Απόψε, πέσε για ύπνο από νωρίς! Υπάρχει λόγος σοβαρός (και σου τον αποκαλύπτουμε) - AllYou.gr

Search

Απόψε, πέσε για ύπνο από νωρίς! Υπάρχει λόγος σοβαρός (και σου τον αποκαλύπτουμε)

Η αϋπνία βλάπτει σοβαρά την υγεία. 

> ΕΓΩ ::
18 Ιουνίου 2015

Μία νέα επιστημονική μελέτη από την Ρωσία υποστηρίζει ότι οι άνθρωποι που δεν κοιμούνται καλά κινδυνεύουν περισσότερο από έμφραγμα και εγκεφαλικό από τους ανθρώπους που απολαμβάνουν έναν πλήρες και σωστό βραδινό ύπνο. Επιπλέον η ίδια μελέτη δείχνει ότι τα προβλήματα του ύπνου θα πρέπει μάλλον να θεωρούνται εξίσου ισχυροί παράγοντες καρδιαγγειακού κινδύνου, όσο και το κάπνισμα, η κακή διατροφή και η έλλειψη σωματικής άσκησης.

Οι επιστήμονες εξέτασαν αντιπροσωπευτικό δείγμα 657 ανδρών ηλικίας 25 έως 64 ετών χωρίς ιστορικό εμφράγματος, εγκεφαλικού ή διαβήτη. Τα καρδιαγγειακά περιστατικά καταγράφηκαν για χρονικό διάστημα 14 ετών.

Όπως διαπιστώθηκε, μεταξύ όσων έπαθαν έμφραγμα σε αυτή την χρονική περίοδο, σχεδόν τα δύο τρίτα (το 63%) είχαν επίσης διαταραχές ύπνου. Οι άνδρες με πρόβλημα ύπνου είχαν 2 έως 2,6 φορές μεγαλύτερο κίνδυνο για έμφραγμα και 1,5 έως 4 φορές μεγαλύτερο κίνδυνο για εγκεφαλικό, σε σχέση με όσους κοιμούνταν κανονικά.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Ρωσικής Ακαδημίας Ιατρικών ΕπιστημώνΒαλέρι Γκαφάροβ, τα προβλήματα ύπνου είναι πιο έντονα σε όσους έχουν ψυχικό στρες (π.χ. λόγω χωρισμού), σε όσους δεν έχουν τελειώσει τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και σε όσους κάνουν βαριά χειρωνακτική εργασία. Ο Ρώσος καρδιολόγος ανέφερε ότι, για τους περισσότερους ανθρώπους, αν και όχι για όλους, επαρκής είναι ένας ύπνος επτά έως οκτώ ωρών.

 Ακολούθησε το allyou στο Instagram!