Skip to main content

SINGLES

7 βασικές συμβουλές ώστε το dating να οδηγήσει σε σχέση

Το να μπεις σε μια σχέση δεν είναι θέμα τύχης. Είναι θέμα ικανότητας.



Τα ραντεβού είναι δύσκολα σε αυτήν την εποχή με τους γρήγορους ρυθμούς που υπαγορεύουν οι εφαρμογές γνωριμιών, κοινωνικών δικτύων και «μου αρέσει». Για παράδειγμα, είναι πλέον δυνατό να μιλήσετε σε ένα σωρό υποψήφια φλερτ σε μια μέρα και να απορριφθείτε ή να αγνοηθείτε από τον καθένα. Πριν από το διαδικτυακό ραντεβού, αυτή η ποσότητα απόρριψης δεν ήταν δυνατή.

Είναι εντάξει να είναι δύσκολο το ραντεβού. Οτιδήποτε σημαντικό και αξίζει να γίνει στη ζωή είναι πρόκληση. Ωστόσο, υπάρχει διαφορά μεταξύ ενός δύσκολου ταξιδιού προς ένα επιθυμητό αποτέλεσμα και ενός επίπονου ταξιδιού που δεν τελειώνει ποτέ. Εάν δεν ξέρετε πώς να έχετε ένα αποτελεσματικό ραντεβού που να οδηγεί σε μια αφοσιωμένη, υγιή σχέση, μπορεί να κολλήσετε σε ένα οδυνηρό ταξίδι επ' αόριστον. Κι αυτό είναι ένα περιττό χάσιμο του χρόνου σας.

Αν δεν θέλετε να συμβεί αυτό, πρέπει να μάθετε να βγαίνετε ραντεβού με διαφορετικό τρόπο. Ξέρεις τι λένε για το να κάνεις τα ίδια πράγματα ξανά και ξανά και να περιμένεις διαφορετικό αποτέλεσμα. Αυτό ισχύει και για τα ραντεβού και τη δημιουργία υγιών σχέσεων.

Το ραντεβού και η σύναψη σχέσης δεν είναι θέμα τύχης. Είναι θέμα ικανοτήτων. Τα παρακάτω είναι δεξιότητες γνωριμίας και σχέσης που πρέπει να αρχίσετε να εφαρμόζετε, ώστε να μπορείτε να διασφαλίσετε ότι κάνετε τη σωστή σκληρή δουλειά στο ταξίδι σας προς τη δεσμευμένη σχέση που επιθυμείτε:

Αναπτύξτε μια ισχυρή αίσθηση του εαυτού.

Μάθετε ποιος είστε, τι σας αρέσει, τι δεν σας αρέσει και ποια είναι τα όριά σας. Μάθετε πώς να επικυρώνετε και να τιμάτε τα συναισθήματα και τις ανάγκες σας. Μπορεί να πιστεύετε ότι αν είστε χαλαροί και θερμοί ή δεν έχετε πολλές ανάγκες, θα είναι πιο εύκολο να βρείτε κάποιον. Το αντίθετο ισχύει. Χωρίς ισχυρή αίσθηση του εαυτού σας, δεν μπορείτε να διακρίνετε ποιος είναι ο κατάλληλος άνθρωπος έναντι του ακατάλληλου. Σχεδόν ο καθένας θα μπορούσε να αισθάνεσαι ότι σου ταιριάζει αν δεν ξέρεις ποιος είσαι επειδή είσαι τόσο εύπλαστος. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να βγαίνεις με πολλούς ανθρώπους που δεν έχουν καλή φυσική κατάσταση. Όταν έχετε ισχυρή αίσθηση του εαυτού σας, μπορείτε να βγαίνετε ραντεβού με περισσότερη σαφήνεια, αυτοπεποίθηση και λιγότερο άγχος. Είναι πιο εύκολο να βρείτε έναν σύντροφο που συναναστρέφεται καλά μαζί σας. Και, μπορείτε να καταλάβετε από νωρίς πότε κάποιος δεν ταιριάζει, κάτι που εξαλείφει πολύ περιττό πόνο και απογοήτευση.

Να είστε αυθεντικοί.

Με άλλα λόγια, όταν αποκτήσετε ισχυρή αίσθηση του εαυτού σας, ήρθε η ώρα να δείξετε τον εαυτό σας όπως είστε από το πρώτο ραντεβού και μετά. Το ποιος είσαι και το πώς είσαι είναι ενδιαφέρον και συμπαθητικό στο κατάλληλο άτομο. Εάν κρύβεστε ότι είστε χαλαροί ή για να αποφύγετε να είστε πολύ αρνητικοί ή υπερβολικοί, δεν αφήνετε τους άλλους να σας γνωρίσουν. Οι άνθρωποι δεν μπορούν να συνδεθούν μαζί σας αν δεν τους αφήσετε να σας δουν. Όταν σταματήσεις να κρύβεις ποιος είσαι, κάποιοι δεν θα σε συμπαθούν, αλλά στο σωστό άτομο θα αρέσεις. Το κατάλληλο άτομο δεν θα έχει την ευκαιρία να δει ότι του αρέσεις αν κρύβεσαι.

Μην δείτε το ραντεβού ως την κύρια αποστολή σας.

Αν νιώθετε ότι έχετε όλα όσα θέλετε εκτός από μια σχέση ή αν είχατε σχέση θα ήσασταν ευτυχισμένοι, ίσως αυτό να είναι αλήθεια, αλλά συχνά δεν είναι. Είτε έτσι είτε αλλιώς, η προσέγγιση του ραντεβού με αυτή τη νοοτροπία καθιστά πιο δύσκολο να γνωρίσεις το σωστό άτομο. Αν νομίζετε ότι το ραντεβού είναι το μόνο πράγμα που θέλετε ή χρειάζεστε για να είστε ευτυχισμένοι, το προσεγγίζετε με πολλή απόγνωση. Αυτό το κάνει λιγότερο πιθανό να συναντήσετε το κατάλληλο άτομο. Αν είσαι ελεύθερος/η αυτή τη στιγμή και θέλεις να είσαι ευτυχισμένος τώρα (και να είναι πιο πιθανό να βρεις τον κατάλληλο άνθρωπο και να είσαι έτοιμος γι' αυτόν), βάλε ως αποστολή σου να δημιουργήσεις μια ζωή που να σε ικανοποιεί χωρίς σύντροφο (μπορεί να νομίζετε ότι είστε ήδη ευτυχισμένοι χωρίς σύντροφο, αλλά σας προσκαλώ να το αμφισβητήσετε, γιατί μπορεί να κρατάτε τον εαυτό σας κολλημένο με αυτή την πεποίθηση). Δημιούργησε μια ζωή που να έχει τόση σημασία για σένα, ώστε να μην έχεις χρόνο να βγεις ραντεβού με τρία άτομα ταυτόχρονα ή να αφιερώσεις ώρες την ημέρα σαρώνοντας ή στέλνοντας μηνύματα με έναν άγνωστο που δεν έχεις γνωρίσει ποτέ προσωπικά. Όταν είσαι ευτυχισμένος, χωρίς σύντροφο, θα γιατρέψεις τις πληγές που σε κάνουν να πιστεύεις ότι μια σχέση είναι το πιο σημαντικό πράγμα. Θα προσεγγίσετε επίσης τα ραντεβού από μια ισχυρή θέση, ώστε να είστε πιο έτοιμοι για τη σχέση που θέλετε όταν εμφανιστεί τελικά το κατάλληλο άτομο.

Να είστε ρεαλιστές, όχι αισιόδοξοι.

Εάν βλέπετε κάποιον και νιώθετε άβολα, μην ασχοληθείτε με το άτομο με την ελπίδα ότι τα πράγματα αλλάξουν. Πρέπει να πάρετε αποφάσεις για να βγείτε με κάποιον με βάση αυτό που συμβαίνει, όχι τι ελπίζετε ότι θα συμβεί ή αυτό που λένε ότι θα συμβεί. Η ελπίδα είναι ισχυρή και μπορεί να σας βοηθήσει να επιβιώσετε σε ασύλληπτες συνθήκες. Η ελπίδα μπορεί επίσης να σας κάνει να πιστέψετε σε ένα καλύτερο μέλλον με κάποιον, χωρίς καμία απόδειξη ότι το καλύτερο μέλλον είναι ρεαλιστικό. Όταν πρόκειται για ραντεβού και σχέσεις, η ελπίδα δεν είναι αυτό που χρειάζεστε. Δεν μπορείς να πάρεις αποφάσεις για το αν θα συνεχίσεις να βγαίνεις με κάποιον με βάση αυτό που ελπίζεις, πρέπει να πάρεις αποφάσεις με βάση την πραγματικότητα.

Σταματήστε να προσπαθείτε να προβλέψετε το μέλλον.

Μην μιλάτε για τα πάντα με ένα νέο άτομο αμέσως. Εάν αγχώνεστε όταν βγαίνετε ραντεβού, μπορεί να μπείτε στον πειρασμό να συζητήσετε όλα όσα χρειάζεστε, όλα όσα είστε εντάξει, όλα όσα έχετε περάσει και κάθε πράγμα που πιθανώς μπορείτε σε μια προσπάθεια να καταλάβετε εάν εσείς και το άτομο θα τα καταφέρετε. Καμία από αυτές τις πληροφορίες δεν μπορεί να σας πει εάν τα πράγματα θα λειτουργήσουν στην πορεία και δημιουργεί μόνο περισσότερο άγχος. Δεν μπορείς να ξέρεις το μέλλον εκ των προτέρων. Αντί να είστε παρόντες και σε ένα ταξίδι για να γνωρίσετε κάποιον και να αναπτύξετε τη σύνδεσή σας, ταλαιπωρείτε το μυαλό σας, προσπαθώντας να καταλάβετε αν είστε κατάλληλοι για εκείνον ή αν είναι εκείνος κατάλληλος για εσάς με βάση κάτι που σας είπε. Πρέπει να μάθετε να ανέχεστε την αβεβαιότητα του μέλλοντος για να οικοδομήσετε μια σχέση με ισχυρά, διαρκή θεμέλια. Δεν υπάρχει τρόπος να παρακάμψετε το ταξίδι και οι προσπάθειες να το κάνετε συνήθως διακόπτουν αυτό που θα μπορούσε να έχει εξελιχθεί οργανικά.

Τιμήστε τις ανάγκες σας σχετικά με μια δέσμευση.

Εάν είστε έτοιμοι για μια δέσμευση και το άτομο που έχετε δει δεν είναι, δεν χρειάζεται να περιμένετε επ' αόριστον με την ελπίδα ότι θα αλλάξει γνώμη. Η ανάγκη τους για περισσότερο χρόνο δεν είναι πιο σημαντική από την ανάγκη σας για δέσμευση. Μπορείτε να αποφασίσετε να του δώσετε περισσότερο χρόνο αν θέλετε, αλλά μην του αφιερώσετε ατελείωτο χρόνο. Όταν περιμένεις κάποιον, κάποια στιγμή απορρίπτεις τις ανάγκες σου εντελώς, όπως και το άτομο που βλέπεις. Εάν το άτομο νοιάζεται για τις ανάγκες σας, δεν πρόκειται να περιμένει από εσάς να παραμείνετε για πάντα παίζοντας μια «σοβαρή σχέση» χωρίς κανέναν περιορισμό. Κάποιος που δεν νοιάζεται για τις ανάγκες σας θα χαρεί να το κάνει.

Εναλλακτικά, μπορείτε να αποφασίσετε να προχωρήσετε, επειδή δεν έχετε τρόπο να ξέρετε αν το άτομο θα είναι ποτέ έτοιμο. Οι ανάγκες σας έχουν σημασία, επομένως είναι μια λογική επιλογή να τερματίσετε τα πράγματα εάν το άτομο που βλέπετε δεν μπορεί να σας δώσει αυτό που θέλετε και χρειάζεστε. Δεν υπάρχει λάθος επιλογή, αρκεί να τιμάς τις δικές σου ανάγκες, όχι μόνο του άλλου.

Εμπιστευτείτε τα συναισθήματά σας.

Μην ζητάτε από όλους συμβουλές σχετικά με την κατάστασή σας στα ραντεβού. Δεν είστε εσείς, και δεν είναι μέσα σε αυτό. Δεν έχει σημασία τι θα κάνουν, σημασία έχει τι θέλετε και τι πρέπει να κάνετε. Μόνο εσύ ξέρεις τι είναι καλύτερο για σένα. Προσπαθώντας να πάρετε απαντήσεις για το τι πρέπει να κάνετε στη ζωή σας από όλους, αλλά στέλνετε το μήνυμα στον εαυτό σας ότι οι σκέψεις και τα συναισθήματά σας δεν έχουν σημασία ή δεν ισχύουν. Θεράπευσε τη σχέση σου με τον εαυτό σου κοιτάζοντας προς τα μέσα τις απαντήσεις που αναζητάς. Εκεί βρίσκονται: μέσα σου.

Το ραντεβού με τρόπο που οδηγεί σε μια σχέση περιλαμβάνει πολλές αλλαγές στη σχέση σας με τον εαυτό σας και εκμάθηση νέων δεξιοτήτων σχέσης. Όσο περισσότερο δημιουργείτε μια υγιή σχέση με τον εαυτό σας, τόσο πιο δυνατοί θα είστε στο ταξίδι γνωριμιών σας και τόσο πιο εύκολο θα είναι να βρείτε το σωστό άτομο και να το τερματίσετε με το λάθος όσο το δυνατόν νωρίτερα.

Διαβάστε επίσης

SINGLES

11 ενδείξεις ότι υπερασπίζεστε τον εαυτό σας και δεν ανέχεστε τις αηδίες των άλλων

Δεν συμβιβάζεστε με τίποτα λιγότερο απ’ αυτό που είναι επιλογή σας

SINGLES

16 σημάδια ότι αναζητάτε την ευτυχία σε όλα τα λανθασμένα μέρη

Πώς να σταματήσετε να ψάχνετε την ευτυχία εκεί που δεν θα την βρείτε

SINGLES

Πώς να καταλάβεις αν σε θέλει από τα μηνύματά του

Αποκωδικοποιώντας τη γραπτή σας επικοινωνία

Προτεινόμενα

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πασχαλινά έθιμα: "Λαζαράκια" και κάλαντα του Λαζάρου

Το Πάσχα ξεκινά με το Σάββατο του Λαζάρου και η παράδοση θέλει να νοστιμίζει με τα «Λαζαράκια».

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 27 Απριλίου

Προσπεράστε με άνεση ό,τι δεν σας πάει καλά

VIRAL

Η Taylor Swift παρουσιάζει το video της για το “Fortnight”, στο οποίο συνεργάζεται με τον Post Malone

Ethan Hawke και Josh Charles συμπρωταγωνιστούν μαζί με τους Swift και Malone στο πρώτο μουσικό video του Tortured Poets Department