Skip to main content

SINGLES

Πώς να καταλάβετε ότι έχετε «αλλεργία» στις σχέσεις

10 σημάδια ότι η προσωπικότητά σας δεν είναι συμβατή με το να είστε σε σχέση



Οι σχέσεις είναι σκληρή δουλειά, ανεξάρτητα από το πόσο συμβατοί είστε με το εκάστοτε άτομο. Ωστόσο, ορισμένα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας μπορεί να κάνουν την κατάσταση πραγματικά προκλητική. Ίσως λαχταράτε συνεχή ενθουσιασμό ή δυσκολεύεστε να εμπιστευτείτε τους ανθρώπους. Δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να βρείτε αγάπη, αλλά σημαίνει ότι ίσως χρειαστεί να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με ποιους έρχεστε σε επαφή ή να δουλέψετε μόνοι σας σε μερικά πράγματα. Δείτε πώς να καταλάβετε ότι η προσωπικότητά σας μπορεί να έρχεται σε σύγκρουση με το όλο θέμα της σχέσης.

Βαριέστε πραγματικά πολύ εύκολα.

Η ρουτίνα και η σταθερότητα ακούγονται ωραία στη θεωρία… μέχρι να φτάσετε τρεις εβδομάδες σε μια νέα σχέση και να έχετε ήδη «φαγούρα» για κάτι διαφορετικό. Εάν λαχταράτε συνεχώς τη έξαψη και τον ενθουσιασμό του κυνηγιού, οι μακροπρόθεσμες δεσμεύσεις μπορεί να χάσουν γρήγορα τη λάμψη τους. Είναι συναρπαστικό στην αρχή, αλλά αυτή η συγκίνηση τελικά εξαφανίζεται για τους περισσότερους ανθρώπους. Η έλλειψη τόνωσης και η έλλειψη καινοτομίας είναι οι πιο δημοφιλείς λόγοι πλήξης σε μια σχέση και μπορεί να αποβούν μοιραίες.

«Ζητήματα εμπιστοσύνης» είναι το μεσαίο σας όνομα.

Το παρελθόν πονάει ή απλώς μια φυσικά ύποπτη φύση μπορεί να δυσκολέψει το άνοιγμα. Και οκ, λίγη προσοχή δεν βλάπτει! Ωστόσο, εάν βρεθείτε να αμφισβητείτε τις ενέργειες του συντρόφου σας ή αν περιμένετε συνεχώς προδοσία, θα δηλητηριάσει ακόμη και την πιο υγιή σχέση. Η αντιμετώπιση της ρίζας αυτών των ζητημάτων εμπιστοσύνης είναι πολύ πιο υγιής από το να τα αφήσετε να σαμποτάρουν μια δυνητικά εξαιρετική σχέση.

Η ανεξαρτησία είναι το οξυγόνο σας.

Ο χρόνος που περνάτε με τον εαυτό σας ενώ είστε σε μια σχέση είναι απίστευτα σημαντικός. Αλλά, αν η ίδια η ιδέα να εξαρτηθείς από κάποιον άλλο σε κάνει να βγάζετε σε φουσκάλες, βιώνετε τις σχέσεις πιθανότατα ως ασφυκτικές. Οι συμβιβασμοί και η δημιουργία χώρου για ένα άλλο άτομο είναι ζωτικής σημασίας για μια μακροχρόνια σχέση. Η επίτευξη ισορροπίας μεταξύ ατομικών και κοινών αναγκών είναι μια πρόκληση που αντιμετωπίζουν πολλά ζευγάρια.

Αποφεύγετε τη σύγκρουση όπως την πανούκλα.

Σε κανέναν δεν αρέσει να καβγαδίζει, αλλά το να μπορείτε να κατακερματίζετε τα πράγματα υγιεινά είναι κλειδί για κάθε σχέση. Αν κοιτάτε τη δουλειά σας, ταράζεστε ή παίζετε το παιχνίδι ευθυνών κάθε φορά που αυξάνονται οι εντάσεις, τίποτα δεν λύνεται ποτέ. Η εκμάθηση υγιεινών δεξιοτήτων επικοινωνίας είναι ζωτικής σημασίας, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει να βγείτε έξω από τη ζώνη άνεσής σας.

Δεν βάζετε νερό στο κρασί σας.

Οι σχέσεις αφορούν την ομαδική εργασία, που σημαίνει μερικές φορές να αφήνεις τον άλλον να έχει δίκιο. Το να είσαι άκαμπτος αφήνει τον σύντροφό σου να αισθάνεται ότι η συμβολή του δεν έχει σημασία, δημιουργώντας ένα πρόσφορο έδαφος για δυσαρέσκεια. Η κατανόηση του συμβιβασμού δεν είναι το ίδιο με το να χάσεις τον εαυτό σου, αλλάζει το παιχνίδι.

Δεν το έχετε με τη συναισθηματική οικειότητα

Το να μοιράζεστε τα συναισθήματά σας κάνει να νιώθετε ευάλωτοι, το καταλαβαίνουμε. Αλλά αν είστε αλλεργικοί στο να μιλήσετε για οτιδήποτε πιο βαθύ και ουσιαστικό, η αληθινή σύνδεση γίνεται δύσκολη. Ο σύντροφός σας θα νιώσει ότι δεν σας γνωρίζει ποτέ πραγματικά. Ακόμη και μια μικρή προσπάθεια για να εκφραστείτε συναισθηματικά μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά. Αν δεν μπορείτε να το κάνετε αυτό, δεν ανήκετε σε μια σχέση.

Ο «αυθορμητισμός» είναι η γλώσσα της αγάπης σας.

Οι σύντροφοι που λαχταρούν την προβλεψιμότητα πιθανότατα θα παρασυρθούν από τα σχέδιά σας της τελευταίας στιγμής και τις διαρκώς μεταβαλλόμενες διαθέσεις σας. Κάποιος ενθουσιασμός είναι καλός, αλλά το ίδιο είναι και αυτή η σταθερή αίσθηση αξιοπιστίας στην οποία βασίζονται τα ζευγάρια. Η εύρεση τρόπων για να εξισορροπήσετε την ανάγκη σας για ενθουσιασμό και την ανάγκη του συντρόφου σας για σταθερότητα είναι απαραίτητη.

Η ζήλια είναι ο συνεχής σύντροφός σας.

Λίγη ζήλια είναι φυσιολογική, αλλά αν κατηγορείτε πάντα τον σύντροφό σας ότι φλερτάρει, συγκρίνετε τον εαυτό σας ή ψάχνετε για σημάδια απιστίας, η εμπιστοσύνη έχει χαθεί. Αυτό το είδος ανασφάλειας μπορεί να είναι τοξικό για μια σχέση. Μπορεί να είναι χρήσιμο να συνεργαστείτε με έναν θεραπευτή για να εξερευνήσετε τη ρίζα της ζήλιας σας και να αναπτύξετε πιο υγιείς μηχανισμούς αντιμετώπισης.

Ψάχνετε συνεχώς για το καλύτερο.

Η δέσμευση μπορεί πάντα να αισθάνεται σαν να συμβιβάζεστε. Βλέπετε άλλους ανθρώπους και αναρωτιέστε, «κι αν;». Αυτό το είδος ανησυχίας καθιστά δύσκολο το να επενδύσετε πλήρως σε ένα άτομο ή να εκτιμήσετε αυτό που ήδη έχετε. Αν ο ενθουσιασμός μιας νέας σχέσης είναι πάντα δελεαστικός, το να αφιερώσεις λίγο χρόνο για να είσαι ελεύθερος μπορεί να είναι πιο ικανοποιητικό.

Δεν πιστεύετε στο «happy end»

Εάν είστε κυνικοί με την αγάπη και περιμένετε να αποτύχουν οι σχέσεις, μπορεί να γίνει μια αυτοεκπληρούμενη προφητεία. Αυτή η απαισιοδοξία καθιστά δύσκολη την πλήρη επένδυση, οδηγώντας σε δολιοφθορά ή αποχώρηση πριν τα πράγματα γίνουν πολύ σοβαρά. Ο εντοπισμός από πού πηγάζει αυτή η αρνητική προοπτική μπορεί να σας βοηθήσει να αμφισβητήσετε αυτές τις υποθέσεις.

Διαβάστε επίσης

SINGLES

11 ενδείξεις ότι υπερασπίζεστε τον εαυτό σας και δεν ανέχεστε τις αηδίες των άλλων

Δεν συμβιβάζεστε με τίποτα λιγότερο απ’ αυτό που είναι επιλογή σας

SINGLES

16 σημάδια ότι αναζητάτε την ευτυχία σε όλα τα λανθασμένα μέρη

Πώς να σταματήσετε να ψάχνετε την ευτυχία εκεί που δεν θα την βρείτε

SINGLES

Πώς να καταλάβεις αν σε θέλει από τα μηνύματά του

Αποκωδικοποιώντας τη γραπτή σας επικοινωνία

Προτεινόμενα

BEAUTY TIPS

Το καλύτερο tip ομορφιάς για να προλάβεις τις ρυτίδες

Βάζοντας αυτό το βήμα περιποίησης στην καθημερινότητα σου, έχεις αντιγηραντικά αποτελέσματα στην επιδερμίδα σου 

CELEBS

Αθηνά Οικονομάκου – Φίλιππος Μιχόπουλος: Χωρίζουν μετά από 10 χρόνια

Διαβάστε την επίσημη ανακοίνωση του ζευγαριού