"Τον τελευταίο καιρό, το δίχρονο κοριτσάκι μου αντιδρά σε ό,τι και να του πω. Τι να κάνω;" - AllYou.gr

Search

"Τον τελευταίο καιρό, το δίχρονο κοριτσάκι μου αντιδρά σε ό,τι και να του πω. Τι να κάνω;"

Πάνω από όλα, ψυχραιμία: σε καλωσορίζουμε στο σκληρό και δύσκολο κόσμο των terrible twos!

> ΠΑΙΔΙ ::
15 Σεπτεμβρίου 2015

Όχι, δε βγάζουμε ονομασίες από το κεφάλι μας. Αντίθετα, ο όρος «Terrible twos» είναι πέρα για πέρα επιστημονικός και χρησιμοποιείται από τους ειδικούς για να περιγράψει τον 2ο χρόνο της ζωής κάθε παιδιού, εκείνο δηλαδή το χρόνο που –όπως μάλλον έχεις ήδη καταλάβει– το μικρό σου αρχίζει να διεκδικεί την αυτονομία του. Από την ημέρα, λοιπόν, που αντιλαμβάνεσαι ότι η λέξη "όχι" έχει αρχίσει να μπαίνει για τα καλά στο λεξιλόγιο, τη ζωή και την καθημερινότητά της μικρής σου, έχει έρθει η ώρα να λάβεις τα μέτρα σου. Συγκεκριμένα:

* Παίξε το διπλωματικά. Φυσικά και πρέπει να φάει και να κοιμηθεί, εννοείται ότι κρυώνει ακόμα κι αν αρνείται πεισματικά να φορέσει τη ζακέτα της, δύσκολα όμως θα (σου) το παραδεχτεί επειδή θέλει να αισθάνεται ότι έχει το δικαίωμα της επιλογής. Οπότε, αντί να την ρωτήσεις αν νυστάζει ή τι προτιμάει να φάει το πρωί λίγο πριν φύγει για τον παιδικό σταθμό, φρόντισε να της δίνεις εναλλακτικές προτάσεις: θα φορέσει το μοβ φόρεμα, την αγαπημένη φούστα της ή μήπως το τζιν παντελόνι της;

* Οπλίσου με ψυχραιμία, διαλλακτικότητα, υπομονή και... κριτική σκέψη ώστε να περιορίσεις τις απαγορεύσεις που της θέτεις σε όσες είναι πραγματικά απαραίτητες και αδιαπραγμάτευτες. Μην ξεχνάς ότι η άρνησή της μικρής σου θα γίνεται πιο επίμονη και έντονη με όσα περισσότερα «όχι» ακούει από τη δική σου πλευρά.

Summer in the city

Beach Please! Πώς να ντυθείς για γάμο σε νησί και να είσαι glamorous

Σου αποκαλύπτουμε όλα τα μυστικά για να είσαι… chill but fabulous!

Να τι πρέπει να κάνεις άμα καείς από τον ήλιο

6 tips για να θεραπεύσεις τα ελαφριά εγκαύματα και γρήγορα!

Οι 5+1 καλύτερες παραλίες της Αττικής

Είναι δυο (ή και τρία) βήματα από την Αθήνα και θα σε κάνουν να νιώσεις ότι είσαι ήδη διακοπές!