Skip to main content

SINGLES

«Ταμπέλες» και δεδομένα που δεν πρέπει ποτέ να αφήσετε να σας καθορίζουν

Το ποιος είστε δεν έχει να κάνει με νούμερα, ιδιότητες ή επιτεύγματα



Η ζωή σας ρίχνει πολλά πράγματα – αναποδιές, απόψεις, προσδοκίες. Μπορεί να νιώθετε ότι όλοι και όλα προσπαθούν να σου πουν ποιος πρέπει να είστε, αλλά κάνουν λάθος! Η ταυτότητά σας δεν βασίζεται στη δουλειά σας, στο σώμα σας ή στο τι σκέφτονται τυχαίοι άνθρωποι. Ήρθε η ώρα να απεγκλωβιστείτε από αυτές τις ταμπέλες και να ορίσετε τον εαυτό σας με τους δικούς σας όρους. Εδώ είναι μερικά πράγματα που ΠΟΤΕ δεν πρέπει να αφήσετε να σας καθορίζουν, σε καμία περίπτωση.

Ο τίτλος εργασίας σας

Είναι αυτό που κάνεις, όχι αυτό που είσαι. Η δουλειά σας μπορεί να αλλάξει – η αξία σας ως άτομο δεν θα αλλάξει. Μη συνδέετε την αυτοεκτίμησή σας με έναν ρόλο ή με ένα μισθό. Τα πάθη, οι σχέσεις σας και το πώς κάνετε τους άλλους να νιώθουν είναι πολύ πιο σημαντικά από τη θέση σας σε μια επαγγελματική κάρτα. Η καριέρα σας είναι μια πτυχή της ζωής σας, όχι ολόκληρη.

Μια αποτυχημένη σχέση

Η απογοήτευση μιας αποτυχημένης σχέσης είναι μεγάλη, αλλά δεν σημαίνει ότι δεν είστε αξιαγάπητοι. Οι σχέσεις τελειώνουν για πολλούς λόγους, και κάποιες απλώς δεν είναι γραφτό να γίνουν. Μην αφήνετε ένα κακό τέλος να σας πείσει ότι κάτι δεν πάει καλά με εσάς. Μάθετε από την εμπειρία, θεραπεύστε τις πληγές σας και βγείτε εκεί έξω για την επόμενη μεγάλη αγάπη σας. Αξίζετε αγάπη και το κατάλληλο άτομο θα δει τα πάντα εκπληκτικά πάνω σας.

Το σώμα σας

Η κοινωνία μας βομβαρδίζει με ακατόρθωτα πρότυπα ομορφιάς. Μην τσιμπάτε! Το σώμα σας είναι καταπληκτικό για αυτά που μπορεί να ΚΑΝΕΙ – να κινείται, να χορεύει, να αγκαλιάζει, να βιώνει τον κόσμο. Αγαπήστε τον εαυτό σας σε οποιοδήποτε μέγεθος και απορρίψτε την ιδέα ότι η αξία σας είναι συνδεδεμένη με έναν αριθμό στη ζυγαριά. Το σώμα σας είναι ένα ισχυρό εργαλείο για να ζήσετε τη ζωή στο έπακρο – να το αντιμετωπίζετε με αγάπη και σεβασμό.

Το «μου αρέσει» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ο φιλτραρισμένος, επιμελημένος κόσμος στο διαδίκτυο δεν είναι η πραγματική ζωή. Μη βασίζετε την αυτοεκτίμησή σας στο πόσα άτομα αγγίζουν δύο φορές τις φωτογραφίες σας. Εστιάστε στη δημιουργία γνήσιων συνδέσεων, στην επιδίωξη των παθών σας και στη θετική επίδραση στον κόσμο – αυτό είναι πολύ πιο ικανοποιητικό από ένα emoji καρδιάς. Μην παρασυρθείτε στο παιχνίδι σύγκρισης των social media.

Ένας αριθμός – Ηλικία, Μισθός, Βάρος, Οτιδήποτε

Οι αριθμοί δεν λένε την ιστορία σας. Η ηλικία είναι απλώς ένα μέτρο του χρόνου, όχι οι δυνατότητές σας. Οι μισθοί μπορεί να κυμαίνονται και το βάρος αλλάζει φυσικά κατά τη διάρκεια της ζωής. Εστιάστε στην ανάπτυξη, στις σημαντικές εμπειρίες ζωής και στις ιδιότητες που σας κάνουν να είστε μοναδικοί. Μην αφήσετε την εμμονή της κοινωνίας με αυθαίρετους αριθμούς να σας κρατήσει πίσω.

Η κρίση των άλλων

Είναι αδύνατο να τους ευχαριστήσετε όλους, οπότε γιατί να προσπαθήσετε εξαρχής; Οι κρίσεις τους, ειδικά από ανθρώπους που δεν σας γνωρίζουν πραγματικά, δεν έχουν σημασία. Συντονιστείτε στη δική σας διαίσθηση και ζήστε τη ζωή σύμφωνα με τις αξίες σας. Δεν θα καταλάβουν όλοι την πορεία σας, και αυτό είναι εντάξει. Εμπιστευτείτε την εσωτερική σας πυξίδα και μη σπαταλάτε ενέργεια προσπαθώντας να κερδίσετε την έγκριση εκείνων που δεν σκέφτονται το καλύτερό σας συμφέρον.

Τα λάθη σας στο παρελθόν

Όλοι κάνουμε λάθη μερικές φορές! Τα λάθη είναι πώς μαθαίνουμε και μεγαλώνουμε. Μην αφήσετε την ντροπή ή τη λύπη να σας κρατήσει πίσω. Συγχωρήστε τον εαυτό σας, επανορθώστε όπου μπορείτε και επικεντρωθείτε στο άτομο που γίνεστε, όχι στα παραπατήματα στην πορεία. Το παρελθόν σας δεν σας καθορίζει εκτός κι αν επιλέξετε να το αφήσετε.

Το οικογενειακό σας ιστορικό

Δεν μπορείτε να επιλέξετε την οικογένειά σας, αλλά επιλέγετε τον δικό σας δρόμο. Η ανατροφή σας σας επηρεάζει, αλλά δεν καθορίζει το μέλλον σας. Είτε προέρχεστε από προνόμια είτε από δυσκολίες, είναι πραγματικά σημαντικές οι πράξεις σας, οι επιλογές και το άτομο που προσπαθείτε να είστε. Μην περιορίζεστε από το πού προέρχεστε, εστιάστε στο πού είστε αποφασισμένοι να πάτε.

Μια διάγνωση – σωματική ή ψυχική

Μια ασθένεια ή μια διάγνωση είναι μέρος της εμπειρίας σας, αλλά δεν καθορίζει ολόκληρη την ταυτότητά σας. Είστε ακόμα ένας πολύπλοκος άνθρωπος με ελπίδες, όνειρα και ταλέντα που ξεπερνούν πολύ κάθε ιατρική ετικέτα. Μην αφήνετε ποτέ μια διάγνωση να περιορίζει τις δυνατότητές σας ή το πώς βλέπετε τον εαυτό σας. Η δύναμη και η ανθεκτικότητά σας στην αντιμετώπιση οποιασδήποτε πρόκλησης είναι αναπόσπαστο μέρος αυτού που είστε.

Μια κακή μέρα (ή ακόμα και μια κακή περίοδο)

Όλοι έχουν εκείνες τις μέρες που όλα φαίνονται να πάνε στραβά. Είναι εντάξει να αισθάνεστε χάλια μερικές φορές, αλλά μην αφήνετε μια φάση να καθορίσει ολόκληρη την προοπτική σας. Θυμηθείτε, οι κακές στιγμές είναι προσωρινές – έχετε τη δύναμη και την ανθεκτικότητα να ανακάμψετε. Αύριο είναι μια καινούργια μέρα, και είναι δικό σας για να γίνετε καλύτεροι.

Η απόρριψη

Είτε πρόκειται για δουλειά, σχέση ή δημιουργική προσπάθεια, η απόρριψη είναι ένα φυσιολογικό μέρος της ζωής. Τσούζει εκείνη τη στιγμή, αλλά δεν σημαίνει ότι είστε αποτυχημένοι. Δείτε την απόρριψη ως ανακατεύθυνση – μερικές φορές μια κλειστή πόρτα σας οδηγεί σε κάτι ακόμα καλύτερο. Μην αφήσετε το «όχι» να σας αποτρέψει από το να επιδιώξετε αυτό που θέλετε στη ζωή.

Το να είστε διαφορετικοί

Γιορτάστε αυτό που σας κάνει μοναδικούς! Μην προσπαθείτε να στριμώξετε τον εαυτό σας σε ένα καλούπι για να χωρέσετε. Οι ιδιορρυθμίες, τα πάθη και οι ατομικές σας προοπτικές είναι αυτά που σας κάνουν ξεχωριστούς. Αγκαλιάστε το παράξενο μέσα σας. Ο κόσμος χρειάζεται περισσότερους ανθρώπους που τολμούν να είναι διαφορετικοί. Σταθείτε ψηλά στη μοναδικότητά σας, είναι ένα από τα μεγαλύτερα δυνατά σας σημεία.

Ο τραπεζικός σας λογαριασμός

Τα χρήματα έρχονται και φεύγουν, αλλά η ακεραιότητα, η ευγένεια και ο χαρακτήρας σας είναι ανεκτίμητα. Μην αφήνετε τα υλικά αγαθά ή την οικονομική κατάσταση να υπαγορεύουν την αξία σας ως άτομο. Εστιάστε στην οικοδόμηση ουσιαστικών σχέσεων, εμπλουτίζοντας εμπειρίες, και να έχετε θετικό αντίκτυπο στον κόσμο. Ο πραγματικός πλούτος βρίσκεται στη διαφορά που κάνετε, όχι σε ένα ποσό σε ευρώ.

Η επιτυχία κάποιου άλλου

Η σύγκριση είναι ο κλέφτης της χαράς. Είναι δύσκολο να μη συγκρίνετε τον εαυτό σας με άλλους, αλλά το ταξίδι σας είναι μοναδικό. Γιορτάστε τις νίκες τους ΚΑΙ τις δικές σας. Αντί να βλέπετε την επιτυχία κάποιου άλλου ως απειλή, αφήστε την να σας εμπνεύσει να κυνηγήσετε τους δικούς σας στόχους και τα όνειρα. Υπάρχει χώρος για να λάμψουν όλοι.

Φόβος

Ο φόβος προσπαθεί να μας κρατήσει πίσω, αλλά μην τον αφήσετε να σας κρατήσει παγιδευμένους. Είναι εντάξει να νιώθετε φόβο, αλλά δεν είναι εντάξει να το αφήνετε να παίρνει τις αποφάσεις για εσάς. Αγκαλιάστε την ακατάστατη, τρομακτική, συναρπαστική περιπέτεια της ζωής! Τα καλύτερα πράγματα συχνά συμβαίνουν ακριβώς έξω από τη ζώνη άνεσής σας. Μην αφήσετε τον φόβο να σας κλέψει εκπληκτικές εμπειρίες και την ευκαιρία να αναπτυχθείτε.

Διαβάστε επίσης

SINGLES

11 ενδείξεις ότι υπερασπίζεστε τον εαυτό σας και δεν ανέχεστε τις αηδίες των άλλων

Δεν συμβιβάζεστε με τίποτα λιγότερο απ’ αυτό που είναι επιλογή σας

SINGLES

16 σημάδια ότι αναζητάτε την ευτυχία σε όλα τα λανθασμένα μέρη

Πώς να σταματήσετε να ψάχνετε την ευτυχία εκεί που δεν θα την βρείτε

SINGLES

Πώς να καταλάβεις αν σε θέλει από τα μηνύματά του

Αποκωδικοποιώντας τη γραπτή σας επικοινωνία

Προτεινόμενα

CELEBS

Μαρίνα Σάττι: Ξέσπασε σε λυγμούς στην εκπομπή Στούντιο 4

Όταν αναφέρθηκε στον θάνατο του πατέρα της

BEAUTY TIPS

Το καλύτερο tip ομορφιάς για να προλάβεις τις ρυτίδες

Βάζοντας αυτό το βήμα περιποίησης στην καθημερινότητα σου, έχεις αντιγηραντικά αποτελέσματα στην επιδερμίδα σου