a Girl: And Why You Should, Too. Οι άντρες τείνουν να είναι πιο ανταγωνιστικοί και σίγουροι για τον εαυτό τους, χαρακτηριστικά που δεν βλέπεις συχνά σε γυναικείες συμπεριφορές, με αποτέλεσμα να ξεπερνούν τους άντρες.

Διαβάστε επίσης

SINGLES

11 ενδείξεις ότι υπερασπίζεστε τον εαυτό σας και δεν ανέχεστε τις αηδίες των άλλων

Δεν συμβιβάζεστε με τίποτα λιγότερο απ’ αυτό που είναι επιλογή σας

SINGLES

16 σημάδια ότι αναζητάτε την ευτυχία σε όλα τα λανθασμένα μέρη

Πώς να σταματήσετε να ψάχνετε την ευτυχία εκεί που δεν θα την βρείτε

SINGLES

Πώς να καταλάβεις αν σε θέλει από τα μηνύματά του

Αποκωδικοποιώντας τη γραπτή σας επικοινωνία

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 27 Απριλίου

Προσπεράστε με άνεση ό,τι δεν σας πάει καλά

VIRAL

Η Taylor Swift παρουσιάζει το video της για το “Fortnight”, στο οποίο συνεργάζεται με τον Post Malone

Ethan Hawke και Josh Charles συμπρωταγωνιστούν μαζί με τους Swift και Malone στο πρώτο μουσικό video του Tortured Poets Department