Φίλοι ή ζευγάρι; 4 τρόποι για να καταλάβεις ότι τελικά δεν τον βλέπεις και τόσο... φιλικά - AllYou.gr

Search

Φίλοι ή ζευγάρι; 4 τρόποι για να καταλάβεις ότι τελικά δεν τον βλέπεις και τόσο... φιλικά

Σκέψου πριν αλλάξεις "στρατόπεδο"...

> ΕΓΩ ::
26 Μαρτίου 2015

Ώρες ατελείωτων συζητήσεων έχουν γίνει για το θέμα της φιλίας ανάμεσα σε γυναίκες και άνδρες. Και μία ξεκάθαρη απάντηση ίσως δεν υπάρχει. Ή ίσως δεν ισχύει κάποιος ιδιαίτερος κανόνας. Με κάποιους άνδρες φίλους σου μπορεί να νιώθεις μόνο φίλη, ενώ με κάποιους άλλους μπορεί η κατάσταση να έχει αλλάξει στην πορεία. Όποια κι αν είναι αλήθεια, το μόνο σίγουρο είναι πως πρέπει η φύση της σχέσης σας να είναι όσο πιο ξεκάθαρη γίνεται.

Αυτοί είναι 4 τρόποι για να αποφασίσεις αν είστε φίλοι ή εραστές με τον κολλητό σου.

1. «Ζύγισε» τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα. Σκέψου καλά πριν αποφασίσεις οτιδήποτε. Σε καμία περίπτωση μην πάρεις βιαστικές αποφάσεις, γιατί, η αλήθεια είναι πως, ό,τι επιλέξεις θα καθορίσει πολλές καταστάσεις. Καλό θα είναι να φτιάξεις μία λίστα με τα θετικά και τα αρνητικά, ώστε να ανακαλύψεις τι πραγματικά θέλεις.  

2. Δοκιμάστε να είστε εραστές για ένα διάστημα. Σε αυτή την περίπτωση η φράση “μία δοκιμή θα σας πει”, ταιριάζει γάντι. Μιλήστε ανοιχτά με τον κολλητό σου και σκεφτείτε το ενδεχόμενο να το δοκιμάσετε. Το σίγουρο είναι πως, αν δεν σας ταιριάζει, θα το καταλάβετε άμεσα και μετά από χρόνια θα το θυμάστε και θα γελάτε.

3. Αναλύστε τα συναισθήματά σας. Πρέπει να ανακαλύψετε αν αισθάνεστε το ίδιο. Εκείνος σε βλέπει σαν φίλη κι εσύ τον βλέπεις ερωτικά ή το αντίστροφο; Ό,τι κι αν ισχύει, καλό θα είναι να το αναλύσεις, τόσο εσύ όσο κι εκείνος.

4. Ώρα να κάνετε μία μεγάλη και ειλικρινή συζήτηση. Πρέπει να το πάρετε απόφαση και να βρεθείτε να συζητήσετε. Είναι πολύ σημαντικό να εκφράσει ο καθένας τα συναισθήματά του και να φανερώσει στον άλλο όλα όσα έχει στο μυαλό του για τη μεταξύ σας σχέση. Σου φαίνεται αρκετά δύσκολο, αλλά αν το καλοσκεφτείς θα δεις πως είναι πολύ πιο απλό. Απέναντί σου έχεις έναν άνθρωπο που σε ξέρει καλά, σε αγαπάει και -πάνω απ’ όλα- θέλει να είστε καλά.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!